למה לא עוצרים לטרמפ?! חסד! | בית המדרש – דיונים תורניים| דף 4 למה לא עוצרים לטרמפ?! חסד! | בית המדרש – דיונים תורניים| דף 4
רפרפתי, ולא עברתי על כל ההודעות,
אך יש ווארט יפה: הרוחניות שלך - זה לדאוג לגשמיות של השני.

בצורה מסודרת, לא יוצא לדרך לקניות בלי שקל בכיסו, ומסתמך על עזרת אנשים טובים בדרך.
ההסבר שלי היה שכל דבר יש את צורת בקשת הצדקה שלו יש צדקה שמבקשים אותה בצורה מסודרת ויש צדקה שמבקשים אותה בצורה אחרת
להזכיר, מדובר במי שיצא לדרך על דעת כן, מעניין מדוע לא רואים אנשים מיושבים בדעתם ממתינים על אם הדרך בצורה שכזו.
תמיד יש אנשים יק'ס שרוצים ליסוע בצורה מסודרת וזה דבר מובן, ולא צריך להיות יק'ה גדול בשביל זה מספיק אדם מסודר, עם זה אני מסכים אבל תתאר לעצמך מצב שאנשים יותר גומלי חסדים גם אנשים קצת יותר מסודרים (לא היק'ה האמיתי אבל אנשים שאתה קורא להם מן היישוב) היו מרשים לעצמם להיקלע לשעת הדחק
גמילות חסדים היא מצוה חשובה, אבל אין זכות לבוא בטענות למה לא גומלים איתי חסד.
אני לא אמרתי שיש זכות לבוא בטענות רק קוננתי ע"ז שחסר גומלי חסדים, וזה אבסורד שיש ממש מעט גומלי חסדים בענין הזה בעוד שבעניינים אחרים אין (חוץ מזה שיש זכות לבוא בטענות שהרי כופין על הצדקה, אז אני לא יודע אם דין כופין על הצדקה שייך במקרה הזה ספציפית אבל רואים שיש טענה על אנשים שלא גומלים חסד)
כבר ביארתי
שוב, מרבית בחורי הישיבה אינם מתנהגים בצורה שכזו,
באיזה גיל צעיר או מבוגר
ואיני מזלזל בהם כמובן, אלא מעריך ומוקיר אותם
אם זאת, כן, הגיע הזמן שגם בחורים ילמדו להתנהג בצורה שקולה ומחושבת, ולא לסמוך על מה שיקרה, ולחשוב שכל העולם נועד בשביל לשרת אותם.
אף אחד פה לא אמר שבחורים צריכים לחשוב שהעולם נועד לשרת אותם רק קוננתי פה על חוסר באנשים גומלי חסדים.
עכשיו לעיקר טענתך גם אם אתה לא מזלזל בבחורי ישיבה, יש לך ביקורת על כך שהם לא אנשים מאורגנים, וזה נכון הם לא אנשים מאורגנים, אבל אני חושב שזה דבר נורמלי לאדם שהוא רווק מאוד נורמלי שרווק הוא פחות מאורגן יש לו פחות מחויבות וכו', אבל אני רוצה להדגיש שזה לא סותר את הלימוד והשטייגען, יש בחורים שבאמת יוצאים לטיולים באמצע הזמן וחוזרים בטרמפים זה באמת בעיה, אבל הדוגמא שהבאתי היתה בחור שהיה לו חתונה בעירו ואחרי החתונה הלך הביתה לבקר קצת את הוריו והרשה לעצמו קצת לאחר לישיבה, כזה דבר זה לא אומר שהבחור לא רציני, ויש הרבה כאלו.
עכשיו אתה יכול לטעון שכיון שיש אחרים שהם לא רציניים לכן כבר לא עוצרים לבחורים באופן כללי, קשה לי לקבל את זה, כי אם זה נכון לזה קוראים סטיגמה אני לא חושב שרוב הבחורים שעוצרים טרמפים הם כך.
אני חושב כמו שכתבתי בהתחלה עיקר הבעיה היא חוסר מודעות.

שמעתי בשם רבי אהרן קוטלר, שיש אולי חובה לעצור טרמפ מדין "לא ישפוך אדם מימיו ברה"ר כשרבים צריכים להם".

כמה קינצי מילין יקרין בענין הטרמפים והטרמפיסטים:

א. לעצור לטרמפים זה מצוה גדולה של חסד ונושא בעול ואהבת לרעך כמוך ומועיל מאוד
ב. כמה רבנים גדולים שמעתי שאמרו שמי שרוצה סייעתא דשמיא לעבור טסט שיקבל ע"ע לעשות חסדים עם רכבו
ג. שמעתי מחכ"א שלעשות חסד ברכבו ולקחת טרמפים מהני לרכב שמירה כביטוח

ד. אם אתה טרמפיסט ולא עצרו לך תשתדל לדון לגמרי לכף זכות כי יש אלף סיבות למה לא עצרו לך וח"ו להיות מאותם אלה שמאחלים לעובר ולא עוצר כל ברכות שבעולם בלשון סגי נהור.

אני מצטער שאני ככה מדבר אבל כבר מקובל מהגרש"ד פינקוס שהקיום האולטימטיבי של "הכנסת אורחים" כיום היא ע"י טרמפים הרי אף אחד לא מזמין אליו הביתה אנשים שהוא לא נהנה מההזמנה שלהם וזוהי מצוה דאורייתא שגדולה מ"הקבלת פני שכינה"

אני מצטער שאני ככה מדבר אבל כבר מקובל מהגרש"ד פינקוס שהקיום האולטימטיבי של "הכנסת אורחים" כיום היא ע"י טרמפים הרי אף אחד לא מזמין אליו הביתה אנשים שהוא לא נהנה מההזמנה שלהם וזוהי מצוה דאורייתא שגדולה מ"הקבלת פני שכינה"
אכן פחות שייך היום הכנסת אורחים של אברהם אבינו. איך זה קשור לטרמפ?

אני מציב פה איזה תמרור.

לפעמים מרוב אהבת חסד לא שמים לב לכל מיני מכשולות שיכולים להיות בדברים כאלה. ותן לחכם וכו'.

בלת"ק. סיפור שקרה לי, שבוע שעבר.
בער"ש כשעה לפני השקיעה נתקעתי במרחק של כ15 דקות נסיעה מביתי.
עמדתי לעצור טרמפים במשך כרבע שעה, עברו שם עשרות רכבים חלקם ריקים, אפי' אחד לא עצר לי! רשעות! אכזריות! אטימות!
בסוף הגעתי לביתי 10 דק' לפני השקיעה מזיע ומתנשף.

חברים מקוונים לאחרונה

הודעות מומלצות

"ורבא אמר מהכא - בסוכות תשבו" - משמע דשרי...

משתמשים שצופים באשכול הזה

חזור
חלק עליון
למעלה