• מפת הישיבות - עולם התורה! כל המידע על הישיבות במקום אחד: ראשי ישיבות, רמי"ם, סגנון לימוד ובחורים, תוכניות לימוד, היסטוריה ועוד! מצא או פרסם את הישיבה המתאימה לך!
אם שמת לב, אתה מגדולי הווכחנים בזה,
באמת חבל שנגררנו לוויכוחי "נערים צעירים", כפי שאמרת.
אפשר להתווכח במהות מהו חינוך טוב ומה המדד לישיבה מוצלחת.

להתווכח בעניין הדגלים ומותגים זה בהחלט רמה שמתאימה לגיל מאוד מסוים.

במציאות שאני מכיר, (לפחות בוועד שלי), אכן ניכר פער מהותי בין בחור שלמד בפוניבז' הקטנה לבין שאר הישיבות, מוצלחים ככל שיהיו. ההיקף, הבניות של הלימוד, הם פשוט יודעים ללמוד!
אבל כשעוברות שנה ושנתיים, ושאר הבחורים מדביקים את הפערים מבחינה לימודית, מתגלים הפערים הענקיים באישיות... פתאום כולם מעריכים אנשים אחרים, פתאום אין שום הילה לחבר'ה האלה, ורק הרציניים שהשקיעו באמת מוערכים...
בכל הוועדים שמסביבי, חורף ש"ג זה זמן מכריע שבו הוועד מתהפך, בחורים פתאום כבר לא מוצאים את המקום שלהם, והם מרגישים את הקרקע תחתיהם בוערת, הרבה פעמים זה מביא אותם לעשות מעשים בזויים מאוד.
הבחורים הכי בזויים בוועד שלי בועד ב' היו האנשים הכי מוערכים בש"א. יש פער אמיתי לטובתם בתחילה מבחינת בניות בלימוד, ויש להם פער אדיר בהמשך באנושיות ובהבנה בסיסית של הסביבה, מה לעשות?

בועד שלי, בודאי שלאחר זמן לא הציבור משם נדחקו, אלא גם מהר מאד לא הצליחו להרשים כ"כ ע"י הרעש והבלאגן.

בעיקר הנידון הנה הבחורים המוצלחים מפוניבז' הקטנה זה מגיע מהבתים,
ובישיבות אחרות נותנים הרבה יותר כלים מתוך הישיבה, ודו"ק איזה ישיבה עדיפה.
על סמך מה? גם בישיבת דב"מ יש מהמשפחות הטובות, ואלם הנתונים מוכיחים שחוץ ממשפחה טובה יש גם ישיבה טוב שנותנת כלים, אגב הכלים שישי"ק פוניבז נותנת הם עצמאות, שקיעות בלימוד, בנייה אישית, ולא כפיפה מוחלטת למרותו של מק"ק שלא הסתדר כאברך, הן אמת שבחור שלא מתאים לא מתאים, אך מי שמתאים מצליח שם ובכל מקום אשר יבחר בכל עולם הישיבות והניסיון (משנים עברו) שבחורים שלמדו בישי"ק פוניבז ולא לומדים בפוניבז' מצליחים ביותר,
טענו ברמי"ם והשיב לו במשגיחים.
בחור ששומע ומקבל ממגיד שיעור בישיבה קטנה, הדבר תורם להתפתחותו תרומה מכרעת, מה שבפוניבז' הקטנה אינו שכיח כ"כ.
העובדה שיש פירות משובחים משם, אינה מעידה מאומה, משום שמלכתחילה נכנסו לשם אריות, ואילו היו שומעים ומקבלים מהרמי"ם היו מתפתחים טוב יותר לאין ערוך.
רק מה בחורים כן מקבלים מהרמי"ם בישי"ק פוניבז לפחות בתקופתי.

גם בישיבת דב"מ יש מהמשפחות הטובות,
בפוניבז' זה לא רק משפחות טובות,
זה משפחות מיינסטרים,
והיינו מהצולנט הבני ברקי הרותח,
ומיוחסות,
וכן הרבה מאוד יש לאביהם או לסביהם משרה חשובה.

בנוגע לנושא האשכול המקורי קודם הסטתו.

אם כוונת הרב @לימוד, לישיבה טובה כפי מה שנקראת בלשון בנ"א ודלא ככל הערות הביניים האלו:
כל אחד, מה שמתאים לו, זה הכי טוב!!!!!
אין ישיבה טובה
יש ישיבה שטובה לבחור אחד ויש ישיבה שרעה - אבל רעה לחברו
מה זה "הישי"ק הכי טובה" כאו"א לפי ענינו הישי"ק שלו הכי טובה בשבילו, ולא זכיתי להבין את הדיון.

למיטב היכרותי עם מדגם מייצג במקום לימודיי, הרי הנתונים לפניך:

אם בנך מוכשר, חברותי, בעל אופי תוסס, וביטחון עצמי, לא צו'ל מידי ולא פתוח מידי (הכל יחסי כמובן), המקום הטוב בשבילו הוא-קול תורה (על שינקר לא הייתי ממליץ...).
אם בנך צ'ול (במובן ה'פרום' ולאו דווקא באופי), מוכשר (ואם הוא עילוי אז בכלל...), ובעל כשרון התמדה, המקום הטוב ביותר בשבילו הוא-צויבל.
אם בנך צייתן, ובעל אופי מרובע, המקום הטוב בשבילו הוא-אמרי משה.

קיימות כמובן עוד עשרות ישיבות אבל אלו הדומיננטיות.

נ.ב. מ'היכל אברהם' (שפירא ד'תורת' לשעבר) הגיעו כמה המוגדרים כ'כוכבים' איני יודע אם כך הוא סגנון הישיבה.

בועד שלי, בודאי שלאחר זמן לא הציבור משם נדחקו, אלא גם מהר מאד לא הצליחו להרשים כ"כ ע"י הרעש והבלאגן.
אם לא למדת בפוניבז' או בחברון אז זה מובן.

אין כמעט שום בחור בשורה הראשונה בקול תורה למשל שאינו הולך לישיבות הנ"ל.

כך שלפעמים ישיבות כדוגמת קפלן וכדו' יכולים להגיע משם הזיבורית דהתם.
[וכנראה שזיבורית דהתם אינו כעידית דעלמא..]

נערך לאחרונה:
למעשה קול תורה נותנת יותר יחס לכישרון ולמדנות ושינקר להתמדה ושטיגען לכן בפועל הבחורים המוכשרים נמצאים יותר בקול תורה,
מאידך גיסא בישיבת קול תורה הטובים הולכים לפוניבז' שם הם הכי טובים (אחרי פוניבז' הקטנה) והטובים בשינקר הולכים לחברון שם הם הכי טובים.
בקול תורה מצד אחד
בבני ברק ללא ספק - פוניבז' הקטנה.
בירושלים ישנה תחרות עקובת דם בין שינקר לקול תורה, ולמשפחות הפרומריות יותר יש קמניץ וצויבל [הם קצת יותר ליטאים] ושינקר,
דבר ראשון זה לא עקובת דם
בקול תורה יש משטר צמוד ברמה אחרת שלא מתאים לכל הבחורים כמו"כ ההקפדה על שעות השינה בישיבה שהם דברים שלא ניתנים לויכוח מצד אחד דבר טוב אך לא מתאים לכל אחד, לעומת זאת בשינקר כמעט אין משטר ויש משטר על דברים מסוימים מאוד וכמו"כ בשינקר אין שום הקפדה על שעות שינה ואף מעודדים ללמוד עד שעה מאוחרת ויש לחץ מהחברה ללמוד כמה שיותר ומתאימה בעיקר לבחורים בנויים מאוד

המדד הוא התוצר הסופי..
לא המלל החלול של המשגיחים בישי"ק..

כמות מרביצי התורה והת"ח שיצאו מפוניבז' לצעירים היא עצומה..
וההצלחה שלהם בישי"ג היא לא ניתנת לוויכוח..

כנראה שחוצפה ועצמאיות לא בהכרח דבר שלילי..
לפעמים זה ביטוי למוצלחות ועוצמה של בחור..

גם אם זה נוגד את כללי הצביון והמשגיחות..

לדוגמא המשגיחים מרבים לנאום שתפילה בישיבה היא אבן יסוד לצמיחה של הבחור בעליתו..

רק שכחו ששני הישיבות המובילות שהצמיחו הכי הרבה ת"ח ומרביצי תורה רוב המוחלט לא מתפללים בישיבה..

איך אמר לי ת"ח א' שבוועד שלו בפוניבז' רוב הבחורים שיצאו משגיחים היו אלו שהתפללו בישיבה..
ורוב הר"י הכירו את היכל הישיבה רק בימים נוראים וכדו'..

ואידך זיל גמור..
אגב לגבי מרביצי תורה נדמה לי שמשינקר יצאו הכי הרבה ת"ח ומרביצי תורה, ראשי ישיבות וכוללים
מועתק מהמכלול רשימה חלקית ולא מעודכנת

אגב לגבי מרביצי תורה נדמה לי שמשינקר יצאו הכי הרבה ת"ח ומרביצי תורה, ראשי ישיבות וכוללים
מועתק מהמכלול רשימה חלקית ולא מעודכנת
ואלו בוגרי פוניבז הקטנה
רבי שלמה אדלשטיין
הרב אלימלך בידרמן
רבי אליעזר גינזבורג
הרב דניאל גינזבורג
רבי אשר דויטש
הרב אליהו דיסקין
הרב צבי ויסבקר
הרב חיים שאול טאוב
הרב אהרן כ"ץ (דיין)
הרב דוד לוי (בני ברק)
הרב אלי סטפנסקי
הרב עמרם פריד
רבי ראובן קרלנשטיין
הרב דוד יצחק שפירא

בנוגע לנושא האשכול המקורי קודם הסטתו.

אם כוונת הרב @לימוד, לישיבה טובה כפי מה שנקראת בלשון בנ"א ודלא ככל הערות הביניים האלו:

למיטב היכרותי עם מדגם מייצג במקום לימודיי, הרי הנתונים לפניך:

אם בנך מוכשר, חברותי, בעל אופי תוסס, וביטחון עצמי, לא צו'ל מידי ולא פתוח מידי (הכל יחסי כמובן), המקום הטוב בשבילו הוא-קול תורה (על שינקר לא הייתי ממליץ...).
אם בנך צ'ול (במובן ה'פרום' ולאו דווקא באופי), מוכשר (ואם הוא עילוי אז בכלל...), ובעל כשרון התמדה, המקום הטוב ביותר בשבילו הוא-צויבל.
אם בנך צייתן, ובעל אופי מרובע, המקום הטוב בשבילו הוא-אמרי משה.

קיימות כמובן עוד עשרות ישיבות אבל אלו הדומיננטיות.

נ.ב. מ'היכל אברהם' (שפירא ד'תורת' לשעבר) הגיעו כמה המוגדרים כ'כוכבים' איני יודע אם כך הוא סגנון הישיבה.
מדוע על שינקר לא היית ממליץ???????

חברים מקוונים לאחרונה

חזור
חלק עליון