• דִּרְשׁוּ ה׳ בְּהִמָּצְאוֹ
    עשרת ימי תשובה
    פורום אוצר התורה

חידה בתלמוד וחז"ל לב - מעשה (1 צופה)

אולי הגמ' בקידושין בכמה מקומות שאפשר להחיל תרומה וקדשים ע"י מחשבה וכעין מה שמצינו אמריתו לגבוה כמסירותו להדיוט שהאמירה נחשבת כמעשה אז גם הכא מחשבתו לגבוה כמעשה גמור בהדיוט

אולי הגמ' בקידושין בכמה מקומות שאפשר להחיל תרומה וקדשים ע"י מחשבה וכעין מה שמצינו אמריתו לגבוה כמסירותו להדיוט שהאמירה נחשבת כמעשה אז גם הכא מחשבתו לגבוה כמעשה גמור בהדיוט
אני לא בטוח שלדין של ונחשב לכם תרומתכם קשור לאמירה לגבוה כמסירה בהדיוט.
אלא שהחילוק הוא שלהקדש אין צורך בבמסירת החפץ המוקדש לפי שאין לו הגבלה ואינו צריך למעשה קנין.

אני לא בטוח שלדין של ונחשב לכם תרומתכם קשור לאמירה לגבוה כמסירה בהדיוט.
אלא שהחילוק הוא שלהקדש אין צורך בבמסירת החפץ המוקדש לפי שאין לו הגבלה ואינו צריך למעשה קנין.
עיין בהגר"ח על הש"ס בב"ק דף ע"ו שכותב מפורש לגבי קדשי בדק בית שיש להם מאפיין של מעשה קנין ששם צורת הקדושה היא ממסירת החפץ לבעלות גבוה ורק ישנו דין שחפץ ששיך לגבוה הוא קדוש ומפורש (הגר"ח שם נוקט שקדושת מזבח לא שייך לו מאפיין של מעשה קנין וכן נקט השער"י בש"ג פכ"ג אבל הקה"י במעילה סימן א' נק שגם לקדושת מזבח יש מאפיינים של מעשה קנין והיינו מסירה לבעלות גבוה ואז אם החפץ שייך לגבוה הוא נעשה קדוש ומופרש)
(אפ כי בתרומה אני יכול להסכים איתך שזה רק שינוי בהגדרת החפץ ולא מסירה לבעלות אם כי לא מוכרח ועיין בשער"י ש"ה פ"ד ויל"ע בזה טובא)

אני חייב לציין שהשגתי את זה בצורה שאינה כשירה לפי חוקי התקנון האתר ולכן אבקש לא לתת לי ציון עכ"פ אני יתן רמז קשור לקורבנות
(ועכשיו בפניה לאורה אבקש אם תוכל לשוח לי הודעה ישירה שאני יוכל לשאול אם זה התשובה האמיתית כי בדרגתי זה בלתי אפשרי)

אני חייב לציין שהשגתי את זה בצורה שאינה כשירה לפי חוקי התקנון האתר ולכן אבקש לא לתת לי ציון עכ"פ אני יתן רמז קשור לקורבנות
(ועכשיו בפניה לאורה אבקש אם תוכל לשוח לי הודעה ישירה שאני יוכל לשאול אם זה התשובה האמיתית כי בדרגתי זה בלתי אפשרי)
כלל וכלל לא
מופיע באגדתא שם

(ועכשיו בפניה לאורה אבקש אם תוכל לשוח לי הודעה ישירה שאני יוכל לשאול אם זה התשובה האמיתית כי בדרגתי זה בלתי אפשרי)אני לא התכוונתי לדברים שבלב אינם דברים וניסתי לרמוז צורה הכי רחוקה כדי לא להרוס אבל אני יודע שזה אגדתא ולכן ביקשתי שתיצור איתי קשר בפרטי

חברים מקוונים לאחרונה

משתמשים שצופים באשכול הזה

חזור
חלק עליון