ועד בית | בית המדרש – דיונים תורניים | פורום אוצר התורה ועד בית | בית המדרש – דיונים תורניים | פורום אוצר התורה

דרך המלך

משתמש רגיל
gemgemgem
פרסם מאמר
תודות
213
נקודות
80
האם שוכר יחידת דיור או דירה מפוצלת צריך לשלם ועד בית כמו כל הדיירים.
כידוע יש בזה תקנות בכמה ערים שמשלמים לפי גודל דירה או קיזוז מסוים מהסכום הרגיל.
השאלה במקום שאין תקנה בנושא מה הדין ולפי מה זה נקבע ?

אשמח לתשובות מנומקות מהרבנים החשובים דכאן כי הדבר נוגע למעשה.

האם שוכר יחידת דיור או דירה מפוצלת צריך לשלם ועד בית כמו כל הדיירים.
כידוע יש בזה תקנות בכמה ערים שמשלמים לפי גודל דירה או קיזוז מסוים מהסכום הרגיל.
השאלה במקום שאין תקנה בנושא מה הדין ולפי מה זה נקבע ?

אשמח לתשובות מנומקות מהרבנים החשובים דכאן כי הדבר נוגע למעשה.
מביה"ד הישר והטוב ליקטו די טוב
1763300316306.png 1763300392947.png

מביה"ד הישר והטוב ליקטו די טוב
1763300316306.png 1763300392947.png
אני מדבר, שחוץ מדירת השוכר יש דירה נוספת אותה הוא משכיר, יחידה או דירה מפוצלת.
ובכל זאת בהרבה מועדי הבתים מטילים חוב נוסף על המתגוררים באותה חצי דירה, והשאלה אם הדין איתם.

ובכל זאת בהרבה מועדי הבתים מטילים חוב נוסף על המתגוררים באותה חצי דירה, והשאלה אם הדין איתם.
לא מובן
האם כוונתך שיש 2 שוכרים בדירת משכיר אחד ע"י שפיצל את דירתו
אם כנים הדברים
אז הנ"ל מדובר בכה"ג ג"כ
משלמים כדייר אחד
רק שהשכנים יכולים לטעון ריבוי בדיירים ואף למנוע ממנו השכרת הדירה ל2 שוכרים, אבל אם לא איכפת להם אזי זה נידון כאילו זהו מושכר לאדם אחד עם הרבה נפשות

ובכל זאת בהרבה מועדי הבתים מטילים חוב נוסף על המתגוררים באותה חצי דירה, והשאלה אם הדין איתם
במה שונה הדירה הקטנה המפוצלת מדירה קטנה מקורית?

יש בזה ויכוח גודל אצל הדיינים
כי מחד גיסא ה"ה ככל הדירים וועד בית זה לא ארנונה אלא שותפות של הדירים על המעלית נקיון תאורת מדרגות וכו' ובזה לכאו' אין סיבה לפטור אותם
אך מאידך גיסא יש סברא אחרת לפטור עכ"פ במקרה הנ"ל דהלא בכה"ג שאותו אדם פיצל את דירתו ולא השכיר אותה הלא בזה פשוט שאינו חייב כיון שאי"ז מתחלק לפי פתחים ואף לא לפי נפשות כי ועד בית זה לא מס גולגולת
וזה בגדול הויכוח בין הדיינים יש שמורים לכאן ויש להיפך
פשוט תשאל את הדיין המסוכם עליכם (בדר"כ מציינים זאת בחוזה).
כי בלי הוראת חכם לכאו' יכול השוכר לטעון קי לי

יש בזה ויכוח גודל אצל הדיינים
כי מחד גיסא ה"ה ככל הדירים וועד בית זה לא ארנונה אלא שותפות של הדירים על המעלית נקיון תאורת מדרגות וכו' ובזה לכאו' אין סיבה לפטור אותם
אך מאידך גיסא יש סברא אחרת לפטור עכ"פ במקרה הנ"ל דהלא בכה"ג שאותו אדם פיצל את דירתו ולא השכיר אותה הלא בזה פשוט שאינו חייב כיון שאי"ז מתחלק לפי פתחים ואף לא לפי נפשות כי ועד בית זה לא מס גולגולת
ולפי מה זה כן מתחלק? אם זה לא לפי דירה, לא לפי אנשים, לא לפי משפחה ולא לפי פתחים כנ"ל אז מה כן?

ולפי מה זה כן מתחלק? אם זה לא לפי דירה, לא לפי אנשים, לא לפי משפחה ולא לפי פתחים כנ"ל אז מה כן?
היטבת להגדיר את השאלה,
האם מאן דהוא יודע לאיזה סוגיה זה שייך איפה בשו"ע יש לנו משהוא דומה. או שיש בידו פסק כתוב מאחד הפוסקים אשמח מאוד.

היטבת להגדיר את השאלה,
האם מאן דהוא יודע לאיזה סוגיה זה שייך איפה בשו"ע יש לנו משהוא דומה. או שיש בידו פסק כתוב מאחד הפוסקים אשמח מאוד.
בשו"ע קנ"ד מבואר האם ואיך מותר להוסיף דיורין בחצר.
סוף סוף זה דירה אחת ומדוע שע"י החלוקה הפרטית שלי לשתי דירות אני יצטרך לשלם כפול (כמובן ע"י שתי הדיירים)
זה שייך כל שהחיוב:
לא לפי דירה, לא לפי אנשים, לא לפי משפחה ולא לפי פתחים
ועוד יל"ד בהנ"ל אם יוכלו שתי שכנים להשתתף בדירותיהם יחד [ומ"מ יהיו ב' דירות חלוקות] וישלמו תשלום אחד שסו"ס זו דירה אחת מחולקת.

בשו"ע קנ"ד מבואר האם ואיך מותר להוסיף דיורין בחצר.
שכויח העיין שם
ועוד יל"ד בדבריך אם יוכלו שתי שכנים להשתתף בדירותיהם יחד [ומ"מ יהיו ב' דירות חלוקות] וישלמו תשלום אחד שסו"ס זו דירה אחת מחולקת.
באמת יש לעיין אם אדם אחד חיבר שתי דירות צמודות וגר בהם בעצמו האם ישלם כפול? שכויח על הרחבת הנושא

חברים מקוונים לאחרונה

הודעות מומלצות

זמן רב שתקתי, הכלתי, התגברתי על עצמי, למרות...

משתמשים שצופים באשכול הזה

חזור
חלק עליון
למעלה