• פורום עריכה תורנית מיועד למי שעוסקים בעריכת תכנים תורניים. כאן ניתן לשתף שאלות לשון וניסוח, לדון בכללים בעריכת מקורות, להציע תיקונים ולבקש חוות דעת מקצועית.
    להצעות עבודה ושירותים מקצועיים בתחום העריכה התורנית תוכלו לפרסם בחינם במדור הייעודי - שוק עריכה תורנית-הצעות ודרושים
תודות
54
נקודות
2
איך כותבים
קופסא או קופסה
נשים בתולות או רק בתולות
נשים נשואות או רק נשואות
תיקון כלי או תיקון מנא (כותרת של סימן)
שערות זה לשון נקבה (דבוקות , נראות ) כי הרבה פעמים ראיתי 'נראים'?

האם מקובל לכתוב בריות גופא
ואיך לכתב כמה ידיד נפשי ברצף (כלמר שאני רוצה להודות לכמה ידידים ברצף אבל אני רוצה שכולם יהיהו ידידש נפשי אז איך כותבים את ידידי נפשי או ידיד נפשי..... וכן ידיד נפשי..... וכו')?

תיקון כלי או תיקון מנא (כותרת של סימן)
תלוי אם באת לכתוב ארמית או עברית
נשים בתולות או רק בתולות
נשים נשואות או רק נשואות
אפשר גם וגם
לכאורה גם פה זה גם וגם

האם מקובל לכתוב בריות גופא
ואיך לכתב כמה ידיד נפשי ברצף (כלמר שאני רוצה להודות לכמה ידידים ברצף אבל אני רוצה שכולם יהיהו ידידש נפשי אז איך כותבים את ידידי נפשי או ידיד נפשי..... וכן ידיד נפשי..... וכו')?
ל"ש לכתוב על מספר ידידים במקביל - ידידי נפשי, מאחר ובמילותך אלו הנך מוכיח שהם לא ידידי נפשך, [משום שלא שייך שכמה אנשים יהיו ידידי נפשך, ידיד נפש הוא אדם בודד] ואי"ז כי אם מטפאורה.
על אדם בודד אפשר לכתוב ידיד נפשי. אף אם תכתוב לאדם אחר ג"כ ידיד נפשי, לפחות אין הדבר נסתר ממילותך אלה.
ולכן מקובל לכתוב, "ידידיי היקרים" או משהו בסגנון זה.
איך כותבים
קופסא או קופסה
לכאורה אפשר להוכיח ממה שאומרים, "קופסאות", ולא "קופסות".
מאידך גיסא, הרי אף לדוגמ' במילים, עסקה, כורסה, עובדה, פסקה, סדנה, גרסה, בלשון רבים הם שונים, שבעוד שאומרים עסקאות, אומרים ג"כ עבודות, וגם טבלאות או סדנאות. אז זה באמת מעניין.

חברים מקוונים לאחרונה

משתמשים שצופים באשכול הזה

חזור
חלק עליון