בעי' משהו שהתחדש לאחרונה וליכא.
הוגדשה הסאה של עבירות כאלו.
באמת...
תפוס ת'רעיון, לא ייתכן שאנשים ימותו וינזקו למאות ולא רק כאלו שהלכו לשרוף תפילין בשוגג מתוך כוונה טובה.
בעיר בה רחוב ר' עקיבא מזכיר את שאנז אליזה (אני לא מקטרג רק מעורר)
בעיר בה כל אדם שלישי מחזיק פלאפון לצורכי פרנסת יצרו.
בעיר בה מבזים תחי"ם מכל מיני סיבות (עיי' ערך מחל' בעלזא עם מכנובקא...)
בעיר בה ....

ומאידך תורה מגנא ומצלא
בעיר בה דרים גדולי חכמינו.
בעיר בה קול התורה לא פוסק יומם ולילה.
בעיר בה (כנראה) יש הכי הרבה גמחי"ם

ולכן לא נראה לי שעם כל הכבוד לאדמו"ר יוכל להטיל האשמה על פלוני או אלמוני.
ואני קבלתי מרבותי שכ"א חייב לומר בשלי הסער הזה.

אחד הנוכחים מספר כי האדמו"ר הקשיב לדברי החסידים, ופנה אליהם באומרו: "היה פה מעשה חמור מאוד בעיר. בחורף האחרון הייתה הפגנה סוערת, במהלכה נשרפו זוג תפילין וסידור, צריך לעשות חשבון נפש. פעם אחת עסקנים באו לדודי (המהר"א מבעלזא) וביקשו להחתים אותו על יציאה להפגנה, והוא סירב עד שהבטיחו לו שלא ידברו שום דבר רע נגד יהודים ולא יעשו שום דבר נגד יהודים".
אתה רציני?
יום אחד הלכתי בבני ברק וראיתי מישהו קורא קריאת שמע הרבה אחרי הזמן...
ופעם אפילו ראיתי יהודי חרדי מרביץ ליהודי חרדי אחר....
וגם ראיתי מישהו שמבזה את גדולי ישראל מרנן ורבנן.
וקורע פעשקווילים בשבת....

אחד הנוכחים מספר כי האדמו"ר הקשיב לדברי החסידים, ופנה אליהם באומרו: "היה פה מעשה חמור מאוד בעיר. בחורף האחרון הייתה הפגנה סוערת, במהלכה נשרפו זוג תפילין וסידור, צריך לעשות חשבון נפש. פעם אחת עסקנים באו לדודי (המהר"א מבעלזא) וביקשו להחתים אותו על יציאה להפגנה, והוא סירב עד שהבטיחו לו שלא ידברו שום דבר רע נגד יהודים ולא יעשו שום דבר נגד יהודים".
אני לא יודע מי זה האדמור האם הוא אמר ומה הוא אמר.
ולכן לא אתייחס עליו, אלא לדברים באופן כללי.
מלבד השטחיות ההזויה לתלות דבר משמעותי באיזה קוועצ', הנטיה המשונה הזו שיש לאנשים תמיד לראות את כל הטוב והנהדר בכל הסחי והמאוס או לפחות לא לראות את עומק הגיעול והטינוף הנודף למרחוק, ומאידך למצוא ולתלות כל חלי רע וכל דבר שלילי אך ורק במעשים הנובעים מעודף פרומקייט, היא פשוט מצחינה ומגלה הרבה על תוכיותם.

זה מזכיר את אלו שתמיד הפה שלהם מלא טענות כרימון על אלו שהם מיושנים ומזונחים, על אלו שכל היום אוספים צדקה במקום לעשות דברים רציניים, על אלו ועל אלו ועל אלו, ומאידך על המודרניים והמתפקרים ברמה כזו או אחרת הוא תמיד יודע להליץ זכות ויושר ולהסביר אותם במתק שפתיים.
כאשר בלי להכנס בכלל לשאלה מה נכון ומה לא נכון, על אדם כזה אתה יכול לדעת היטב איפה הלב שלו נמצא... את מה הוא אוהב ואת מה בלי אפילו לדעת הוא פשוט שונא!

כדאי לשאול את מי שאמר את זה אם הוא אמר בכלל, אולי הסיבה לחיסרון השמירה היא כי במקום למחות על העובדה שחילונים פורקי עול תומ"צ הכו בני תורה בבני ברק, הוא עסוק בלמצוא את חובם של בני עם ה' העושים מעשי עמך שאולי לא עשו לגמרי כראוי אבל הם בס"ה הכו את הרודפים, ובשוגג בלי כמובן לדעת שרפו תפילין.

אולי הסיבה היא כי לאחרונה ממש מספר יחידות צבאיות קבעו משכנם בבני ברק? או יחידת קודקוד שהוקמה השנה בבני ברק??

אולי הסיבה היא עשרות מתגייסי קודקוד ה'חרדיים' שערקו לצד הלא נכון של המלחמה בה'??

ואולי הסיבה היא ההתנהלות שלו בעצמו!!! שבמקום לכאוב את כל הדברים האלה ולכאוב את הריחוק הגדול של יהודים רבים כל כך מאחינו האהובים מה' ותורתו, הוא עסוק מלעשות מחאה על 'פרומע יידן' שכל חטאם הוא שהם מתנהלים בדרך אחרת מאיך שהוא חושב שצריך להתנהל

ובגדול הייתי אומר דיי די כבר!!! די כבר עם השטחיות והטמטום הזה! כאילו יש מישהו נורמלי אחד שכשהוא מנסה לחשוב ברצינות למה ה' מכה אותנו למה הסתיר פניו מאתנו? מה הוא רוצה שנתקן? הוא לא מוצא כלום חוץ מזה שיש כאלו שמפגינים נגד המחטיאים את הרבים קצת חזק מידי!!!

האמת שניתן גם לבאר את הנהגת ההסתר פנים הזו שהונהגה עמנו כעת בסברא דיי פשוטה.

כפי הידועה ההשגחה היא כפי האמונה, וכפי איך שהאדם נשען ונסמך על הביטחון בצורו בצורה האמיתית כך השמירה העליונה קיימת עליו ביותר, ומעת שפשט נגע אצל מעטים משלימי אמוני ישראל שתחת להאמין בדברים הברורים מאיליהם וכפי שהם מבוארים בדברי הרמב"ן המפורסמים "שאין לאדם חלק בתורת משה רבינו עד שנאמין בכל דברינו ומקרינו שכלם נסים אין בהם טבע ומנהגו של עולם בין ברבים בין ביחיד אלא אם יעשה המצות יצליחנו שכרו ואם יעבור עליהם יכריתנו ענשו הכל בגזרת עליון" נמצאת בינינו אמונה חלופית כביכול הנהגת ה' היא חסרת צדק וחכמה אלוקית והיא מונהגת לפי 'הבטחות' מרוקנות תוכן ובלי שום שייכות למעשים וכבדרכי הגויים הסכלים הטפשים ההולכים אחר נחשים וכשפים כוזבים, (ועוד מייחסים את זה חלילה לחכמי אומתינו אדירי התורה, ודנים בגדר הגבול של עיר ובחילוקים ריקים ומפלפלים אם החזו"א אמר 'בומבה' או 'טיל' ואם 'שברי יירוט' או 'זכוכיות' הם בכלל ההבטחה, ואיך ההגדרה של 'ראש נפץ מתפצל', כאילו בדרכי החכמה ובאופן הנהגת ה' בעולמו הנהגת ה' יש משמעות ל'שם' וה'הגדרה' של כל מכה הניתכת על ראשי בני שיראל), אפשר שבזה גם כן תליא ההנהגה הזו.

אני מוסיף מעט ממה שאני חושב ומרגיש ביחס לדבר זה, ויתנו החכמים עיניהם על הדברים ויבחנום נא אם יישרו בעיניהם או לא.

מלבד חיסרון האמונה שבזה וכאמור, כמה ביזיון ושפלות יש בזה שבני העם שלנו, בני העם הגדול והנשגב, בני העם אשר זכה לראות אלוקים מדבר אליו ויחי, ולא רק סתם 'בני העם' אלא מהמובחרים שבהם, מהאנשים אשר ניתן לקרוא עליהם 'נעשה אדם נאמר בעבורך' אותם הדבקים בלימוד התורה והחכמה כל ימיהם, תכלית צלם אלוקים ודמותו, מהקדושים המופלאים היחידים שנותרו לפליטה בהר ה', הם נוחתים לכגון דא ונזקקים לאלה וכאלה. תחת הדבקות במראות הגדולות אשר ראו עינינו איך שכל משפטי ה' הם אמת 'סמוכים לעד לעולם עשויים באמת ויושר' ואיך הנהגת ה' בעולמו כולה יופי והדר, אנו נגררים במעט והולכים אחר דרכי הטפשות והסכלות כקוסמים ומנחשים, אוי לנו שראינו בני ציון היקרים בכך.

ויה"ר שה' יערה רוח טהרה עלינו ויאיר ליבותינו להחזיק באמונת אומן, לידבק בתורה ובמצוות ובהשתפכות לפניו בתפלה, ויוסיפו בני ישראל אומץ וכוח בהידיעה הברורה כי כל קוויו לא ייבושו, ולא יכלמו לנצח כל החוסים בו.

יתן ה' עלינו רחמים וברכה וישיבנו במהרה לילך קוממיות בגאווה האמיתי היא גאון יעקב הלא הוא שם ה' הנקרא עלינו, ומלכינו בראשינו להנהיגנו בהשגחה גלויה וראו כל עמי הארץ כי שם ה' נקרא עליך ויראו ממך.

כעת, לאחר שכבר ניתן לסכם...
'קופת העיר' מפרסמת כי בבני ברק נהרסו 125 בתים [לא יודע עם 'עד היסוד' או שרק בלתי ראויים למגורים]
ו673 מתושביה הפכו למחוסרי קורת גג
נ"ל עדיף לגור בקרית שמונה...

'קופת העיר' מפרסמת כי בבני ברק נהרסו 125 בתים [לא יודע עם 'עד היסוד' או שרק בלתי ראויים למגורים]
בטווח של מאה מטר (!) מהבית שלי אירעו חמשה נפילות של טילי מצרר, ועוד עשרות חלקיקי טילים.

לא עקבתי יותר מידי אחרי כל האשכול הענק הזה... והרבה סיבות לדבר

רק מעדכן שעד עתה ספרתי 9 נפילות משמעותיות ביותר בעיר הקודש בני ברק
הכוללות פצועים רבים ונזקים עצומים
ולא מדובר ברסיסים! הערב הייתה פגיעה ישירה עם 12 פצועים ה"י
לא יודע מה זה אומר לכם, אבל אם אני הייתי בבני ברק הייתי מעדיף לנסוע לירושלים... או פרדס חנה.... זו אינה עיר מקלט...
הגר"י לנדא מורה הוראה פשוטה - שמשום מה צריך להורות
אין צורך להוסיף
מרוב לומדע'ס אני לא יודע כ"כ מה עלה באשכול לדינא
לשיטת הי"א דההבטחה בעינה קיימת רק שלא דיברו על דא ועל הא ולא על רחוב פלוני אלמוני ולא על פצועים ה"י, ולא על חורבות בתים ויחידות, רכבים ומרפסות -
האם גם הם מודו כעת - לאחר הדבר הנורא בו התבשרנו על פטירה של קדושה - שאכן הדברים השתנו, המציאות, האנשים, וכו'?

חברים מקוונים לאחרונה

משתמשים שצופים באשכול הזה

חזור
חלק עליון