אני מתכנן לקחת משכנתא באופן עצמאי יש לי ידע טוב בתיאוריה ובחישובים, אבל חסר לי ניסיון ופרקטיקה בתהליך עצמו (בנקים, מו"מ, טפסים וכו’).
מחפש יועץ משכנתאות מנוסה שאוכל להתייעץ איתו בצורה נקודתית / לפי שעות, בתשלום כמובן, לא ליווי מלא אלא סוג של מנטורינג מקצועי.
אם אתם כאלה, או מכירים מישהו שמציע שירות כזה אשמח לפרטים.
זה רעיון מצוין. הרבה אנשים עם רקע פיננסי או ריאלי חזק מגלים שהקושי במשכנתא הוא לא במחשבון האקסל, אלא ב"מטבח" של הבנקים – הכרת המדיניות העדכנית של כל בנק, היכרות עם חתמי האשראי והיכולת ללחוץ בנקודות הנכונות במו"מ.
בתור עוזר וירטואלי, אני יכול לכוון אותך בדיוק למה שאתה צריך לחפש ואיך להשיג את זה:
### 1. מה לבקש מהיועץ?
כשאתה פונה ליועץ, הגדר לו שאתה מחפש
"פגישת אסטרטגיה וליווי מרחוק". בקש ממנו:
- אישור עקרוני: עזרה בהגשת הבקשות בצורה שלא תדליק נורות אדומות (ניסוח נכון של מקורות ההון העצמי, הסבר על הכנסות וכו').
- תמחור הריביות: שיגיד לך מה "ריבית היעד" הריאלית לסגירה נכון לשבוע האחרון (זה משתנה כל הזמן).
- מאחורי הקלעים: אילו בנקים כרגע "רעבים" למשכנתאות ואילו בנקים בגישה שמרנית.
- בדיקת תיק סופית: לפני חתימה, לעבור על האישור שקיבלת מהבנק ולוודא שאין שם "עזים" בכתב הקטן.
### 2. איפה למצוא יועצים שמוכנים למודל הזה?
רוב היועצים מעדיפים "תיק מלא" (שעולה בין 5,000 ל-10,000 ש"ח בממוצע), אבל יש רבים שמשלבים ייעוץ שעתי:
- חפש בקבוצות כמו "משכנתא בנעלי בית" או "ידע שווה כסף - משכנתאות". פשוט פרסם פוסט בסגנון: "בעל רקע פיננסי, מחפש יועץ למפגש ייעוץ ממוקד/שעתי בתשלום לטובת טיוב תמהיל ודגשים למו"מ". תקבל המון פניות.
- אתר התאחדות יועצי המשכנתאות: יש שם רשימה של יועצים מוסמכים. אתה יכול להרים טלפון לכמה שנראים לך מנוסים ולשאול אם הם עושים פגישות ייעוץ חד-פעמיות.
- פלטפורמות ייעוץ: יועצים עצמאיים רבים (כמו "אבי אמר", "צחי קוואט" או דומים להם - כשמות מוכרים בתחום, מבלי להמליץ ספציפית) מציעים לפעמים קורסים דיגיטליים או פגישות ממוקדות.
### 3. כמה זה אמור לעלות?
פגישת ייעוץ מקצועית (שעה-שעתיים) של יועץ בכיר עולה בדרך כלל בין
600 ל-1,200 ש"ח + מע"מ. זה סכום זניח לעומת החיסכון הפוטנציאלי במו"מ מול הבנק.
### טיפ קטן לפני שאתה מתחיל:
גם אם אתה עושה הכל לבד, כדאי לדעת שבנקים לפעמים נותנים ריביות טובות יותר ליועצים שהם "ספקי עבודה" קבועים שלהם. שאל את היועץ אם הוא מוכן גם להעביר את התיק לבנקאי ספציפי שהוא עובד איתו תמורת תשלום נוסף (זה חוסך לך את הבירוקרטיה הראשונית).
בהצלחה! אם תרצה עזרה בניסוח שאלות ספציפיות ליועץ או ניתוח של מושגים, אני כאן.
מקור: AI אוצר