א אני יודע משתמש רשום הודעות 50 תודות 171 נקודות 30 23 יוני (6) 2026 #1 המשנה ברורה בהלכות שבת כתב: "וטוב שלא ילבש בשבת מכל מה שלבש בחול". שמעתי בשם אחד הפוסקים שזה כולל כיפה וטלית קטן. מדוע רוב העולם לא מקפיד בזה?
המשנה ברורה בהלכות שבת כתב: "וטוב שלא ילבש בשבת מכל מה שלבש בחול". שמעתי בשם אחד הפוסקים שזה כולל כיפה וטלית קטן. מדוע רוב העולם לא מקפיד בזה?
ה הרב הירושלמי משתמש ותיק פרסם מאמר פרסם 5 מאמרים פרסם 15 מאמרים! הודעות 931 תודות 3,365 נקודות 390 23 יוני (6) 2026 #2 אני יודע אמר: המשנה ברורה בהלכות שבת כתב: "וטוב שלא ילבש בשבת מכל מה שלבש בחול". שמעתי בשם אחד הפוסקים שזה כולל כיפה וטלית קטן. מדוע רוב העולם לא מקפיד בזה? לחץ כדי להרחיב... לחץ כדי לכווץ... אני מקפיד על 100% מבגדי שיהיו של שבת, כולל גרביים משקפיים ושאר הבגדים וכו' אבל אי אפשר להגיד שזה לא עול
אני יודע אמר: המשנה ברורה בהלכות שבת כתב: "וטוב שלא ילבש בשבת מכל מה שלבש בחול". שמעתי בשם אחד הפוסקים שזה כולל כיפה וטלית קטן. מדוע רוב העולם לא מקפיד בזה? לחץ כדי להרחיב... לחץ כדי לכווץ... אני מקפיד על 100% מבגדי שיהיו של שבת, כולל גרביים משקפיים ושאר הבגדים וכו' אבל אי אפשר להגיד שזה לא עול
א אני יודע משתמש רשום פותח האשכול הודעות 50 תודות 171 נקודות 30 23 יוני (6) 2026 #3 הרב הירושלמי אמר: גרביים לחץ כדי להרחיב... לחץ כדי לכווץ... זה מלבוש כבוד? רק בגדים חיצוניים הרב הירושלמי אמר: משקפיים לחץ כדי להרחיב... לחץ כדי לכווץ... זה לא בגד
הרב הירושלמי אמר: גרביים לחץ כדי להרחיב... לחץ כדי לכווץ... זה מלבוש כבוד? רק בגדים חיצוניים הרב הירושלמי אמר: משקפיים לחץ כדי להרחיב... לחץ כדי לכווץ... זה לא בגד
מ מכנדבי משתמש מוביל הודעות 1,068 תודות 4,144 נקודות 278 23 יוני (6) 2026 #4 אני יודע אמר: שמעתי בשם אחד הפוסקים שזה כולל כיפה וטלית קטן. לחץ כדי להרחיב... לחץ כדי לכווץ... הרב הירושלמי אמר: אני מקפיד על 100% מבגדי שיהיו של שבת, כולל גרביים משקפיים ושאר הבגדים וכו' לחץ כדי להרחיב... לחץ כדי לכווץ... ע"פ מנהג רבינו הגר"א (מע"ר סי' קמז): בענין בגדי שבת, מנהגו להחליף מכף רגל ועד ראש, בל יעדר דבר שלא להחליף.
אני יודע אמר: שמעתי בשם אחד הפוסקים שזה כולל כיפה וטלית קטן. לחץ כדי להרחיב... לחץ כדי לכווץ... הרב הירושלמי אמר: אני מקפיד על 100% מבגדי שיהיו של שבת, כולל גרביים משקפיים ושאר הבגדים וכו' לחץ כדי להרחיב... לחץ כדי לכווץ... ע"פ מנהג רבינו הגר"א (מע"ר סי' קמז): בענין בגדי שבת, מנהגו להחליף מכף רגל ועד ראש, בל יעדר דבר שלא להחליף.
נ נושם עמוק משתמש רגיל הודעות 144 תודות 469 נקודות 56 23 יוני (6) 2026 #5 העניין להחליף מה שלבש בחול, ולגבי הכיפה ודאי ראוי להחליף למכובס אחרי לבישה של שבוע...
ק קבל האמת ממי שאמרו משתמש רגיל הודעות 140 תודות 438 נקודות 66 28 יוני (6) 2026 #6 אגב דבר מעניין במ״א רס״ב ס״ק א׳ כתב וזה הלשון ובכתבים איתא טוב שלא ילבוש בחול מכל מה שלבש בשבת אפילו חלוק עכ״ל משמע שבחול לא ילבש מבגדי שבת ובמשנ״ב אה״נ כתב וטוב שלא ילבש בשבת מכל מה שלבש בחול אפילו חלוק האם יש משהו שמדבר מזה?
אגב דבר מעניין במ״א רס״ב ס״ק א׳ כתב וזה הלשון ובכתבים איתא טוב שלא ילבוש בחול מכל מה שלבש בשבת אפילו חלוק עכ״ל משמע שבחול לא ילבש מבגדי שבת ובמשנ״ב אה״נ כתב וטוב שלא ילבש בשבת מכל מה שלבש בחול אפילו חלוק האם יש משהו שמדבר מזה?