• מפת הישיבות - עולם התורה! כל המידע על הישיבות במקום אחד: ראשי ישיבות, רמי"ם, סגנון לימוד ובחורים, תוכניות לימוד, היסטוריה ועוד! מצא או פרסם את הישיבה המתאימה לך!

נראה לפשוט

משתמש ותיק
gemgemgemgem
פרסם מאמר
פרסם 5 מאמרים
תודות
2,235
נקודות
306
לתועלת הרבים נשמח לעזרה.
ישיבה פלונית
מעלותיה: נחשבת הישיבה הכי טובה [לצד ישיבת חברון] במגזר הליטאי, הוי אומר כי הבחורים המוכשרים והלמדנים ביותר נמצאים שם,
הישיבה מונה למעלה מ2000 בחורים, הרמי"ם שם הם לכאו' המוצלחים ביותר בעולה"י.
חסרונתיה, הישיבה מונה סכום עצום של בחורים, דבר שמקשה מאוד על בחורים רבים,
כמו"כ החברה ששם נחשבת כקשה במיוחד הן בפן התחרותי והן בשאר התחומים,
היחס שם והקשר לצוות הוא דבר קשה ונדיר מבשאר הישיבות.

נערך לאחרונה על ידי מנחה:
החברה שם מאוד קלה יחסית לעולם הישיבות
אין תחרות בקושי,
המושגים שם מאוד מצומצים בקטע של יציאות, בילוים, קניית אוכל וכדומה,
דומה לי שמעולם לא דרכת שם, אלא מהשערה בלבד, כמו רבים שמתבדים כמוך

לא כתבת את המעלה המרכזית של הישיבה:
יש שם מוטיבציה חזקה מאד לצאת מהלימוד עם סוגיות ברורות.
זה גורם שבחור כל הזמן נמצא במרוץ עם עצמו, ללמוד ולהספיק.
המעלה הזו לא קיימת בשום ישיבה אחרת.

החברה שם מאוד קלה יחסית לעולם הישיבות
בתור חברכה לשם חברה, אבל בתור תחרותיות בלימוד בעיקר זה בשביל הרבה מש קשה, [ברחוב זה נקרא הרבה יותר ממה שזה בפועל...]
כנראה עוד לא דרכת שם....
התחרות שם היא המבנה המרכזי של הבתי מדרש, העסק שם ממש ממש בקרב....
המושגים שם מאוד מצומצים בקטע של יציאות, בילוים, קניית אוכל וכדומה,
אכן.
אבל שמירת סדרים והתמדה [בעיקר בגילאי הקיבוץ וכו'] נורא נוראות ממש...

לא כתבת את המעלה המרכזית של הישיבה:
יש שם מוטיבציה חזקה מאד לצאת מהלימוד עם סוגיות ברורות.
זה גורם שבחור כל הזמן נמצא במרוץ עם עצמו, ללמוד ולהספיק.
המעלה הזו לא קיימת בשום ישיבה אחרת.
נכון, ויותר מזה: אין, פשוט אין, מה לעשות חוץ מללמוד [כמובן לא במובן המלא של המילים, אבל ברגע שתתחיל להשתעמם ותחפש בפנימיה מה לעשות - לא תמצא].

כמובן מקובלנו שאין ישיבה טובה יש ישיבה שטובה לבחור.
אמנם אם הבנתי באיזו ישיבה מדובר אז הדון לגופו של עניין מצד אחד באמת הרמה גבוה בהרבה (הן רמה אישית והן רמה לימודית) אמנם דעתי שיש חוסר בדעה אצמית ולא רק בגלל לחץ חברתי אלא שבתת מודע החברה מכתיבה לבחור מה לחשוב ומה לא (ע"י שברגע שלחברה נשמע טוב שוב גם לו) וכן יש שם בעיה של חוסר מיקוד בעיקבות הבלגן וחוסר הסדר במקום הבחור חי בצורה של חוסר שיגרה מה שגורם לחוסר יציבות והדלק היחיד זה הלחץ הפנימי והתוצאה שכשאין זאת.........

בתור חברכה לשם חברה, אבל בתור תחרותיות בלימוד בעיקר זה בשביל הרבה מש קשה, [ברחוב זה נקרא הרבה יותר ממה שזה בפועל...]

כנראה עוד לא דרכת שם....

אכן.
פייק, אחד שנמצא שם השתא.

נכון, ויותר מזה: אין, פשוט אין, מה לעשות חוץ מללמוד [כמובן לא במובן המלא של המילים, אבל ברגע שתתחיל להשתעמם ותחפש בפנימיה מה לעשות - לא תמצא].
ומשום כך תנסה לחפש זאת במקומות חיצוניים וגרועים בהרבה. עצוב. [מהכרות עם כמה כאלו]

ברחוב זה אכן נקרא הרבה יותר קשה ממה שזה בפועל,
ולכן - מי שבא מהרחוב מרגיש לחץ חברתי ותחרות, ומי שבא בצורה נורמטיבית מרגיש מצויין...
כנראה עוד לא דרכת שם....
ממש לא המרכזי.
זה אכן דבר ניכר אבל אי"צ להגזים.
אכן.
א - הבחורים האיכותיים - ומדובר על רוב - לומדים, אך לא בהיכלות הישיבה.
ב - וכי בכולל של הישיבה המצב יותר טוב?? ככה זה בכל מקום שאין הקפדה על שמירת סדרים.

דיברתי עם משהו משם שבוע שעבר שיעור א והוא אמר שהוא לא הגיע מוכן לכך בהתחלה ולכן קשה לו חשב שזה יותר קל אבל מי שמגיע מבידיעה שזה כך הנתחלה הרבה יותר קל ומה שגם שהמציאות אומרת שלאחר תקופת זמן מה זה עושה טוב לבחור ולא להיפך

א - הבחורים האיכותיים - ומדובר על רוב - לומדים, אך לא בהיכלות הישיבה.
מאיפה הבאת את זה? פעם כך היה וכך נוצר שם שזה כך, למעשה - שטויות, לכולם יש מקום וכולם לומדים בישיבה [למעט כל מיני עלטערס' שוודאי לא מורגשים, וגם שם הרבה מהם לומדים בכל מיני כוללים]

נערך לאחרונה:
מאיפה הבאת את זה? פעם כך היה וכך נוצר שם שזה כך, למעשה - שטויות, לכולם יש מקום וכולם לומדיםבישיבה [למעט כל מיני עלטערס' שוודאי לא מורגשים, וגם שם הרבה המם לומדים בכל מיני כוללים]
בפעם הבאה תסתכל מה אני כותב ועל מה...
לא דיברתי על כל הסדר.
הגבתי על הטענה לפיה שמירת הסדרים 'נורא ואיום', ועל זה עניתי שגם אלו שמגיעים ב10:30 לסדר א' וגם אלו שמגיעים בחמש וחצי לסדר ב' לומדים עד אז במקום אחר.
אכן, אתה צודק שבכללי רוב ככל בחורי הישיבה לומדים בהיכלות הישיבה.

בפעם הבאה תסתכל מה אני כותב ועל מה...
לא דיברתי על כל הסדר.
הגבתי על הטענה לפיה שמירת הסדרים 'נורא ואיום', ועל זה עניתי שגם אלו שמגיעים ב10:30 לסדר א' וגם אלו שמגיעים בחמש וחצי לסדר ב' לומדים עד אז במקום אחר.
אכן, אתה צודק שבכללי רוב ככל בחורי הישיבה לומדים בהיכלות הישיבה.
נשמע מגוחך שבחור מגיע לסדר ב10:30 והוא למד עד אז במקום אחר אם הייתי משגיח לא הייתי מקבל כזה תירוץ..,

נשמע מגוחך שבחור מגיע לסדר ב10:30 והוא למד עד אז במקום אחר אם הייתי משגיח לא הייתי מקבל כזה תירוץ..,
ברור. זה לא היה אמור להיות תירוץ למשגיח...

זה התחיל מכמה בחורים מבוגרים שלא התאים להם להגיע עם כולם, צבר תאוצה, וכיום יש מצב שלא נעים לבוא בזמן. עד כדי כך.
זה מגונה לחלוטין.
אבל זה לא שכולם מתבטלים חצי סדר ח"ו, כמו שניסה מישהו לטעון כאן, אלא שלומדים במקומות אחרים.

כך שההתמדה ושמירת סדרים לא באמת 'נורא ואיום' אלא רק 'מגונה'....

ברור. זה לא היה אמור להיות תירוץ למשגיח...

זה התחיל מכמה בחורים מבוגרים שלא התאים להם להגיע עם כולם, צבר תאוצה, וכיום יש מצב שלא נעים לבוא בזמן. עד כדי כך.
זה מגונה לחלוטין.
אבל זה לא שכולם מתבטלים חצי סדר ח"ו, כמו שניבה מישהו לטעון כאן, אלא שלומדים במקומות אחרים.

כך שההתמדה ושמירת סדרים לא באמת 'נורא ואיום' אלא רק 'מגונה'....
לא נראה לי שכלפי בחורי הקיבוץ טענה זו נכונה [ואפשר לראות מתי מתפללים שחרית...], טענה זו רווחת בעיקר על אברכי הכולל שמתייצבים רובם ככולם בשעה 11:00, וע"ז טוענים את הנ"ל, ואולי משם המקור ונתחלף בתלמידי הישיבה.
ואגב- השעה 10:30 לבחורים בקיבוץ כיום אינה שעה גרועה, צא ולמד בשאר הישיבות מה עושים [אולי המצב עצמו גרוע, אך לא בישיבה הנ"ל לבדה אלא בכל עולם הישיבות]

לא נראה לי שכלפי בחורי הקיבוץ טענה זו נכונה [ואפשר לראות מתי מתפללים שחרית...], טענה זו רווחת בעיקר על אברכי הכולל שמתייצבים רובם ככולם בשעה 11:00, וע"ז טוענים את הנ"ל, ואולי משם המקור ונתחלף בתלמידי הישיבה.
ביודעי ומכירי קא אמינא:
המתפללים מרבע לעשר ומעלה הם לא מהעידית של הקיבוץ.
חד משמעית.
נכון, מתפללים בתשע ואפי' קצת אחרי. אבל מיד אחרי טעימה קטנה של עוגת בוקר (ממכולת יהודה..) מגיעים לסדר.
ובסדר ב' אפי' זה לא. קמים משנ"צ באזור 4:30 ולומדים בבתי הכנסיות הפזורים בגבעת הישיבה. ויש רבים.
ואגב- השעה 10:30 לבחורים בקיבוץ כיום אינה שעה גרועה, צא ולמד בשאר הישיבות מה עושים [אולי המצב עצמו גרוע, אך לא בישיבה הנ"ל לבדה אלא בכל עולם הישיבות]
זו טענה חדשה, אבל כיון שלא למדתי בישיבות אחרות, אינני יכול לטעון אותה.

חברים מקוונים לאחרונה

משתמשים שצופים באשכול הזה

חזור
חלק עליון