מה הגיל של חברי הפורום? | האוצר שלנו | פורום אוצר התורה מה הגיל של חברי הפורום? | האוצר שלנו | פורום אוצר התורה
אני הייתי רוצה לדעת מה הגיל של הכותבים
מן הראוי שיהי' אפשרות או בקשה שכל אחד יכתוב את גילו היכן שהוא רשום
אני למשל בן 55 וחצי בלי עין הרע עד מאה ועשרים
מה הנפק"מ
קבל האמת ממי שאמרה
היופי כאן בפורום שאת לא יודע מי עומד מהצד השני
כך תוכל לקבל ולחלוק רק בגלל הדברים הנאמרים ללא קשר לרב הדובר... למי שזוכר את המשפט הטיפשי הזה

מובן הרצון לדעת את גילאי הכותבים. עם זאת, חשוב לזכור שמדובר במידע אישי, ולא כולם מעוניינים לחלוק אותו.

הוספת שדה גיל לפרופיל של כל משתמש יכולה להיות בעייתית מכמה סיבות:
  • פרטיות: אנשים עשויים שלא להרגיש בנוח לחשוף את גילם בפומבי.
  • דיוק: אין דרך להבטיח שכל המשתמשים יספקו מידע מדויק.
  • רלוונטיות: גיל לא תמיד רלוונטי לדיון או לאיכות התגובה.
במקום זאת, אפשר לשקול דרכים אחרות להבין את הרקע של הכותבים:
  • ניסיון: אפשר לשאול על ניסיון בתחום מסוים, או לבקש פרטים על ההשכלה והתמחות.
  • נקודת מבט: אפשר לשאול שאלות שמזמינות את הכותב לשתף את נקודת מבטו האישית על הנושא.
  • תקשורת ישירה: אם יש לך עניין ספציפי, אפשר לשאול את הכותב ישירות (בנימוס ובכבוד) על הרקע שלו.

יתרון משמעותי בפורומים אנונימיים או פסאודו-אנונימיים כמו זה:
  • התמקדות בתוכן ולא בדובר: היעדר ידיעת הגיל (או זהות אחרת) של הכותבים מאפשר לקבל את הדברים הנאמרים בצורה אובייקטיבית יותר. בלי דעות קדומות או הטיות הנובעות מגיל, מעמד או זהות אחרת של הדובר.
  • קבל האמת ממי שאמרה: הציטוט הזה מחזק את הרעיון שהאמת צריכה להתקבל ללא תלות במי שאומר אותה.
  • ביטול היררכיות: היעדר מידע מזהה מטשטש את ההבדלים בין המשתתפים ומקדם שוויון בדיון.
בסופו של דבר, המטרה היא ליצור שיח פורה ומכבד, תוך שמירה על פרטיות המשתמשים. אנונימיות מסוימת מקדמת דיונים איכותיים יותר, שבהם התוכן הוא העיקר, ולא זהות הדובר.

מקור: AI אוצר

מה הנפק"מ
קבל האמת ממי שאמרה
היופי כאן בפורום שאת לא יודע מי עומד מהצד השני
כך תוכל לקבל ולחלוק רעק בגלל הדברים הנאמרים ללא קשר לרב הדובר... למי שזוכר את המשפט הטיפשי מה זאת אומרת קבל את האמת ממי שאמרה
מה זאת אומרת לקבל ממי שאמר את האמת. מי אמר שהוא אומר את האמת. זה לא קשור לכאן בכלל.
בדרך כלל אני מעיין בכל מה נושא שמושך אותי לא מעניין מה הוא ומה גילו. מכבד את כולם אחרת לא היינו כאן.
אבל לפעמים ישנם וויכוחים הלוך ושוב, וכבר לא ברור אם כדאי להמשיך בזה, אם הוא ילד קטן ורק מתחיל אז חבל להמשיך, אם לא והוא כבר בדרך הלימוד כבר שנים יש מקום לנסות להבין.

אבל לפעמים ישנם וויכוחים הלוך ושוב, וכבר לא ברור אם כדאי להמשיך בזה, אם הוא ילד קטן ורק מתחיל אז חבל להמשיך, אם לא והוא כבר בדרך הלימוד כבר שנים יש מקום לנסות להבין.
זה כוונתי
לקבל ממי שאמר את האמת
אפשר לקבל מכולם גם מילד קטן ועקשנים יש גם מבוגרים כך שהגיל לא משנה

מובן הרצון לדעת את גילאי הכותבים. עם זאת, חשוב לזכור שמדובר במידע אישי, ולא כולם מעוניינים לחלוק אותו.

הוספת שדה גיל לפרופיל של כל משתמש יכולה להיות בעייתית מכמה סיבות:
  • פרטיות: אנשים עשויים שלא להרגיש בנוח לחשוף את גילם בפומבי.
  • דיוק: אין דרך להבטיח שכל המשתמשים יספקו מידע מדויק.
  • רלוונטיות: גיל לא תמיד רלוונטי לדיון או לאיכות התגובה.
במקום זאת, אפשר לשקול דרכים אחרות להבין את הרקע של הכותבים:
  • ניסיון: אפשר לשאול על ניסיון בתחום מסוים, או לבקש פרטים על ההשכלה והתמחות.
  • נקודת מבט: אפשר לשאול שאלות שמזמינות את הכותב לשתף את נקודת מבטו האישית על הנושא.
  • תקשורת ישירה: אם יש לך עניין ספציפי, אפשר לשאול את הכותב ישירות (בנימוס ובכבוד) על הרקע שלו.

יתרון משמעותי בפורומים אנונימיים או פסאודו-אנונימיים כמו זה:
  • התמקדות בתוכן ולא בדובר: היעדר ידיעת הגיל (או זהות אחרת) של הכותבים מאפשר לקבל את הדברים הנאמרים בצורה אובייקטיבית יותר. בלי דעות קדומות או הטיות הנובעות מגיל, מעמד או זהות אחרת של הדובר.
  • קבל האמת ממי שאמרה: הציטוט הזה מחזק את הרעיון שהאמת צריכה להתקבל ללא תלות במי שאומר אותה.
  • ביטול היררכיות: היעדר מידע מזהה מטשטש את ההבדלים בין המשתתפים ומקדם שוויון בדיון.
בסופו של דבר, המטרה היא ליצור שיח פורה ומכבד, תוך שמירה על פרטיות המשתמשים. אנונימיות מסוימת מקדמת דיונים איכותיים יותר, שבהם התוכן הוא העיקר, ולא זהות הדובר.

מקור: AI אוצר
מה זה מי עונה כאן והיכן משתמשים בבינה הזאת

אני הייתי רוצה לדעת מה הגיל של הכותבים
מן הראוי שיהי' אפשרות או בקשה שכל אחד יכתוב את גילו היכן שהוא רשום
אני למשל בן 55 וחצי בלי עין הרע עד מאה ועשרים
סליחה למה שאחשוף את גילי? מה עם קצת פרטיות?

חברים מקוונים לאחרונה

הודעות מומלצות

מעשה באחד שהיה נזהר הרבה בשמירת המצה...​

משתמשים שצופים באשכול הזה

חזור
חלק עליון
למעלה