אימתי

משתמש ותיק
gemgemgemgem
פרסם מאמר
תודות
2,380
נקודות
246
[[AMSQ:1270|אימתי]]
טבע האדם להיכשל בחטא שוב ושוב

בעקבות המאמר .....
מה הם הגורמים שהיום רוב בחורי הישיבות והאברכים
אם תשאל אותם ברגע של כנות
האם הם מרוצים מעצמם ?
האם חייהם מלאי סיפוק ?
חלק גדול יגידו לא
וגם החלק האחר יודה שיש לו הרבה ימים שהוא חסר סיפוק
וזה משפיע על הרבה גורמים ודברים בחיים
אשה ילדים אחים חברים חברותות וכו'

האם דבריי נכונים ? או שמא כוללם מלאי סיפוק וכו'
ושוב מה הם הגורמים העיקריים לכך ?
כדי שנוכל ביתר קלות לשים לב לגורמים האלו ...
ומה הם הגורמים באופן כללי לחוסר סיפוק?

נערך לאחרונה:
בעקבות המאמר .....
אם תוכל לפרט אם אתה מתכוון בדוקא אליהם,
לעומת בנות סמינרים ונשות האברכים? (לעומת כאלו שהם ראשי ישיבות ורמי"ם?) או לעומת בחורים חילונים / גויים?

לעניות דעתי הגורם הואדווקא עודף ההתעסקות בסיפוק שגורם לאבד את שמחת המצוות הפשוטה,
מחכים לסיפוק של להיות גדול/ לסיים ש"ס/ לנתח סוגיא כמו ר' חיים בריסקער/ וכו...
ולא זוכרים כמה כל העולמות נתרעשו כשהנחת תפילין היום בבוקר, וכשנטלת ידיים לפני מנחה...

בעקבות המאמר .....
האם הם מרוצים מעצמם ?
האם חייהם מלאי סיפוק ?
חלק גדול יגידו לא

סיפוק מגיע אך ורק מהכרת אישיותך באמת ומימוש יעודך - נקודה.
דבר שמאוד מאוד מאוד קשה לעשות - מה לעשות ?

סיפוק מגיע אך ורק מהכרת אישיותך באמת ומימוש יעודך - נקודה.
דבר שמאוד מאוד מאוד קשה לעשות - מה לעשות ?
לעניות דעתי הגורם הואדווקא עודף ההתעסקות בסיפוק שגורם לאבד את שמחת המצוות הפשוטה,
ולא זוכרים כמה כל העולמות נתרעשו כשהנחת תפילין היום בבוקר, וכשנטלת ידיים לפני מנחה...
האם אתם לא משלימים אחד את השני ??
שהיום הכרת אישיותך ובעיקר מימוש יעודך - הוא בהתאם לסיפורים והשאיפות להיות ר''ח בירסקער ובהתאם לזה שאני 'אמור' לצאת גדול !!
ואם זה נכון אזי הכרת האישיות הגדרת מימוש, היא לא מדויקת היום, היא גדולה מדאי בדרך כלל ביחס לאישיות
תקנו אותי אם אני טועה ...

דעתי אחרי המון מחשבה בנושא שהרבה זמן חקרתי,
שידיעת ההיקף כלומר כל בחור או אברך שיש לו מלא מסכתות וחוזר עליהם כל הזמן והראש שלו מנח שם אין סיפוק גדול מזה דכל מתי ששואלים אותו שולף מיד בידיעה מדהימה, הרי סיפוק זה דבר פנימי, ואי אפשר למלאות אתו אלא אך ורק באלה הדברים אפשר ליצור סיפוק.
בידקו זאת...

הרי סיפוק זה דבר פנימי, ואי אפשר למלאות אתו אלא אך ורק באלה הדברים אפשר ליצור סיפוק.
האם זה כך .... ומה ההקשר בין ההתחלה לסוף .?
האם אתה אומר שרק בזו הדרך יתכן הסיפוק או ....

האם זה כך .... ומה ההקשר בין ההתחלה לסוף .?
האם אתה אומר שרק בזו הדרך יתכן הסיפוק או ...

כוונתי שבשביל ליצור סיפוק שזה דבר פנימי קשה ליצור אותו מוויכוחים שמצליח בהם וכו' אלא בדבר שזה אצלו קנין שיש לו את זה,
שםנמצא הסיפוק {לפי דעתי} ואחד שיש לוהיקף ובהירות יש לו מזה הנאה וסיפוק אדיר שנותנים לו משאוב לצמוח ולהיתעלות.
וזה נכון שיש עוד דרכים לסיפוק אבל זה דרך קלה שכל אחד יכול תבדוק זה בדוק.
{וכך גם אם קרה חלילה ונפל זה נותן לו את הכוח תראה מי אני}.

לא סגי בלהיות כמו גדולי הדור - אלא להיות כמו שמספרים על גדולי הדור...
כלומר כאילו הם נולדו גדולים ולא נתקיים בהם גם "שבע יפול צדיק" לפני ה"וקם"

שהיום הכרת אישיותך ובעיקר מימוש יעודך - הוא בהתאם לסיפורים והשאיפות להיות ר''ח בירסקער ובהתאם לזה שאני 'אמור' לצאת גדול !!
ואם זה נכון אזי הכרת האישיות הגדרת מימוש, היא לא מדויקת היום, היא גדולה מדאי בדרך כלל ביחס לאישיות
יותר הענין של הפשטות לחזור למערך ההשקפה האישית על עצמי של פעם, של לעשות נחת רוח לבורא, של לעשות רק את רצונו. הדברים הנכונים שהרב @ישעיהו מנחלת דן אמר אינם כל כך קלים לביצוע אבל יש משהו יותר פשוט וקל, לוותר על כל החלומות, על כל השבחים שקיבלנו בעבר, על כל העדיו לגדולות, וכו'. ולחזור לחתור להיות היהודי הפשוט שמניח תפילין כי ה' דיבר, שמתפלל כיכך רצונו יתברך שלומד, גם בעיון, גם עד קצה יכלתו, אבל לא בשביל להגיע למדרגה בהבנה, או ל'חדשות' נטו בשביל לעשות רצונו ית'. וזה דבר שצריך לחנך את עצמנו, וגם לעשות חושבים על שיטת החינוך שלנו את הדור הבא, כמה אנו מתמקדים בשמחת המצוות, וב'שלא עשני גוי', כמה אנו מתמקדים ב'אשר בחר בנו'.
לזכור ולהזכיר כי 'אני' הוא הנשמה שנתת בי חלק אלוק ממעל. וזה שבחר אותי בפינצטה מבין מילייארדי גויים, רק לעשות רצונו.
ולחיות את זה שכל מעשה מצווה הוא חפצא של גדלות, הכרזה של 'בני בכורי ישראל'.
וה' יזכנו.
לא סגי בלהיות כמו גדולי הדור - אלא להיות כמו שמספרים על גדולי הדור...
כלומר כאילו הם נולדו גדולים ולא נתקיים בהם גם "שבע יפול צדיק" לפני ה"וקם"
וכבר אמרו צדיקים שצריך לספר דווקא כמה התייגעו להגיע להיכן שהגיעו ולא מה שזכו אחר כך...

אני מסכים עם דברי @נחמד-לפי
במידה מסוימת שיש מעלה עצומה בכל מצוה בודדת
אבל עיקר מה שנתכוונתי לומר שהכרת האישיות ומימוש היעוד הוא יחודי לכל אחד והוא עבודה פנימית עמוקה וכנה ורצינית עם נכונות להשקיע ולהקריב כדי בשביל זה בדרך הנכונה ולאו דוקא כלל בהקשר לסיפורים ושאיפות אלא בהקשר לעבודתו האישית המיוחדת של כל אדם ואדם המושגת מתוך עיון כנה בתורה על מנת לקיים כראוי או לחילופין שיתוף עם רב צמוד בכל נבכי החיים לדעת מה יעשה לפי רצון ה' מכוחותיו ואישיותו המסוימים ויש להאריך

ברצוני להוסיף עוד נקודה, אדם שאינו ברמה יוכל למצוא סיפוק גם מדברים גשמיים ומעוטי ערך, בד"כ ככל שהאנשים יהיו ברמה הם יחונכו למערכת של ערכים מסויימת מאד, דהיינו שיהא להם סולם ערכים ולכל דבר בעל משמעות בעולם יהא לו גם מדד של ערך, ככל שהדבר יותר רוחני ונעלה יהא לו יותר ערך, זו האמת!!! ולזה אנו מחונכים!!! ובכדי לחוש ולהרגיש רוחניות, בכדי לחיות רוחניות ולראות את שאינו נראה כחלק מן החיים יש לעמול קשה!!! מאד!!! שנים ע"ג שנים!!!! וע"כ אל לנו לצפות כשאנו מגבירים את הערך לדברים אלו -שהסיפוק וההרגשה שיש לנו משהו ביד יבוא לנו בנקל ובריבוי,
הפיתרון הוא או לעמול קשה, או להוריד את רמת הערכים, ולהוריד את סולם הערכים [כל דבר קטן שווה וכדו'...] והחכם עיניו בראשו....

ברצוני להוסיף עוד נקודה, אדם שאינו ברמה יוכל למצוא סיפוק גם מדברים גשמיים ומעוטי ערך, בד"כ ככל שהאנשים יהיו ברמה הם יחונכו למערכת של ערכים מסויימת מאד, דהיינו שיהא להם סולם ערכים ולכל דבר בעל משמעות בעולם יהא לו גם מדד של ערך, ככל שהדבר יותר רוחני ונעלה יהא לו יותר ערך, זו האמת!!! ולזה אנו מחונכים!!! ובכדי לחוש ולהרגיש רוחניות, בכדי לחיות רוחניות ולראות את שאינו נראה כחלק מן החיים יש לעמול קשה!!! מאד!!! שנים ע"ג שנים!!!! וע"כ אל לנו לצפות כשאנו מגבירים את הערך לדברים אלו -שהסיפוק וההרגשה שיש לנו משהו ביד יבוא לנו בנקל ובריבוי,
הפיתרון הוא או לעמול קשה, או להוריד את רמת הערכים, ולהוריד את סולם הערכים [כל דבר קטן שווה וכדו'...] והחכם עיניו בראשו....
הפתרון הוא החשבת כל מעשה פעוט, לא מחמת שאין ערכים חשובים יותר, אלא מחמת שהמעשה היחידי החשוב באמת הוא עשיית רצון הבורא,
ואילו המחשבה שאני רוצה לגדול ולטפח את ה'אגו' התורני שלי היא הפך רצון הבורא.
לשלו בסוגיא זה חשוב כי זה רצון ה'. להתפלל בכוונה, בכח, ובחיות, זה חשוב כי זה רצון ה'. וגם מצוות תפילין חשובה כי היא רצון ה' וציוויו אלי באופן אישי.
ההבנה הזו איננה הפחתה של סולם ערכים, כי אם הוצאת הנגיעה האישית שלי מסולם הערכים, וההבנה שתחת אשר לא עבדת את ה' אלוקיך בשמחה ובטוב לבב מרוב כל, איננה פריווילגיה ששמורה לגיל 85-90 אלא היא היא דרך החיים בעבודת ה' ית'.
זהו סולם הערכים האמיתי שמחשיב 'גדול' בגלל יגיעותיו ולא בגלל התוצאות המפוצצות.
זהו סולם הערכים המדוייק שיודע ומבין שיש מעלה לישראל על פני העמים.
זה ההבנה במהותה וגדלה של כל מצווה ומצווה.
וה' יזכנו.

אני שמעתי מהמשגיח של ישיבת בית מתיתיהו הגר"ש ברויאר שביאר את זה במילה אחת 'גאוה'
שאם אדם ידע שאין שלימות בנבראים יהיה לו סיפוק מההצלחות ולא יתייחס לנפילות.
וכבר העירו את זה כאן במילים אחרות. הרבנים @נחמד-לפי @ישעיהו מנחלת דן @ש. הסופר @אימתי.

בעקבות המאמר .....
האם הם מרוצים מעצמם ?
האם חייהם מלאי סיפוק ?
חלק גדול יגידו לא

לענ"ד עיקר הבעיה היא
שמעולם לא שאלו אותך
ולא אתה את עצמך
מה אתה אוהב לעשות?
מה אתה רוצה לעשות?
הושיבו אותך בחיידר בישב"ק בישב"ג
וזהו!!!!
בתור בחור יותר קל לך כי יש לך ג"כ סיפוק מהסביבה
כלומר גם אתה לא מאוד נהנה מהלימוד עצמו
יש הנאה מהחברה בלימוד וכו' וכו'
אבל בתור אברך כשאתה לעצמך
פתאום אתה מתחיל להרגיש שאתה לא נהנה
וכאן המבחן הגדול
יש הרבה שנעצרים שם וד"ל
וברוב המקרים רק יורדים מטה מטה רח"ל
אבל יש הפוך שמחפשים ומחפשים
ומי שמחפש באמת מוצא בסוף
הבעיה שיש חלק שחושבים שלחפש זה סוג של פדיחה
ולפעמים הפדיחה הגדולה היא ממה שמצאת
כן מותר לומר בלב גלוי
אני מכיר הרבה שמאז שהם נהיו מלמדים למשל
פתאום התחילו לחיות!!!
וכן גם חייהם יותר טובים ומלאים יותר ממני
אבל לא צריך ללכת עד שם
(לא שזה כזה רחוק)
אבל רק אם תחפש תמצא!!

יש לו מנה רוצה מאתיים
קנאת סופרים תרבה חכמה
חוסר הסיפוק הוא הגורם המפעיל את האדם ולא להפך, תחשבו על זה...
אני מדבר מכאב אמיתי, לשמוע כאלו דברים .
ולא שאלו דברים שלא מקובל לומר אותם או לא מקובל לחשוב ולחוש אותם
אלא אדרבה כ''כ כואב לי כי הדרך הקלאסית שכל בחור עובר בדרך כלל
זאת זו !!!
אני לא יודע אם בכוונה או בחוסר כוונה בצד החינוך ....
אבל וודאי זו המציאות של עולם הישיבות שלנו [ אולי בישיבות בינוניות המצב אחרת אין לי מושג

נתקע לי .... אני ממשיך
אין לי מושג אולי שם האווירה יותר רגועה
ברור שהשאיפה החיובית למצויינות מולידה דברים טובים אבל בד בבד המון נזקים !
החכמה שאני מבקש מחברי הפורום זה למצוא את האיזון הזה ?? דעתכם מוסיפה תמיד !!
בכל אופן זה ברור ואני מסכים עם כל מילה ש.
חוסר סיפוק יכול להפעיל ולכבות. אך סיפוק אמיתי וחי יכול רק להפעיל.
אני נדהם כל פעם מחדש איך אנשים אחרים מגדירים במילים ספורות הגדרות ארוכות אצלי !!!!
זה פשוט שזה כך , ויש מה להרחיב ....
חלק עיקרי במאמר שלי בא על הנקודה הזאת וההשלכות שלה
אבל יש פה נקודה נוספת שאולי התכוונו אליה פה
שסיפוק אמיתי לפחות במושכל ראשון יש כזאת ההו''א שהוא מביא לבינוניות,
שהרי נח לו וטוב לו בחיים,
אני אשמח מהמגדירים המוצלחים שלנו פה עזרה בשני דברים
א. להגדיר את הטענה הזאת יותר באריכות יש לה כמה כיוונים
ב. מה התשובה לזה ? הטענה הזאת פשוט לא נכונה לא רק בגלל ההשפקה התורנית של איך צריך לחיות , אלא גם בגלל התוצאה הסופית שעולה על הכל !!

חברים מקוונים לאחרונה

משתמשים שצופים באשכול הזה

חזור
חלק עליון