• פורום בנתיבות הישיבה: מה מתאים לדיון? סוגיות חינוכיות בישיבה. השקפה ומוסר בעולם הישיבות. טיפים וקשיים בלימוד. נושאים חברתיים בישיבה. מטרה: דיון תורני וחינוכי מועיל ורלוונטי לעולם הישיבות, תוך שמירה על כבוד הדדי.
תגובות חדשות באשכול זה נשלחות לאישור מנהל
סטָטוּס
סגור לתגובות נוספות.
זה מעניין אותי קדחת רק את האמת אני מקבל ממי שאמרה.

הבאתי את ההוכחה המדעית כ'ועוד' לראיה הלוגית אם דחוף לך.

אז נכנסים לשאלת שתי רשויות ומגבלויותיהן ויש להאריך בזה, אבל אם ככה מתייחסים לחוקי הטבע הרי שברמה מסויימת יש אלהים והטוען כך הוא לא אתאיסט.
יש אלהים אבל אלהים אחרים אשר לא יראון ולא ישמעון ולא יריחון לא אלהי ישראל החי והקים אל קנא ונוקם פוקד עון אבות על בנים ונוצר חסד לאלפים
לא הבנתי אותך הכופרים טוענים שחוקי הטבע התפתחו בתחילת המפץ הגדול כולל שלושת הממדים זמן מרחב והכל
ומה שהם אומרים על כיצד קרה שהמפץ ומאין הגיע החומר הוא שאין לפני
נכון שאומרים שאין לפני אבל מאחרים מאוד מאוד מאוד את האין עד שזה נראה להם הגיוני בכל מקרה בחקירות האינסוף תמיד מגיעים לאיזשהוא משהו לא מובן

ואפשר גם לא אם אתה לא מאמין דרך התנ''ך והמסורת
אלא כמו גדולי הראשונים, רס''ג הרמב''ם ובעל חובות הלבבות ועוד. שצדדו (גם) בדרך זו.
והיו כאלו שנצמדו רק למקרא ולמסורת, והרמב''ם מכנה אותם 'מינים' (עי' הלכות תשובה פ''ד ובהשגת הראב''ד הידועה שם)

נערך לאחרונה:
אלא כמו גדולי הראשונים, רס''ג הרמב''ם ובעל חובות הלבבות ועוד. שצדדו (גם) בדרך זו.
ושאר גדולי תנאים ואמוראים גאונים ראשונים ואחרונים שלא הלכו בדרך זו
והיו כאלו שנצמדו רק למקרא ולמסורת, והרמב''ם מכנה אותם 'מינים' (עי' הלכות תשובה פ''ד ובהשגת הראב''ד הידועה שם)
והראב''ד לא והם נצמדו לפשטי המקראות ולא לחז''ל שאמרו בפרוש הפוך מדבריהם ומה גם שככל הנראה האמת היא ממוצעת בין שניהם שאין גשמיות גסה כמו שהרחיק הרמב''ם אבל יש גשמיות עדינה כמשמעות תחית המתים שהאריך הרמב''ן בשער הגמול ודרכה אנו תופסים את ה' כפי שהוא מדבר אלינו בתנ''ך ובדברי חז''ל כסדר וא''א לדבר משל כל הזמן ואין לנו נ''מ מה בדיוק הוא בעצמו כי אין לנו יכולת השגה בזה ואין רצונו שנתעסק בזה אלא להתבונן במה שהורשינו

ושאר גדולי תנאים ואמוראים גאונים ראשונים ואחרונים שלא הלכו בדרך זו
אני לא מבין איך אתה יודע שיש תנאים שלא הלכו בדרך זו (ולכל היותר כי זה לא היה נצרך בזמנם)
וידוע על מיעוט ראשונים שיצאו נגד הרמב''ם בגלל זה.
רוב מי שדברו נגד זה אחרונים או אחרוני אחרונים, חלקם הגדול בכלל חסידים, כמו שתראה בהקדמת הלב טוב לשער היחוד.
עכ''פ אתה לא יכול לא לתת לגיטימציה על שיטה של רבים מהראשונים, ובפרט שי''ג העקרים של הרמב''ם והמסתעף התקבלו בכל העם ללא עוררין, וכל המאמין בגשמות היום, מין ייאמר לו. וזו (לדעתי) הסיבה העקרית שהרחיקו את לימוד הקבלה מהמון העם.

ואגב, זה פרדוקס שאתה אומר לבנ''א להאמין בתנ''ך - מצד שני אסור לו לחקור האם יש בכלל מישהו שנתן את הספר הזה מהשמים, או ש - ...
תאמין לי, לכופרים יש טענות יותר חזקות ממה שאתה חושב, כל ביקורת המקרא וכו' רח''ל.
אם אין לך בסיס איתן לאמונה בבורא ובמתן תורה ע''פ השכל, אין אפשרות להתחייב להאמין בתנ''ך.
והראב''ד לא והם נצמדו לפשטי המקראות ולא לחז''ל שאמרו בפרוש הפוך מדבריהם ומה גם שככל הנראה האמת היא ממוצעת בין שניהם שאין גשמיות גסה כמו שהרחיק הרמב''ם אבל יש גשמיות עדינה כמשמעות תחית המתים שהאריך הרמב''ן בשער הגמול ודרכה אנו תופסים את ה' כפי שהוא מדבר אלינו בתנ''ך ובדברי חז''ל כסדר וא''א לדבר משל כל הזמן ואין לנו נ''מ מה בדיוק הוא בעצמו כי אין לנו יכולת השגה בזה ואין רצונו שנתעסק בזה אלא להתבונן במה שהורשינו
בעם ישראל התקבלה לגמרי שיטת הרמב''ם. גם אצל המקובלים.
ובעצם השכל נותן שמי שמאמין באחדות אינו יכול להאמין בשום גשמות שלא תהיה.

למרות שחז''ל (חוץ מאונקלוס) לא ממש דברו נגד גשמות.

ואגב, לא הנתי מה מצאת ברמב''ן ואיך אתה מיחס לו גשמות. וזה שדברה תורה כלשון בנ''א, לא אומר שיש גשמות רח''ל.

אני לא מבין איך אתה יודע שיש תנאים שלא הלכו בדרך זו (ולכל היותר כי זה לא היה נצרך בזמנם)
דברו נגד חכמה יונית שבפשטות זה הפילוסופיה
וידוע על מיעוט ראשונים שיצאו נגד הרמב''ם בגלל זה.
רוב מי שדברו נגד זה אחרונים או אחרוני אחרונים, חלקם הגדול בכלל חסידים, כמו שתראה בהקדמת הלב טוב לשער היחוד.
עכ''פ אתה לא יכול לא לתת לגיטימציה על שיטה של רבים מהראשונים, ובפרט שי''ג העקרים של הרמב''ם והמסתעף התקבלו בכל העם ללא עוררין, וכל המאמין בגשמות היום, מין ייאמר לו. וזו (לדעתי) הסיבה העקרית שהרחיקו את לימוד הקבלה מהמון העם.

ואגב, זה פרדוקס שאתה אומר לבנ''א להאמין בתנ''ך - מצד שני אסור לו לחקור האם יש בכלל מישהו שנתן את הספר הזה מהשמים, או ש - ...
שהעולם מטומטם
תאמין לי, לכופרים יש טענות יותר חזקות ממה שאתה חושב, כל ביקורת המקרא וכו' רח''ל.
מכיר זה זלזול עלוב באיטלגנציה האנושית הגלובלית הכול יתכן אבל יש אינטואיציה בריאה ששוללת מהלכים תת קרקעיים במקרא נגד המסורת והפשטות
אם אין לך בסיס איתן לאמונה בבורא ובמתן תורה ע''פ השכל, אין אפשרות להתחייב להאמין בתנ''ך.
הטעות היא לחשוב ש''השכל'' הוא מעל הכול מוכח שוב ושוב שהוא טועה ומדמה וודאי אינו מכריח את האמונה בבורא יותר מהתנ''ך והמסורת
בעם ישראל התקבלה לגמרי שיטת הרמב''ם. גם אצל המקובלים.
ובעצם השכל נותן שמי שמאמין באחדות אינו יכול להאמין בשום גשמות שלא תהיה.

למרות שחז''ל (חוץ מאונקלוס) לא ממש דברו נגד גשמות.

ואגב, לא הנתי מה מצאת ברמב''ן ואיך אתה מיחס לו גשמות. וזה שדברה תורה כלשון בנ''א, לא אומר שיש גשמות רח''ל.
גשמות בעיני הרמב''ם נתפסה כמגונה כ''כ עד שהחליט לעשות מין המאמין בה ולכן הרחיק תחית המתים מנצחיות ואמר שישובו וימותו
מה לעשות שבעיני רמב''ן לא כן היא כמו שבאר בשער הגמול שיזכך הגוף וישאר לנצח כמשה שעלה למרום ומרק אכילה ושתיה שבמעיו
הרעיון של משל ומליצה של הרמב''ם לא תופס פשוט כשיטתיות אולי גם מה שאני כותב לך כעת זה משל התורה מדברת כך כל הזמן
ענין הגשמות המעודנת הוא דרך המלך בהבנת עומק התנ''ך וחז''ל ואין שום הסבר אמיתי וכנה מעשי למצוות רבות מאוד לולא דרך זו
ולכן תמצא שהרמב''ם הרחיק הקרבנות ואמר שהם לשלילת הע''ז או לחוק לא ידוע ואילו התנ''ך מלא בזה מזן אל זן וכן חז''ל בלשונות חדים

דברו נגד חכמה יונית שבפשטות זה הפילוסופיה
ראשונים רבים פירשו את זה אחרת לגמרי. שמדובר על תרבות וכו'.
מכיר זה זלזול עלוב באיטלגנציה האנושית הגלובלית הכול יתכן אבל יש אינטואיציה בריאה ששוללת מהלכים תת קרקעיים במקרא נגד המסורת והפשטות
עוד פעם, אם אין לך אמונה שכלית בבורא (למי שלא מצליח בדרך התנ''ך כמובן .......) בהחלט יכול לסבור כמותם, זה ממש לא מופקע. ברגע שיש לך אמונה שכלית ברורה בבורא עולם, ובמסורת - אין לך צד לחשוב כמותם.
הטעות היא לחשוב ש''השכל'' הוא מעל הכול
מה יש מעל השכל ?
רגשות ?
אינטואציות ?
מה יעשה מי שאין לו אינטואיציה להאמין ?
ולמה באמת מבקשים מחילוני להאמין ?
ושכחת שכל התורה בנויה על השכל האנושי. סברות. דבר שאפשר להבינו משכל, לא אמור להיכתב בתורה (למה לי קרא סברא הוא !)
מוכח שוב ושוב שהוא טועה ומדמה וודאי אינו מכריח את האמונה בבורא יותר מהתנ''ך והמסורת
אתה לא מבין ??
מי שלא מאמין בבורא, מבחינתו התנ''ך הוא ספרות אנושית קדמונית לא כ''כ מוצלחת. אני מצעטר שאני צריך לכתוב כך, אבל אחרת אתה לא מבין.
גשמות בעיני הרמב''ם נתפסה כמגונה כ''כ עד שהחליט לעשות מין המאמין בה ולכן הרחיק תחית המתים מנצחיות ואמר שישובו וימותו
מה לעשות שבעיני רמב''ן לא כן היא כמו שבאר בשער הגמול שיזכך הגוף וישאר לנצח כמשה שעלה למרום ומרק אכילה ושתיה שבמעיו
מה הקשר בין תחיית המתים, לבין גשמות הבורא ???
הרעיון של משל ומליצה של הרמב''ם לא תופס פשוט כשיטתיות אולי גם מה שאני כותב לך כעת זה משל התורה מדברת כך כל הזמן
ענין הגשמות המעודנת הוא דרך המלך בהבנת עומק התנ''ך וחז''ל ואין שום הסבר אמיתי וכנה מעשי למצוות רבות מאוד לולא דרך זו
כמובן שאונקלוס חלק עליך. אבל בסדר.
ולכן תמצא שהרמב''ם הרחיק הקרבנות ואמר שהם לשלילת הע''ז או לחוק לא ידוע ואילו התנ''ך מלא בזה מזן אל זן וכן חז''ל בלשונות חדים
שוב, זה לא קשור.
הרחקת הגשמות התקבלה בכל עם ישראל, החל מאונקלוס, דרך הרמב''ם, וגם המקובלים כמובן. לא נמצא מי שהיה אחרי הרמב''ם ובא וטען שיש לקב''ה גוף ודמות הגוף.
אשמח אם תתן לי שם של מישהו אחד שסבר את גשמות הבורא. אחרי הרמב''ם.

אריסטו טען שכל הטבע של העולם וחוקותיו הם למעלה מהשגתנו והיו מאז ומעולם
את דברי אריסטו בהרבה דברים נשא הרוח, והם נחשבים היום כחוכא ואיטלולא, ותורתנו עומדת לעד.
אחר שהמדע בימינו שלל תפיסה הנ"ל של אריסטו מהרבה הוכחות, אין לנו לדוש בדברים שאין אף מלומד שאוחז כן.

דרך אגב, להגיד ש'העולם קיים מאז ומעולם' יש במשפט זה סתירה לוגית פשוטה. אין כזה דבר ''מעולם''. דבר גשמי/ציר הזמן חייב להתחיל בנקודה כלשהי.
מעולם לא הבנתי איך אנשים חכמים כמו אריסטו ועוד, יכלו לחשוב על דבר כזה.
ובכ''ז הרמב''ם אחז שעקרונית (בלבד !) זה לא היה אמור להיות כפירה.

ראשונים רבים פירשו את זה אחרת לגמרי. שמדובר על תרבות וכו'.
חכמה זה תרבות ?
עוד פעם, אם אין לך אמונה שכלית בבורא (למי שלא מצליח בדרך התנ''ך כמובן .......) בהחלט יכול לסבור כמותם, זה ממש לא מופקע. ברגע שיש לך אמונה שכלית ברורה בבורא עולם, ובמסורת - אין לך צד לחשוב כמותם.

מה יש מעל השכל ?
רגשות ?
אינטואציות ?
מה יעשה מי שאין לו אינטואיציה להאמין ?
ולמה באמת מבקשים מחילוני להאמין ?
ושכחת שכל התורה בנויה על השכל האנושי. סברות. דבר שאפשר להבינו משכל, לא אמור להיכתב בתורה (למה לי קרא סברא הוא !)
פילוסופיה זה לא סברא של שכל אנושי זה מערכת מחשבתית חוץ אנושית
אתה לא מבין ??
מי שלא מאמין בבורא, מבחינתו התנ''ך הוא ספרות אנושית קדמונית לא כ''כ מוצלחת. אני מצעטר שאני צריך לכתוב כך, אבל אחרת אתה לא מבין.
הכחשת התנ''ך באה בדרך כלל עם הכחשת ההסטוריה המציאות שרוב האנושות האמינה ומאמינה בתנ''ך כי עם ישראל נושאי דגלו תמיד היו מוקד ההתענינות לטוב ולמוטב ותמיד היו מקור השואה לקנאה או ללמידה
מה הקשר בין תחיית המתים, לבין גשמות הבורא ???
אם הגשמות אין בה צד טוב אין טעם לתחית המתים אלא צריך להיות מיד עולם הנשמות אבל בתורה כתוב טוב מאוד כל העולם הזה
כמובן שאונקלוס חלק עליך. אבל בסדר.
הרבה דברים באונקלוס כנראה השתרבבו במשך הדורות ממדרשים שונים ע''י מקריאי התרגום בבית הכנסת ולא בהכרח בצורה מדויקת
שוב, זה לא קשור.
הרחקת הגשמות התקבלה בכל עם ישראל, החל מאונקלוס, דרך הרמב''ם, וגם המקובלים כמובן. לא נמצא מי שהיה אחרי הרמב''ם ובא וטען שיש לקב''ה גוף ודמות הגוף.
אשמח אם תתן לי שם של מישהו אחד שסבר את גשמות הבורא. אחרי הרמב''ם.
שוב שלא תבין לא נכון
לא מדובר בהגשמה גסה אבל גם לא ברעיונות מופשטים של הרמב''ם
מדובר על משהו ממוצע ולדעתי רוב החכמים מחז''ל ולאורך הדורות כך הבינו

את דברי אריסטו בהרבה דברים נשא הרוח, והם נחשבים היום כחוכא ואיטלולא, ותורתנו עומדת לעד.
אחר שהמדע בימינו שלל תפיסה הנ"ל של אריסטו מהרבה הוכחות, אין לנו לדוש בדברים שאין אף מלומד שאוחז כן.
לדעתי לא פעם ולא היום צריכים לדון בדברים כאלו רק עניתי למי שחושב שמצוה עצומה ללמוד שער היחוד

כן.
כל דבר שיש בו 'עומק' ועשייה וגו' יכול להיחשב חכמה.
הכחשת התנ''ך באה בדרך כלל עם הכחשת ההסטוריה המציאות שרוב האנושות האמינה ומאמינה בתנ''ך כי עם ישראל נושאי דגלו תמיד היו מוקד ההתענינות לטוב ולמוטב ותמיד היו מקור השואה לקנאה או ללמידה
לא בדיוק.
אינני רוצה להעלות טענות כפרניות לפורום, אבל אלו דברים לא הכי מדויקים.
הרבה דברים באונקלוס כנראה השתרבבו במשך הדורות ממדרשים שונים ע''י מקריאי התרגום בבית הכנסת ולא בהכרח בצורה מדויקת
אני חושב שאתה טועה מאוד
לא מדובר בהגשמה גסה אבל גם לא ברעיונות מופשטים של הרמב''ם
מדובר על משהו ממוצע ולדעתי רוב החכמים מחז''ל ולאורך הדורות כך הבינו
אני חולק עליך. לדעת הרמב''ם ורוב חכמי הקבלה, עדיין מדובר במינות.
אבל אני אישית סבור כראב''ד, אז גם אתה מאמין בזה זה בסדר.

כן.
כל דבר שיש בו 'עומק' ועשייה וגו' יכול להיחשב חכמה.
נו נו זה לא הפשטות עכ''פ ודאי לא נזכר מזה בחז''ל מאומה חוץ אולי מויכוח עם חכמי אתונה שגם לא חכמי ישראל יזמו את זה
לא בדיוק.
אינני רוצה להעלות טענות כפרניות לפורום, אבל אלו דברים לא הכי מדויקים.
אם לא תעלה זה אומר שזה לא יהיה קים ? אם אתה חושב שיש אי דיוקים בדברי אתה מוזמן לכתוב
אני חושב שאתה טועה מאוד
תוכיח
רש''י עצמו כותב לפעמים המתרגם כך טועה
אני חולק עליך. לדעת הרמב''ם ורוב חכמי הקבלה, עדיין מדובר במינות.
אבל אני אישית סבור כראב''ד, אז גם אתה מאמין בזה זה בסדר.
רוב חכמי הפשט אחזו בודאי כדברי לדעתי חכמי הקבלה ודאי לא מכריעים בדיוני מינות של עולם הפשט

נו נו זה לא הפשטות עכ''פ ודאי לא נזכר מזה בחז''ל מאומה חוץ אולי מויכוח עם חכמי אתונה שגם לא חכמי ישראל יזמו את זה

אם לא תעלה זה אומר שזה לא יהיה קים ? אם אתה חושב שיש אי דיוקים בדברי אתה מוזמן לכתוב
אם אתה לא מאמין בהקב''ה, אין לך שום בעיה לומר/לחשוב את מה שאמר/חשב ברוך שפינוזא שר''י.
ברגע שאתה מאמין באלהים ושהוא משגיח, ממילא אם יש מסורת על תורה וכו', זה אמין.
מי שהוא כופר, יכול לחשוב שזה מיתוס. גם לסינים ולהודים יש מסורות שעוברות מדור לדור מאות ואלפי שנים.
ואין להאריך.
למה שיהיו כ''כ הרבה טעויות בתרגום (כל 3-4 פסוקים בממוצע ?)
למה דוקא בכל מה שקשור להגשמה.
וכבר בזמן הרמב''ם היה פשוט שהתרגום נועד לכך (בעיקר) שלא לטעות בפשט התורה, ובפרט בעניני ההגשמה.
רש''י עצמו כותב לפעמים המתרגם כך טועה
לא 5,000 פעם
רוב חכמי הפשט אחזו בודאי כדברי לדעתי חכמי הקבלה
יש חכמי פשט שאחרי הרמב''ם, שכתבו להדיא שלא כדבריו ?
אדרבה, תן שמות.

נערך לאחרונה:
אם אתה לא מאמין בהקב''ה, אין לך שום בעיה לומר/לחשוב את מה שאמר/חשב ברוך שפינוזא שר''י.
יש בעיה גדולה ופשוטה שאתה יודע בתוככי לבך שאינו כן והקהילה האנושית כולה מכחישה זאת כנ''ל גם לגבי עצם האמונה בה'
ברגע שאתה מאמין באלהים ושהוא משגיח, ממילא אם יש מסורת על תורה וכו', זה אמין.
מי שהוא כופר, יכול לחשוב שזה מיתוס.
אם ילעיטו אותו כן מינקות יחשוב כן לא במחשבה בריאה וישרה
גם לסינים ולהודים יש מסורות שעוברות מדור לדור מאות ואלפי שנים.
וע''ז אומרת התורה (כבר הבאתי למעלה) כי שאל נא הנהיה כדבר הגדול וכו' כל מי שהקשיב שבוע שעבר לקריאת התורה מבין את ההבדל בין עם ששמע קול אלהים וגו' ולקחו גוי מקרב גוי במסות וגו' לבין מיתוסים המבוססים על שמועות עלומות רוב העולם האינטלגנט המשקיע מחשבה בחייו לאורך ההסטוריה האמין בה' ובע''ז או נצרות או איסלאם שכולם על היהדות
ואין להאריך.

למה שיהיו כ''כ הרבה טעויות בתרגום (כל 3-4 פסוקים בממוצע ?)
למה דוקא בכל מה שקשור להגשמה.
וכבר בזמן הרמב''ם היה פשוט שהתרגום נועד לכך (בעיקר) שלא לטעות בפשיט התורה.
לא אמרתי טעויות אבל אין לדקדק מזה אלא שרצו להרחיק ההגשמה הגסה ולא לגמרי
לא 5,000 פעם

יש חכמי פשט שאחרי הרמב''ם, שכתבו להדיא שלא כדבריו ?
אדרבה, תן שמות.
אני חושב שלא צריך לכתוב שאני לא מתכון למשל כך גם כל מי שלא כתב שהתנ''ך הוא משל (שלהרמב''ם זה כולל את אברהם ושרה כידוע) ותפילין וציצית זה משל מתכוון ברצינות כפשטות הדברים בכל מקום

יש בעיה גדולה ופשוטה שאתה יודע בתוככי לבך
אני לא יודע כלום בלבי.
אני מאז ומעולם מאמין
ובכל זאת בגיל מסוים חקרתי בצורה פילוסופית ללא משוא פנים, והגעתי למסקנא הראויה.
שאינו כן והקהילה האנושית כולה מכחישה זאת כנ''ל גם לגבי עצם האמונה בה'
אני מאוד מפקפק בכל מיני סקרים ש-80% מהעולם מאמינים בה'.
לכל היותר אנשים מדמיינים את הקב''ה. או חושבים שהוא חבר דמיוני שלהם.
רק מי שיש לו מסורת/ראיות פילוסופיות אמיתיות, יכול לדעת.
וכמו שכתב החובות הלבבות, שרוב העם חושבים שעובדים את הבורא, אבל באמת עובדים זולתו.
אם ילעיטו אותו כן מינקות יחשוב כן לא במחשבה בריאה וישרה
בכלל בכלל לא מוכרח.
וע''ז אומרת התורה (כבר הבאתי למעלה) כי שאל נא הנהיה כדבר הגדול וכו' כל מי שהקשיב שבוע שעבר לקריאת התורה מבין את ההבדל בין עם ששמע קול אלהים וגו' ולקחו גוי מקרב גוי במסות וגו' לבין מיתוסים המבוססים על שמועות עלומות רוב העולם האינטלגנט המשקיע מחשבה בחייו לאורך ההסטוריה האמין בה' ובע''ז או נצרות או איסלאם שכולם על היהדות
גם הם טוענים שהיו שם מיליונים רבים שראו את המיתוסים שלהם.
לא אמרתי טעויות אבל אין לדקדק מזה אלא שרצו להרחיק ההגשמה הגסה ולא לגמרי
כל מי שקורא תרגום אונקלוס, רואה שהדבר (כמעט) היחיד שהתרגום משנה מפשטות המילים זה היכן שיש הגשמה.
אני חושב שלא צריך לכתוב שאני לא מתכון למשל כך גם כל מי שלא כתב שהתנ''ך הוא משל (שלהרמב''ם זה כולל את אברהם ושרה כידוע)
אתה מדבר שטויות.
הוא אמר שזה היה חלום, כי לדעתו א''א לראות מלאכים אלא בחלום, וממילא מוכח שזה ההי נבואה בחלום, ותו לא.
ותפילין וציצית זה משל
אף אחד לא אומר כן, ותפסיק לעשות ליצנות מהרמב''ם.
מתכוון ברצינות כפשטות הדברים בכל מקום
גם עין תחת עין, גם עיני ה' וידי ה', גם תחת רגליו כמעשה לבנת ספיר, גם ויחר אף ה'', וכו'. ??

סטָטוּס
סגור לתגובות נוספות.

חברים מקוונים לאחרונה

משתמשים שצופים באשכול הזה

חזור
חלק עליון