מהפך המיחשוב | דברי הימים | פורום אוצר התורה מהפך המיחשוב | דברי הימים | פורום אוצר התורה

מהפך המיחשוב

השר מקוצי

משתמש רגיל
תודות
393
נקודות
56
עברתי על עיתון יתד מלפני 40 שנה וגיליתי כתבה מעניינת מאד, שמרתק לקרוא אותה במבט של אחרי 40 שנה.

קבצים מצורפים

ההשפעה הגדולה על הציבור החרדי זה עולם הספר התורני
תופעת 'גזור הדבק' תופחת למימדים אדירים ובלתי נתפסים
עד שאנשים שכל מומחיותם המה ב'גזור הדבק' נהפכים לגדולי תורה בזכות חיבוריהם.
לא תוכל לדבר איתם על סוגיא בלימוד, ובקושי זוכרים מה כתבו לפני שבוע, והספרים יוצאים עבים ובקצב מסחרר,
ההמון מתפעל מהגאונות, וגם מי שאינו בקיא ברזי הטכנולגיה עומד נפעם ומתפעל, ועלול להיכשל בברכת "ברוך שחלק",,,
לצערנו,
מרן הגרמ"יל כבר צפה זאת, שהמחשב הפך את עמל ויגיעת התורה ליגיעת החיפוש, והתנגד להכנסת מחשבים לביהמ"ד,
הוא צדק ולא ידע עד כמה.
וכל זאת מבלי להבין בתוכנת "גזור הדבק".

עד שאנשים שכל מומחיותם המה ב'גזור הדבק' נהפכים לגדולי תורה בזכות חיבוריהם
כמדומני שיש כאן הגזמה ודברים לא ראויים להכתב! 'נהפכים לגדולי תורה'...???? אני לא מכיר מישהו שנחשב גדול בתורה בגלל 'גזור והדבק' אולי כאלו שהתפרסמו ונפוצו חיבוריהם, אבל חלילה לומר דברים מעין אלו על גדולי תורה.

כמדומני שיש כאן הגזמה ודברים לא ראויים להכתב! 'נהפכים לגדולי תורה'...???? אני לא מכיר מישהו שנחשב גדול בתורה בגלל 'גזור והדבק' אולי כאלו שהתפרסמו ונפוצו חיבוריהם, אבל חלילה לומר דברים מעין אלו על גדולי תורה.
כבודו בר דעת במיוחד.
ההמון הנבער לא בדיוק.

עברתי על עיתון יתד מלפני 40 שנה וגיליתי כתבה מעניינת מאד, שמרתק לקרוא אותה במבט של אחרי 40 שנה.
מעניין מאוד.
הכי נהניתי מהמשפט: 'נתאר לעצמנו שימצא תקציב להעלות את כל הספרות התורנית הרחבה ע"ג המחשב...'
מרן הגרמ"יל כבר צפה זאת, שהמחשב הפך את עמל ויגיעת התורה ליגיעת החיפוש, והתנגד להכנסת מחשבים לביהמ"ד,
הוא צדק ולא ידע עד כמה.
אם כי יש משהו במה שאתה אומר, אבל יש גם צד שני, והוא באמת הידע שניתן לקבל יותר בקלות דרך הדברים האלו, כשאתה מחפש נושא אתה יכול בקלות למצוא מאות מ"מ על הענין
אמנם יש בזה בעיה אחרת, שהדבר מוריד מהיגיעת התורה (כסף שבא בקלות הולך בקלות ואין כסף אלא תורה), אבל זה כבר בעיה אחרת שלא קשורה לבעיה שהזכרת

למה בעיה אחרת?
אתה דברת על אנשים שכל מומחיותם זה גזור הדבק
אני דיברתי על אנשים שיש להם מומחיות גדולה בתורה ומ"מ כשרוצים לחפש דבר (לעצמם) במקום לחפש לבד נעזרים במחשב

הבעיה שישנם כאלה התפרסמים ע"י יח"צ וכל חכמתם הינה גזור הדבק ותו לא מידי, ולקינוח מדברים על גדולים שעוד לא הגיעו לקרסוליהם, והכל בתואנה שרוצים להיות 'ממשיכים של...'
ודבר שפתיים אך למחסור כמה צריך להציל את המון העם הנמשך אחרי סיסמאות נבובות ומתפעלים מחכמת הגזירה וההדבקה, שפעמים רבות המעיין רואה שאין בין הגזירה להדבקה כלום, וכמו שאומר הגר"י ברדא שליט"א בסרטון הבא:

הבעיה שישנם כאלה התפרסמים ע"י יח"צ וכל חכמתם הינה גזור הדבק ותו לא מידי, ולקינוח מדברים על גדולים שעוד לא הגיעו לקרסוליהם, והכל בתואנה שרוצים להיות 'ממשיכים של...'
ודבר שפתיים אך למחסור כמה צריך להציל את המון העם הנמשך אחרי סיסמאות נבובות ומתפעלים מחכמת הגזירה וההדבקה, שפעמים רבות המעיין רואה שאין בין הגזירה להדבקה כלום, וכמו שאומר הגר"י ברדא שליט"א בסרטון הבא:
צריך לחדד את הדברים
מרן גאון הגאונים הגר"ע יוסף
פתח כל ספר ובדק כל מובאה,
הוא היה הדוגמא הכי הכי חיה שמתנגדת לשיטת גזור הדבק!!!!
הוא הכי היפך מזה!!!

ההשפעה הגדולה על הציבור החרדי זה עולם הספר התורני
תופעת 'גזור הדבק' תופחת למימדים אדירים ובלתי נתפסים
עד שאנשים שכל מומחיותם המה ב'גזור הדבק' נהפכים לגדולי תורה בזכות חיבוריהם.
לא תוכל לדבר איתם על סוגיא בלימוד, ובקושי זוכרים מה כתבו לפני שבוע, והספרים יוצאים עבים ובקצב מסחרר,
ההמון מתפעל מהגאונות, וגם מי שאינו בקיא ברזי הטכנולגיה עומד נפעם ומתפעל, ועלול להיכשל בברכת "ברוך שחלק",,,
לצערנו,
הוא צדק ולא ידע עד כמה.
וכל זאת מבלי להבין בתוכנת "גזור הדבק".
אני לא מכיר רב שמוערך בזכות ספריו אף שאינו יודע כלום.

אדרבא יש הרבה רבנים שרק יודעים הכל ולכן מוערכים, וזו סכנה יותר גדולה.

חזור
חלק עליון