למה לא כותבים בשם האמיתי? | האוצר שלנו | פורום אוצר התורה למה לא כותבים בשם האמיתי? | האוצר שלנו | פורום אוצר התורה
שמי המקורי אגב איני יודע מפני מה מתביישים להגיד את השם האמיתי
ייתכן וזה שמך המקורי וייתכן שלא, לא לי לדעת ולא לי לפקפק...
אבל יש מי שכבר הציע בפורמינו את עמדתו הברורה בנושא הזהות בפורום, ודווקא ממקום של שקיפות מלאה כמצו"ב
נדיב לב שואל:
בניגוד לאחרים לא רלוונטי לשאול אותך - למה בחרת בשם הניק הזה? אז אשאל כך: 'למה בחרת בשם הניק הזה...?'

יואל שילה משיב:
ברוך השם, אני מתעב הסתתרות תחת זהויות בדויות, אם יש לך אמת פנימית - אל תסתתר, ואם אתה מסתתר - אתה עלול לנצל זאת לרעה, ולכן ניקי כשמי וזהותי לא מוסתרת.
זו עמדתו של ר' @יואל שילה וכל אחד ועמדתו כמובן, אבל טוב לראות שהנושא עולה כי הוא פוגש לא מעט מאתנו.
האם ולמה נוח לנו להיות בפורום בזהות כמעט או חצי-מוסתרת? (אין דבר כזה מוסתר לגמרי!..)
האם בגלל שכתיבה בפורום תורני פחות מקובלת בציבור שלנו? (מוסדות חינוך, קהילה, כולל וכו') או אולי יש סיבות אחרות?
ובכלל היכן עובר הקו בין פרטיות מבורכת לבין תחושת אחריות ושקיפות? שאלות לא קלות.

איני יודע מפני מה מתביישים להגיד את השם האמיתי
האם ולמה נוח לנו להיות בפורום בזהות כמעט או חצי-מוסתרת?
בעיקר משום שכך ניתן לומר את מה שחושבים בלי לפחד.
לדעתי האנונימיות מאפשרת לכולנו לראות את דברי האחרים באופן פחות סטיגמטי
ואם הייתי יודע על כל אחד מיהו ומהו מן הסתם הייתי מסנן ומוחק הרבה דעות עוד לפני ששמעתי אותם בכלל
ומעטה אנונימיות המבורכת הזו מתאפשר לכולנו להתעשר בעוד הרבה דעות וסקטורים רחבים
ומשכך, אדרבה ואדרבה, חשוב להמשיך את המנהג היפה הזה ולא להיחשף כך תבוא תועלת מרובה יותר.
לעניות דעתי כמובן. הרוצה לחלוק-הרשות בידו.

שמי המקורי אגב איני יודע מפני מה מתביישים להגיד את השם האמיתי
@מנחם שריבער זה שם נפוץ , לכן כבודו לא חת לכותבו, מאידך למי שיש שם פחות נפוץ, חושש שדעותיו יתקבלו פחות אם נמצא כאן מישהו שמכיר אותו אם מפאת השתייכותו המגזרית , מפלגתית, גילו, או סתם מתפדח שמי שמכיר אותו ידע שהוא יושב על האינטרנט

אחר כל הדברים, אומר את שבדעתי בעניין.

בכל פעם שאני ניגש לכתוב בפורום אני מרגיש סוג של חלישות הדעת מסויימת,
אני, שכולם מכירים אותי כאברך רציני שיושב ולומד בשקיעות,
אני יושב ומתדיין עם כל מיני אנשים שאין לי מושג מה טיבם ומה שיגם...

לכן כשאומרים לי על אחד הכותבים שהוא ת"ח חשוב, בעל שיעור קומה,
אני לא נוטה להאמין שאדם שאני מעריך אותו כת"ח בעל שיעור קומה, ישב על המחשב ויתדיין עם כל מיני...

לכן קל לי יותר להשתמש בשם אנונימי, אני מרגיש עם זה פחות בעיה בזה שאני כאברך שמכבד את עצמו מחובר לפורומים ברשת.

אחר כל הדברים, אומר את שבדעתי בעניין.

בכל פעם שאני ניגש לכתוב בפורום אני מרגיש סוג של חלישות הדעת מסויימת,
אני, שכולם מכירים אותי כאברך רציני שיושב ולומד בשקיעות,
אני יושב ומתדיין עם כל מיני אנשים שאין לי מושג מה טיבם ומה שיגם...

לכן כשאומרים לי על אחד הכותבים שהוא ת"ח חשוב, בעל שיעור קומה,
אני לא נוטה להאמין שאדם שאני מעריך אותו כת"ח בעל שיעור קומה, ישב על המחשב ויתדיין עם כל מיני...

לכן קל לי יותר להשתמש בשם אנונימי, אני מרגיש עם זה פחות בעיה בזה שאני כאברך שמכבד את עצמו מחובר לפורומים ברשת.
אני לא מסכים עם זה.
מה שלא מתאים לך לעשות בגלוי, גם לא מתאים לעשות אותו בסתר, וזה אולי חמור יותר לעשות את זה בסתר - כי אתה מודה שזה לא מתאים ואף על פי כן אתה עושה את זה.
אני כתבתי סיבה אחרת, שיש דעות שאם מישהו יאמר אותם - יסתכלו עליו לא נכון. ודעות כאלה אפשר לכתוב רק בעילום שם. אבל זה לא שזה לא מתאים לי לומר את דעותי בגלוי, אלא שאני חושש שהסביבה שלי תפרש אותם לא נכון.

אני לא מסכים עם זה.
מה שלא מתאים לך לעשות בגלוי, גם לא מתאים לעשות אותו בסתר, וזה אולי חמור יותר לעשות את זה בסתר - כי אתה מודה שזה לא מתאים ואף על פי כן אתה עושה את זה.
אני כתבתי סיבה אחרת, שיש דעות שאם מישהו יאמר אותם - יסתכלו עליו לא נכון. ודעות כאלה אפשר לכתוב רק בעילום שם. אבל זה לא שזה לא מתאים לי לומר את דעותי בגלוי, אלא שאני חושש שהסביבה שלי תפרש אותם לא נכון.
א. אין באמת בעיה בלהתכתב כאן. זה רק סוג של "ספאסט נישט", את זה אני מוריד באנונימיות.
ב. במחילה, אבל אין כזה דבר "החברה תפרש אותם". מה שאתה לא רוצה לומר בתור עצמך זה דברים שאצלך הם לא מקובלים, דהיינו שגם אתה מבין שהם לא דעה מקובלת בציבור שלך ובכל זאת אתה חושב כך.

במקרה של
ליטאי שמתחבר לתורת ברסלב, אם הוא יגיד את זה בזהות האמיתית - לא יהיו לו שידוכים לילדים.
לא נכון לומר ש
אם מישהו יאמר אותם - יסתכלו עליו לא נכון.
אלא להיפך, יסתכלו עליו נכון, אלא שהוא מעוניין להסתיר את האמת.
ולא נכון לומר ש
זה לא שזה לא מתאים לי לומר את דעותי בגלוי, אלא שאני חושש שהסביבה שלי תפרש אותם לא נכון.
אלא, לא מתאים לי לומר את דעותי בגלוי, מחשש שאפגע מזה ע"י הסביבה שלי.

הוי אומר, האדם חי בכחש, ובפחד מתמיד, בכדי להשאר בסביבה הטבעית שלו
ו/או בכדי שלא לפגוע במשפחתו

ואינו יכול להביע את דעותיו בגלוי, ולמזלו יש את הפורום, שכאן הוא אנונימי בהחלט.

שוב, אם אתה באמת חושב שזה לא מתאים - זה לא מתאים גם אם אף אחד לא יודע.
אם כל הבעיה זה רק מכובדות, אני לא רואה בעיה כשזה אנונימי.
שוב, אינני רואה בעיה אמיתית בהתכתבות ואינני עושה שקר בנפשי כשאני כותב כאן.
אני פשוט חושב שזה לא מכובד מספיק בשביל מישהו כמוני,
לפיכך, כשזה אנונימי זה לא "אני" המקובל והנראה שבשבילו זה לא מכובד,
אלא סתם בן תורה עלום שם שבשבילו זה מכובד מאוד.
אתן לך דוגמה.
ליטאי שמתחבר לתורת ברסלב, אם הוא יגיד את זה בזהות האמיתית - לא יהיו לו שידוכים לילדים.
אבל כשהוא בעילום שם הוא יכול לתת ביטוי לדעותיו.
זה מה שאמרתי.
שזה לא שהסביבה מפרשת את זה לא נכון, אלא שאתה פוחד מפירשון נכון של הסביבה לרעיונותיך הלא מקובלים בסביבתך, וכשאתה אנונימי אתה מרגיש משוחרר עם זה, כי זה לא מאיים עליך.

אלא להיפך, יסתכלו עליו נכון, אלא שהוא מעוניין להסתיר את האמת.
זה לא נקרא נכון, כי יש סטיגמה על חסידי ברסלב שהיא כלל לא נכונה.
שזה לא שהסביבה מפרשת את זה לא נכון, אלא שאתה פוחד מפירשון נכון של הסביבה לרעיונותיך הלא מקובלים בסביבתך, וכשאתה אנונימי אתה מרגיש משוחרר עם זה, כי זה לא מאיים עליך.
כנ"ל.
אם כל הבעיה זה רק מכובדות, אני לא רואה בעיה כשזה אנונימי.
כי זה לא בעיה גם בגלוי, אלא שהגאווה לא נותנת לעשות את זה בגלוי.

כי זה לא בעיה גם בגלוי, אלא שהגאווה לא נותנת לעשות את זה בגלוי.
לא עניין של גאווה כמו עניין של מכיר את מקומו.
אבל זה כלל לא משנה, ואם יותר נוח לך לומר שזה גאווה ריקה ובכך להצדיק את עצמך, בבקשה.
הנקודה היא שזו המציאות ואת זה פותרת האנונימיות.

זה לא נקרא נכון, כי יש סטיגמה
זו דעתו של אותו כותב, רוב הציבור חושב כנראה לא כך, וזוהי דעה לגיטימית
והוא זה שמסתיר דברים מהותיים מעיני הציבור, בשביל להמנע מהפסד או מאי נעימות
וזה גרוע יותר מאשר אדם שאינו חפץ שיידעו על היותו כותב בפורום, לפי שלדעתו אין זה עיסוק מכובד דיו.
(לכאו' זה כמו אברך שמאוד אוהב לשחק במשחק כלשהו, אך כמובן שהוא יעשה זאת רק באין רואים, כך אותו כותב מרגיש כלפי הפורומים והאינטרנט).

האשכול סונן. נא לחזור להתמקד בנושא האשכול.

נ.ב
טרחתי רבות לפצל את האשכול כדי שהודעות שנכתבו לא ילכו לאיבוד. אבל אבקש שוב מחו"ר הפורום התמקדו נא בנושא שלשמו נפתח האשכול, לא להסיט אשכול למחוזות אחרים. (ומי שבאופן מגמתי יבחר להסיט אשכולות בגלל מגוון סיבות נצטרך להגביל אותו).

הודעות מומלצות

משתמשים שצופים באשכול הזה

חזור
חלק עליון