• וּפְרֹשׂ עָלֵינוּ סֻכַּת שְׁלוֹמֶךָ
    ───   חג הסוכות   ───
    פורום אוצר התורה מאחל לחו״ר הפורום ולכל בית ישראל
    חג סוכות שמח! חג שמח
    שנזכה לשמחת החג, לסוכת שלום ולשנה של ברכה.
אני רוצה להבהיר לך ש"כן" ו"לא" סותרים לא רק בממדי החומר והזמן ולא רק בכל סוג ממד אלא בכל אפשרי [כמעט]
וזה דבר שלא צריך להסביר ופשוט הוא
הסיבה שאתה אומר את מה שאתה אומר,
זה בגלל שאתה נמצא בתוך עולם העשייה המורכב מזמן ומקום, ובו לא ניתן להעלות על הדעת מושג של שני אמיתות.
אבל אם תצא לרגע מהעולם המוגבל הנ"ל תוכל להשכיל שבמימדים אחרים הלא מוגבלים יתכן שישנה אפשרות לכן ולא לשכון יחדיו!

הסיבה שאתה אומר את מה שאתה אומר,
זה בגלל שאתה נמצא בתוך עולם העשייה המורכב מזמן ומקום, ובו לא ניתן להעלות על הדעת מושג של שני אמיתות.
אבל אם תצא לרגע מהעולם המוגבל הנ"ל תוכל להשכיל שבמימדים אחרים הלא מוגבלים יתכן שישנה אפשרות לכן ולא לשכון יחדיו!
דבריך אינם אלא הבל ושוא נתעה
והסיבה שאני אומר את זה הוא פשוט מאוד אני לא אומר או חושב על משפט שהמשמעות שלו מתחילה ונגמרת בגיבוב הצלילים ובמקרה דנן גיבוב מילים
ומלומר או לחשוב גם כן וגם לא לא יובן משמעות מלבד גיבוב המילים,
ואני חושב שבזה נגמר הנידון!!!

אז למה רק מ"ט צריך להיות שישים ריבוא כנגד שישים ריבוא נשמות ישראל?
אולי מ"ט פנים הם פנים כלליים, שמתחלקים לשישים רבואפרטים, שהרי כתוב בחפץ חיים שלכל פסוק יש שישים ריבוא פירושים.

אני צריך לחפש את המהר"ל ראיתי אותו מזמן,
אבל תדע, שהמוגבלות שלנו לחשוב שלא שייך לומר על דברי הלכה אלו ואלו דא"ח הוא מחמת מוגבלות החומר המקום והזמן,
לכך לא מתאפשר לנו להעלות על דעתינו איך שתי הפכים יכולים לשכון יחדיו,
אבל כלפי שמיא המוגבלות של הפכים לא קיימת, כי אין שם את מגבלת החומר, וכן כן אף בדבר הלכה למעשה ממש לא שייכת מוגבלות כזאת
אלו מילים בעלמא שממש אבל ממש לא מתחילות.
הגע עצמך - הלכה זה עשייה, ולכן ההלכה שייכת אך ורק ב"מוגבלות החומר המקום והזמן"....

וזהו בדיוק ההבדל שעליו דיברתי.
לגבי עששית המצוות היינו הלכה, אין שני בחינות.
יש הלכה אחת אותה צריך לקיים.
והמחלוקת בעששיה - היא היא החיסרון.
ושוב - דו"ק היטב.

חברים מקוונים לאחרונה

חזור
חלק עליון
✖ ❓