הלכות שבת - לח שנצטנן לקולא, | הלכה ומנהג | פורום אוצר התורה הלכות שבת - לח שנצטנן לקולא, | הלכה ומנהג | פורום אוצר התורה
  • עקב המצב המתוח והסכנה המרחפת -היל"ת- על יושבי ציון, נרבה בתפילה ובחיזוק. לקריאת תהילים משותפת ומידע תורני מתעדכן - לחצו כאן

רבי

משתמש רגיל
gemgemgem
פרסם מאמר
פרסם 5 מאמרים
הודעות
145
תודות
408
נקודות
156
ידועה מחלוקת הראשונים לגבי לח שנצטנן האן יש בו בישול אחר בישול או לא.

והנה בסימן שיח סעיף טו הובאה שיטת הרמ"א שנהגו להקל בבישול אחר בישול בלח שנצטנן כל עוד שהוא לא קר לגמרי.
ושיטת המחבר שאם הוא פחות מיס"ב הוי כצונן גמור שיש בו בישול בלח.

היוצא לדינא שהמחבר הוא המחמיר והרמ"א מיקל.

ומצאתי דבר נאה, שיש מקומות שאפשר לסמוך על שיטת המחבר להקל.

יש לנו כלל ידוע שבשבת אסור להטמין אפילו בדבר שאינו מוסיף הבל גזירה שמא יבוא להטמין בדבר המוסיף הבל.

והמחבר בסימן רנז ס"ה כתב שאם פינה התבשיל מקדירה שנתבשל בה לקדירה אחרת, מותר להטמינה בדבר שאינו מוסיף הבל.

והמ"ב בס"ק כח כתב, שאף כלי ראשון שהוא חם פחות משיעור שהיס"ב מותר להטמינו בדבר שאינו מוסיף הבל.

מסביר השעה"צ ס"ק כט, שבמקום הצורך יהיה אפשר לסמוך על שיטת המחבר בסימן שיח שפחות מיס"ב הוי צונן. אבל לפי שיטת הרמ"א שצונן היינו צונן גמור יהיה אסור גם בהטמנה כל שהוא אינו צונן גמור לגמרי.

הרי לן שיטת המחבר שהיא גם לקולא.
 

הודעות מומלצות

בספר הדור והתקופה עמוד לב מספר רבי אליקים...

משתמשים שצופים באשכול הזה

חזור
חלק עליון