ארנפלד

משתמש רשום
gemgem
תודות
154
נקודות
40
מה אני אמור להתפלל שיבוא משיח שתהיה השראת השכינה על כלל ישראל? ושיהיה לשכינה היכן לשרות או שיגמרו הצרות על כלל ישראל? וג"כ מה שייך להתפלל אם מה שהמשיח לא מגיע זה בגלל העברות שלנו והמעשים שלנו (מסתמא זה דברים פשוטים ומבוארים אבל לא מצאתי היכן כתוב מפורש)

שמעתי שמביאים בשם אדם גדול שראוי כל יום בסוף שמונה עשרה לפני יהיו לרצון בקשה כזו יהי רצון מלפני אבינו שבשמים שאזכה להיות מאלו שמתאבלים על ירושלים ושאזכה להיות מרואי פני משיח צדקינו ושאזה להיות ראוי וקרוב למשיח צדקינו

וג"כ מה שייך להתפלל אם מה שהמשיח לא מגיע זה בגלל העברות שלנו והמעשים שלנו (מסתמא זה דברים פשוטים ומבוארים אבל לא מצאתי היכן כתוב מפורש)
מתפללים שנזכה לתקן את מעשינו ויבוא משיח, והעיקר - במה"ב.

מה אני אמור להתפלל שיבוא משיח שתהיה השראת השכינה על כלל ישראל? ושיהיה לשכינה היכן לשרות או שיגמרו הצרות על כלל ישראל? וג"כ מה שייך להתפלל אם מה שהמשיח לא מגיע זה בגלל העברות שלנו והמעשים שלנו (מסתמא זה דברים פשוטים ומבוארים אבל לא מצאתי היכן כתוב מפורש)
תפילה.
ולא הבנתי מה רע בברכות שתוקנו ע''ז בתפילה. מה חסר ב'בונה ירושלים' 'וצמח דוד דוד' ? מה חסר ב'המחזיר שכינתו לציון' ??

מה שייך להתפלל אם מה שהמשיח לא מגיע זה בגלל העברות שלנו והמעשים שלנו (מסתמא זה דברים פשוטים ומבוארים אבל לא מצאתי היכן כתוב מפורש)
נחלקו רבי אליעזר ורבי יהושע (סנהדרין צז:-צח.) אם הדבר תלוי בתשובה או לא, ובד"כ הלכה כרבי יהושע כנגד רבי אליעזר.
(מסתמא זה דברים פשוטים ומבוארים אבל לא מצאתי היכן כתוב מפורש)
ע"פ רוב, דווקא בדברים הכי פשוטים יש הכי הרבה ויכוחים.

תפילה.
ולא הבנתי מה רע בברכות שתוקנו ע''ז בתפילה. מה חסר ב'בונה ירושלים' 'וצמח דוד דוד' ? מה חסר ב'המחזיר שכינתו לציון' ??
אתה רואה משאלתו של הרב פותח האשכול בדיוק מה חסר
תפילה היא עבודת הלב , כלומר היא משהו שיוצא מבפנים ולרוב מאוד קשה להגיע לרמה של קשר אמיתי עם המילים
ולכן א' מהפתרונות להוסיף תפילה אישית
וע''כ שאל השואל
ולחלק מהשאלה שלו על מה להתפלל יש אכן תשובה במילות התפילה עצמם ...

אתה רואה משאלתו של הרב פותח האשכול בדיוק מה חסר
תפילה היא עבודת הלב , כלומר היא משהו שיוצא מבפנים ולרוב מאוד קשה להגיע לרמה של קשר אמיתי עם המילים
ולכן א' מהפתרונות להוסיף תפילה אישית
וע''כ שאל השואל
ולחלק מהשאלה שלו על מה להתפלל יש אכן תשובה במילות התפילה עצמם ...
מי שלא מרגיש צורך בתפילה אישית - אז למה להוסיף תפילה אישית ??
חז''ל קבעו נוסח, אל לנו לדאוג.
מי שאין לו חולה להתפלל עליו, לא מחוייב לחזר אחר חולה כדי להזכיר את שמו ב'רפאנו', כנ''ל מי שלא מרגיש צורך בהוספות, שלא יוסיף.
ועדיין אני חושב שלא ממש קשה לכוין את מילות התפילה כפי שהם.
ורק להזכיר שיש בעיה להוסיף בקשות ב'רצה'.
יש גם 'תיקון חצות'. זה תפילות על החורבן והגלות, כל מיני פרקים מהתהלים ומאיכה, אולי שם אפשר יותר להתחבר (אני לא בטוח), ואגב, נפסק בשו''ע שאפשר לומר 'תקון חצות' כ-2.00 לפני חצות הלילה, סביב 22.00 בלילה ברוב ימי השנה. וכ''פ המ''ב, אמנם חלק מהמקובלים (האר''י ועוד) חולקים ע''ז.

אבל לכו"ע סוף משמרה ראשונה הוא אחד מהזמנים.
כן.
בניגוד לזמנים האחרים (אשמורה שנייה, שלישית, סוף הלילה - עה''ש או נה''ח) ששנוים במחלוקת.
דרך אגב - הזמן של סוף משמרה ראשונה מופיע בלוח 'עיתים לבינה' למעלה במוצ''ש, ומכונה 'סוף זמן סעודה רביעית'. בד''כ זה פערים של מקסימום דקה לפה ולשם במהלך השבוע, ולא דק. אפשר לסמוך ע''ז.

נערך לאחרונה:

חברים מקוונים לאחרונה

משתמשים שצופים באשכול הזה

חזור
חלק עליון