חבורת י"ב שעות - רשמים | אוצר הגות מוסר ומחשבה יהודית חבורת י"ב שעות - רשמים | אוצר הגות מוסר ומחשבה יהודית
  • חזרנו! התקלה יצאה להפסקה - והפורום שוב באוויר. פורום אוצר התורה מאחל לחברי הפורום וכל בית ישראל חג חנוכה שמח!

זרח לווין

משתמש ותיק
gemgemgemgem
פרסם מאמר
פרסם 5 מאמרים
תודות
1,030
נקודות
221
לרפואת מו"ר הגר"ב שרייבר שליט"א

קצת על החבורה המופלאה 'חבורת י"ב שעות'​

כששמעתי על חבורה זו בפעם הראשונה לא יכלתי שלא לגחך. וכי אברך בן תויירה כמוני צריך חיזוק ומבצע כדוג' מבצעי שובבי"ם למיניהם. אך החלטתי לנסות יום א' לראות מה זה. וכך זה התחיל....

ביום בהיר עד מעונן חלקית, קמתי בשעה סבירה. והתחלתי את הכושר היומי. להעיר ילדים, לטטל את התינוק, לנסות הלביש את הקטנים, להכניס סנווצ'ים לתיקים. לתת מחמאה לילד א' ולנקות את השולחן מהשוקו ששפך בטעות\כוונה ילד אחר. יציאה בהבית בידים מלאות תרתי משמע [העגלה נשברה ועוד לא תוקנה כי בין כך צריך עוד מעט אחר...], טלפון מהרבעצ'ן שב"ה הגיעה בזמן לעבודה. פיזור במוסדות, שחרית, קפה זריז בקווה שטיבל. וסו"ס כניסה לכולל. ומתיישב ממול הגמ'.

ההרגשה קצת אחרת מכל יום תחושה של התחדשות מסוימת. הגעתי להחלטה שברור לי שאגיע לי' שעות. ויותר מכך. אבל כל פעם של הפסה קצרה להסתכל בשעון לראות כמה זמן זה לוקח.

ת'כלס בלי הרבה תיאורים ס"א עבר לו בנעימים ואני רושם לעצמי שעתיים ורבע. למה? זה שאלת השאלות אבל ככה זה שבדיוק הגיע אברך שנולד בן לאחר שנות צפייה ומשום בנ"א לחברו היה צריך להתעניין כמה בדיוק הרך שוקל וכו'. ואח"כ הגיע עלי אברך אחר עם עזרה קטנה במשכנתא והדבר משום מה התארך לו.... וכו' וכו'. נו אני אומר לעצמי הלא היום גדול.

בצהרים הצלחתי ללמוד בדיוק חצי שעה. כי בדרך הייתי עסוק בשיחה עם הבנק. ובבית הייתי בתפקיד מלא של שמטרף\מטפלת\ספרוז'דור\טבח. ובין לבין מפשר ריבים וכדו'. הגיע סו"ס הזמן של ס"ב. ובסופו מפך נפש אחד גדול. בדיוק החברותא לא הגיע והתחלתי לראות את הב"י והנו"כ לבד. אך אז התיישב לידי היצה"ר בדמות אברך שעובד דירה וצריך עזרה דחופה במציאת מוביל אמין [יש?], ואח"כ לשמוע את הרכילות על אברך אחר שלא קיבלו את בנו לחיידר כי .... וכו' וכו' ואני נשאר סה"כ עם שעה עגולה של תורה.

בסוף היום שישבתי עם אשתי היקרה לכוס קפה היא שואלת אותי למה אתה מצוברח. ואז אני מסתכל עליה ושואל אותה כמה נראה לך שלמדתי היום. והיא כמו רו"ח מקצועית [מאוד, פרטים בפרטי..] אומרת לי. ברור. ארבע שעות ס"א שלוש ס"ב שעה וחצי כולל ערב סה"כ שמונה וחצי ומסתמא עוד חצי שעה שעה בצהרים וכו'. ברור כי אתה מתמיד אמיתי.

אמרתי לה את כל האמת אבל החשבון שלך הוא כמה שעות הייתי אמור להיות מול הגמ' אבל כמה שעות למדתי? ואני עונה לה היום למדתי 'שלוש וחצי שעות פלוס החצי שעה של הכולל ערב' [היתה חתונה\בר מצווה של ... ואחרתי\יצאתי מוקדם].

את אותו יום אומלל סימנתי בלוח שנה כת"ב הפרטי שלי. ולמחרת נפתח פרק חדש אצלי, ואצל אשתי, ואצל כל הבית שלי.

למחרת הס"א היה אחרת לגמרי. הצהרים גם וכמובן הס"ב. והכולל ערב. הגעתי לשבע שעות. תוך חודש-חודשיים. הייתי בי"א שעות. ארבע שעות ס"א שעה וחצי צהרים. [הילדים מסתדרים לבד בסוף..] שלוש שעות ס"ב ושעתיים ס"ג. כולל עוד חצי שעה. בדרכים.

יכולתי לתאר בארוכה את רשימת הניסים והנפלאות שעשה ה' עמדי במלא החודשיים האחרונים עם זה המכונת כביסה שלא כ"כ עבדה ופתאום התחילה לעבוד מצויין. עם זה טיפול שיניים יקר שבסוף הכול הסתדר מאליו. ואם זה העלה במשכורת של הרבעצ'ן [למעלה מעשרים אחוז...], ועוד כהנה וכהנה. זה אמת לאמיתה כי הרי משנה מפורשת היא כל המקבל עליו עול תורה מעבירים ממנו עול דרך ארץ.

אבל זה יהיה לחטוא לאמת. כי האמת היא שהרווחתי דבר אחד ויחיד. לקבל ע"ע עול תורה. ולהדבק בקב"ה כמחצית מהיום [וגם בחצי השני...], זכיתי לקבל אור תורה ולהרגיש את המתיקות והנופת צופים שיש בה, זכיתי, להרגיש את מה שהרגיש החזו"א וכ' ע"כ עלי ספר [אמו"ב פ"א סק"ט] 'כי אפשר לאדם בעולם הזה להיות כמלאך לרגעים, וליהנות מזיו הקודש, וכל תענוגי עולם הזה כאפס נגד ענג של דביקות האדם ליוצרו ית'.

נערך לאחרונה על ידי מנחה:

חברים מקוונים לאחרונה

משתמשים שצופים באשכול הזה

חזור
חלק עליון
למעלה