שירת העשבים

משתמש מוביל
gemgemgemgemgem
פרסם מאמר
פרסם 5 מאמרים
פרסם 15 מאמרים!
תודות
6,570
נקודות
503
ו' באייר ה'תשכ"ד - רבי שאול ב"ר משה ברזם זצ"ל חתנו של הסטייפלער.
היה תלמיד חכם ליטאי, חתנו של הסטייפלער ומתלמידי החזון איש. כיהן כר"מ בישיבת ויז'ניץ.
מכתביו חובר ספרו "זכרון שאול".

לנו, כבר אין שאלות"

סיפר רבנו הגר"ח זצוק"ל: גיסי הג"ר שאול ברזם זצ"ל היה בצעירותו בהולנד, היתה שם אגודת בחורים צעירים מהמזרחי, והיו מתקבצים מפעם לפעם לדון ביהדות ובאמונה. היו להם שאלות רבות, והחליטו שישלחו שני בחורים לשנתיים לימוד בארץ ישראל, וכשישובו ישיבו על כל שאלותיהם. וכך עשו.
לסוף שנתיים חזרו השניים ואמרו: לומר לכם תשובות אין אנו יכולים, אבל לנו כבר אין שאלות!
(דרך שיחה, ואתחנן, כל משאלותיך, פרשת שמות, עמוד ר"נ)

שמחת הנישואין

סח רבנו הגר"ח: השדכן של גיסי רבי שאול היה רבי אברהם פרבשטיין, הוא פנה אל החזון איש ואמר לו שיש לו בחור בשבילו... והציע עבור אחותי, החזון איש פגש אותו והוא מצא חן בעיניו. ושמחת הנישואים התקיימה על גג ביתו של החזון איש, והחזון איש היה שמח מאוד ורקד עם המקל כעשר דקות.
(רשימות הגר"א מן)

מלחמות בין מדינות...

אמר רבנו הגר"ח זצוק"ל שבשמחת אירוסי גיסו רבי שאול אמר אחד הדרשנים בשם ספר חסידים שלפעמים הקב"ה עושה מלחמות בין מדינות כדי שיבוא אחד למקום אחר בשביל זיווג. ואמרו שכן היה אצל גיסי הג"ר שאול ברזם זצ"ל, שהיה מלחמה וברח ממדינת הולנד, הגיע לארץ וכאן התחתן.

שולחן ערוך חי

חמיו של רבי שאול, מרן בעל הקהילות יעקב זי"ע העריכו מאוד ואף דיבר בשבחו ובהפלגה יתירה. העיד רבי אליהו גליקסמן, רב דק"ק קהל עדת ישורון, וושינגטון, שפעם אמר לו מרן הסטייפלר, אם אתה מחפש איזו גמרא תפנה לבני חיים, ואם רצונך לדעת איזה שולחן ערוך, לך לחתני שאול...

על מדת ענוותנותו של רבי שאול סיפר רבנו הגר"ח שהיה שולט בכל מקום ששאלוהו, אך עם זאת דאג להסתיר מאחרים, ובכל פעם ששאלוהו היכן נמצא דבר מה, עשה כאילו חיפש, למרות שבטוח ידע זאת, ורק עשה עצמו כאילו מחפש.
(מפי בנו רבי משה ברזם)

בכולל 'חזון איש'

סיפר רבי משה ברזם: אחרי נישואיו של אבי רבי שאול, הוא למד בכולל חזון איש, ויום אחד הוא בא למרן החזון איש וביקש ממנו שחפץ הוא ללמוד בביתו, היות ויש לו הפרעות בכולל, והחזון איש ייעץ לו אכן ללמוד חלק ניכר מהזמן בביתו. לאחר מכן הגיע אברך נוסף בבקשה דומה, והשיבו מרן החזון איש, אם כך לא יהיה יותר כולל...

לימים הסביר לי דודי מרן הגר"ח זצ"ל, שלמד עמו בכולל, מה בדיוק הפריע לו באותו זמן, - כי רבי שאול היה מאוד ידידותי ולכן היה עונה לשאלות בהרחבה רבה, והוא הרגיש שזה גוזל מזמנו הרבה בלימודו, והוסיף לו רבנו הגר"ח: ואילו אני כששאלו אותי עניתי בקיצור בכדי שאוכל להמשיך בלימודי...

אמונת חכמים

סיפר לי גיסי הג"ר שאול ברזם זצ"ל שפעם אחת באה אשה אחת אצל החזו"א לבקש ברכה, ולא ענה לה (וכנראה רצתה שיבטיח לה), היא עמדה ועמדה והפצירה בתחנונים, ואמר החזון איש לר' שאול: כמה אמונת חכמים מונח כאן!

דרך שיחה, בהעלותך.

קביעות זו קביעות!

סיפר רבי צבי רוטברג: בבחרותי למדתי בקביעות במשך מספר שנים כל בוקר קודם הנץ החמה, עם רבנו הגר"ח זצ"ל, כאשר נפטר רבי שאול, התקיימה הלויתו במוצאי שבת, ורבנו הגר"ח היה שבור ורצוץ, הוא בכה ובכה מאין הפוגה וכמובן השתתף עד אחרי הקבורה. ומכיון שראיתי את המצב, שיערתי שלמחרת לא אוכל ללמוד איתו כי היה כל כך שבור וכו' וגם שב מאוחר מאוד לביתו.
ובהמשך היום הוא פגש בי ושאל מדוע לא הגעתי, השבתי ששיערתי שזה לא מתאים לבוא בכזה יום, אבל הוא גער בי איך אני מפסיד קביעות, ואסור לוותר על הקביעות בשום מצב.

ו' באייר ה'תשכ"ד - רבי שאול ב"ר משה ברזם זצ"ל חתנו של הסטייפלער.
היה תלמיד חכם ליטאי, חתנו של הסטייפלער ומתלמידי החזון איש. כיהן כר"מ בישיבת ויז'ניץ.
מכתביו חובר ספרו "זכרון שאול".
תלמיד חכם מופלג שנסתלק בדמי ימיו, ולא הגיע לגיל ארבעים כמדומני.
אלמנתו שתחי' לאורך ימים ושנים, עדיין חיה.

חברים מקוונים לאחרונה

משתמשים שצופים באשכול הזה

חזור
חלק עליון