נידון ישן ונדוש.... לגופש"ע ונידון הזה מה אכפת לך אם הגרד"ל כן קשור וממשיך את החזו"א או לא , הרי אתה עצמך כותב שהבטחת החזו"א היא כללית ועוד כל מיני הגדרות שלפענ"ד אין להם כל מובן ואתה עצמך מנסה להסביר אותו באופן כזה ולא כזה אז למה לגרד"ל אין את הזכות הזאת.... אתמהה???.
איני חושב שהגדרותי אינן מובנות, אבל בכל אופן אני כבר אמרתי בראשית הנידון על מרן הגר"ד כי:
אבל זה לחלוטין לא שייך לנידון.
כך שלטענתך אין מקום.

בשביל לומר שההבטחה לא תקפה צריך להיות ש- יפול טיל (יתכן שגם רסיס) בבני ברק ויפגע בגוף.
זה עדיין לא קרה.
מן הסתם אם יש פגיעה משברי בית שנופל מטיל, זה גם נחשב לפגיעת טיל.
אבל כשזכוכיות עפות, בהחלט יתכן שזה היה מההדף.
נפל טיל בבני ברק, והזיק ע"י ההדף שלו. לא הבנתי את פלפולי הסרק שלך, הדף הוא תוצר ישיר של הטיל.
תשאל את כל תלמידי החזו"א כולל כולם.
הוא לא היה בן בית אצל החזו"א, ואכמ"ל. בין תלמידי החזו"א מפורסם שהוא תלמיד של החזו"א מספריו בלבד.
איני אחראי לכל מה שכתוב באהלי, אבל אני כן אחראי למה שאנוכי כותב, וביודעי ומכירי קא אמינא.
לא שייך אם מספריו או לא, אם הוא רואה את עצמו כמקושר לחזו"א ולתורתו (את זה קשה להכחיש), ומתייחס מפורשות לכך שאין לסמוך על ההבטחה כנ"ל, והוא זה שמנהיג את הדור, כל הדברים הללו מתחברים לכך שלא לקבל את מרותו בעניין זו חוצפה.
התורה ניתנה לכל כלל ישראל, מורשה היא לקהילת יעקב וכל הרוצה יבוא ויטול, ובכל זאת הזכייה בה היא לפי האמונה....
מה שכתבת לא סותר את מה שכתבתי משום בחינה.
בודאי שזה סותר. אלא שמשום מה התעלמת ממה שכתבתי והגבת לדברים אחרים. הנקודה היא שאם החזו"א הבטיח הבטחה על העיר בני ברק, הוא לא הבטיח הבטחה לאנשים ספציפים שיאמינו בה בכל לבם. והדברים פשוטים.

הגר"י לנדא מורה הוראה פשוטה - שמשום מה צריך להורות
אין צורך להוסיף

קבצים מצורפים

יהודי אחד חסך המון כדי לקנות דירה בבני ברק
ולאחר כמה שנים שקנה הוא בא למוכר בטענה
נופל כאן טילים אני רוצה לבטל את המקח
אך לפי יסוד זה,
כל ה "אחשתרנים ורוכבי הרכש למקום הזירה"
(בשונה ממה שפרסמו רבני בני ברק היום)
ירדפו אחרי הבתים המיועדים למכירה...
אי נמי כדי לשהוהי בביתא דאושפיזא..

איני יודע אם כונת החזו"א להבטיח שלא יפול טילים או שאמר מציאות שבני ברק היא עיר של תורה והתורה מגינה ומצילה.
אמנם היום שהעיר נהפכה לעיר ככל עיר בישראל (ואכמ"ל) כבר אין את סיבת השמירה.

ר' משה הלל שליט"א אומר שההבטחה של החזון איש הייתה רק כשבני ברק היתה ראויה לכך.
וההבטחה של ר' חיים הייתה רק בחייו.
לא.
הוא אמר שבפשוטו הבטחת החזו"א היתה רק לזמנו,
והתפלא לראות את מכתב הגרח"ק שכתוב שתקף גם לזמננו, ע"כ.
ואח"כ הוסיפו שם המסובים כנ"ל.

קבוצת חסידים מחסידי מכנובקא בעלזא, שמרכז החסידות שוכן בעיר בני ברק, עמדו באחד מימי חול המועד לאחר התפילה ושוחחו כדרכם של חסידים. נושא השיחה היה: היכן ההבטחה הידועה: "בבני ברק לא יפלו טילים". להפתעתם של החסידים, האדמו"ר ממכנובקא בעלזא שסיים את התפילה, ראה את קבוצת החסידים מדברים, ושאל לפשר השיחה. החסידים שיתפו את האדמו"ר שהם שוחחו על הנושא המסעיר, ובה בעת הפנו את השאלה הגדולה לאדמו"ר אולי יניח את דעתם בדברי קודשו ויתייחס לנפילות הטילים בבני ברק שהייתה מוגנת במשך שנים רבות.

אחד הנוכחים מספר כי האדמו"ר הקשיב לדברי החסידים, ופנה אליהם באומרו: "היה פה מעשה חמור מאוד בעיר. בחורף האחרון הייתה הפגנה סוערת, במהלכה נשרפו זוג תפילין וסידור, צריך לעשות חשבון נפש. פעם אחת עסקנים באו לדודי (המהר"א מבעלזא) וביקשו להחתים אותו על יציאה להפגנה, והוא סירב עד שהבטיחו לו שלא ידברו שום דבר רע נגד יהודים ולא יעשו שום דבר נגד יהודים".

אחד מראשי הישיבות של החסידות שח בפני הרבי שזה "הסתר" שנופלים פה כל כך הרבה טילים, ואז הרבי אמר את תשובתו. גם לאחר המקרה הרבי התייחס אליו במעמד הכנסת ספר תורה שהתקיימה בחסידות, ואמר כי זה חמור מאוד שיש כאלו שמוציאים את האנרגיות שלהם בהתפרעויות ברחוב ומגיעים לדברים חמורים שכאלה.

קבוצת חסידים מחסידי מכנובקא בעלזא, שמרכז החסידות שוכן בעיר בני ברק, עמדו באחד מימי חול המועד לאחר התפילה ושוחחו כדרכם של חסידים. נושא השיחה היה: היכן ההבטחה הידועה: "בבני ברק לא יפלו טילים". להפתעתם של החסידים, האדמו"ר ממכנובקא בעלזא שסיים את התפילה, ראה את קבוצת החסידים מדברים, ושאל לפשר השיחה. החסידים שיתפו את האדמו"ר שהם שוחחו על הנושא המסעיר, ובה בעת הפנו את השאלה הגדולה לאדמו"ר אולי יניח את דעתם בדברי קודשו ויתייחס לנפילות הטילים בבני ברק שהייתה מוגנת במשך שנים רבות.

אחד הנוכחים מספר כי האדמו"ר הקשיב לדברי החסידים, ופנה אליהם באומרו: "היה פה מעשה חמור מאוד בעיר. בחורף האחרון הייתה הפגנה סוערת, במהלכה נשרפו זוג תפילין וסידור, צריך לעשות חשבון נפש. פעם אחת עסקנים באו לדודי (המהר"א מבעלזא) וביקשו להחתים אותו על יציאה להפגנה, והוא סירב עד שהבטיחו לו שלא ידברו שום דבר רע נגד יהודים ולא יעשו שום דבר נגד יהודים".

אחד מראשי הישיבות של החסידות שח בפני הרבי שזה "הסתר" שנופלים פה כל כך הרבה טילים, ואז הרבי אמר את תשובתו. גם לאחר המקרה הרבי התייחס אליו במעמד הכנסת ספר תורה שהתקיימה בחסידות, ואמר כי זה חמור מאוד שיש כאלו שמוציאים את האנרגיות שלהם בהתפרעויות ברחוב ומגיעים לדברים חמורים שכאלה.
יסלח לי האדמו"ר שליט"א אבל הייתי עוזר לו למצוא עבירות חמורות יותר שנעשו בבני ברק לאחרונה.
לענ"ד זו הגזמה פרועה לתלות את הטילים בחטא הזה.
נ.ב. אני ליטאי ולכן מרגיש קצת חופשי לחלוק על האדמו"ר. מצטער.

חברים מקוונים לאחרונה

משתמשים שצופים באשכול הזה

חזור
חלק עליון