אימתי

משתמש ותיק
gemgemgemgem
פרסם מאמר
תודות
2,378
נקודות
246
מהו הבית השלישי שאנחנו מחכים לו?
הרי ברור שאין כל ענינו שלא יחרב לעולם, כמו שני המקדשות הראשנים,
אלא יש בו משהו מהותי יותר שונה ? מהו?
מהי הגאולה השלימה שאנחנו מחכים לה ? בהגדרה ברורה .
הגאולה הזאת לא היתה עדיין אף פעם, ולכן גם לא יכולה היתה להיחרב, [ קצת עושה את ענין האבלות למורכב טיפה ] ?
האם מדובר ממש על העולם הבא ? על אחרית הימים ? מה תיהיה צורת הימים האלו של הגאולה השלימה והעתידה ?

מגוחך לכתוב בנושא זה - החובק זרועות עולם ושנשתברו בו כה הרבה קולמוסין של רבותינו הראשונים והאחרונים בנגלה ובנסתר - את המילה "לדעתי"...
כל הנושא כאן הוא רק מקורות.

מגוחך לכתוב בנושא זה - החובק זרועות עולם ושנשתברו בו כה הרבה קולמוסין של רבותינו הראשונים והאחרונים בנגלה ובנסתר - את המילה "לדעתי"...
לא התנסחתי כראוי, התכוונתי לומר שכפי מה שלמדתי בספרים זה קשור בזה, אבל לא היו לי מקורות זמינים.

כמובן הכותב לא ידע את המקורות ואין לגחך עליו
אבל בודאי הקולמוסין שנשתברו הם בעיקר של רבותינו הנביאים החל ממשה וכלה במלאכי וברבותינו בעלי רוח הקודש החל בכתבי הקודש וכלה בדברי החכמים במסורת במדרשי חז''ל ובתלמודיהם לאין מספר

אכן כן גם אני חושב שנושא רחב כזה צריך להביא מקורות, [ אבל זה עדיין לא 'מגוחך'...]
כדאי מאוד מי שיכול להביא את הנושא בתמצות כדי שנוכל להתחיל להתרחב בו
מה יהיה בערך סדר הדברים ?
תחיית המתים
משפט ה' בעולם
התגלות ה' בעולם [ ומה זה אומר בדיוק ]
ועוד ועוד
וכל הדברים האלו הם גם הכנה מאוד נצרכת ובסיסית לעובדת הימים הנוראים !!

אכן כן גם אני חושב שנושא רחב כזה צריך להביא מקורות, [ אבל זה עדיין לא 'מגוחך'...]
כדאי מאוד מי שיכול להביא את הנושא בתמצות כדי שנוכל להתחיל להתרחב בו
מה יהיה בערך סדר הדברים ?
תחיית המתים
משפט ה' בעולם
התגלות ה' בעולם [ ומה זה אומר בדיוק ]
ועוד ועוד
וכל הדברים האלו הם גם הכנה מאוד נצרכת ובסיסית לעובדת הימים הנוראים !!
אני חושב שבפרק 'חלק' יש מח' בזה.

לדעתי הגאולה העתידה קשורה לתיקון השלם.
כמו אדה"ר לפני החטא.
לא התנסחתי כראוי, התכוונתי לומר שכפי מה שלמדתי בספרים זה קשור בזה, אבל לא היו לי מקורות זמינים.
אכן, אלו דברי הרמב"ן בדברים ל, ו. וז"ל:
"ונראה מן הכתובים ענין זה שאומר: כי מזמן הבריאה היתה רשות ביד האדם לעשות כרצונו - צדיק או רשע, וכל זמן התורה כן כדי שיהיה להם זכות בבחירתם בטוב ועונש ברצותם ברע; אבל לימות המשיח תהיה הבחירה בטוב להם טבע, לא יתאוה להם הלב למה שאינו ראוי ולא יחפוץ בו כלל, והיא המילה הנזכרת כאן. כי החמדה והתאוה ערלה ללב, ומול הלב הוא שלא יחמוד ולא יתאוה. וישוב האדם בזמן ההוא לאשר היה קודם חטאו של אדם הראשון, שהיה עושה בטבעו מה שראוי לעשות, ולא היה לו ברצונו דבר והפכו".

יפה מאוד , ברור לי שיש עוד המון דברים ופרטים חשובים מאוד
אני חושב שצריך לעשות אשכול ולצרף אליו משתמשים ת''ח
ולעבור על תהליך הגאולה והתגלות ה' בעולם ומה יהיה שם ?!!
זו היתה כוונתי באשכול הזה ...

חברים מקוונים לאחרונה

משתמשים שצופים באשכול הזה

חזור
חלק עליון