• דִּרְשׁוּ ה׳ בְּהִמָּצְאוֹ
    עשרת ימי תשובה
    פורום אוצר התורה
דיונים, שאלות ובירורים בהלכה שאינם משתייכים לאחת הקטגוריות הספציפיות בפורום
נראה לי שמה שנחשב גרוע זה העובדה שתמיד חוזרים וקונים ולכן הקניין לא חל וזאת אף אל פי שאם יבוא גוי יתנו לו
לנראה לי הזה אני צריך מקור, א' באופן כללי ב' שכך רבינו הגאון מוילנא התכוון.

זאת ועוד לדבריך מדוע זה נחשב גרוע, מה גרוע בזה בדיני קנינים- בבקשה ראיות מחוש"מ.

לנראה לי הזה אני צריך מקור, א' באופן כללי ב' שכך רבינו הגאון מוילנא התכוון.

זאת ועוד לדבריך מדוע זה נחשב גרוע, מה גרוע בזה בדיני קנינים- בבקשה ראיות מחוש"מ.
אם מה שנראה לי לא נחשב מקור אז אין לי מקור אמרתי את זה מסברה בלבד

ומה ששאלת מה זה גרוע בדיני קנינים לכאורה, כיון שכל קניין פועל מצד גמירות דעת אין זה גמירות דעת ולפחות קניין גרוע יחשב, אם כי איני יודע אם קיים קניין לחצאין.

א. קודם כל, חומרות זה לא דבר שעובד בצוררהה של "למה לא". הרי, כו"ע מודו שההיתר עיסקא שישש לך על המשכנתא, הרבה יותר מפוקפק מהמכירת חמץ של ההמכולת אצלכם בשכונה, עשרת מונים. לי זזה מרגיש כמו "שקר ענה בעצמו".
ב. הגר"י בויאר זלל"ה פעם אמר לנכדו בשם החזו"א, שעדיף שהציבור החרדי כן יאכל 'נמכר', כדי שלבעלי המפעלים ישתלם למכור, (בלי לדבר על רמת הכשרות שתעמוד מאחורי המכירה שתררד פלאים, לו ציבור יראים יימנע כליל מאכילת נמכר).

בהמביא בתרא מצינו באישה שיש חשש שלא תגמור לאקנויי היכן שחוזר אליה ודאי, אבל משם אני דן-שבאיש בקי אין מ"ד שיש חשש כזה, אבל אולי חילוני גרע טפי מאישה, ויל"ע.

חברים מקוונים לאחרונה

משתמשים שצופים באשכול הזה

חזור
חלק עליון