אלול - סליחות בליווי כלי נגינה. | ענייני דיומא| דף 2 | פורום אוצר התורה אלול - סליחות בליווי כלי נגינה. | ענייני דיומא| דף 2 | פורום אוצר התורה
אם היו מקיימים מעמדות כאלה בשעות היום כמופע התעוררות ולא כתחליף לבקשת הסליחות הנהוגה, הרי שזו אחת מצורות הבילוי המשובחות והכשרות ביותר, אבל כתחליף?...
איני יודע איזה ניגונים הם מנגנים,
אבל במופעי שירה מאוד קשה אח"כ להתפלל מעריב טוב יותר, (ונקווה שאין ההפך הנכון...).

הניגון אכן, אבל אם השירים באמת אמורים להביא ליראת שמים, אין הרבה הבדל ביניהם לשיחת מוסר.
מהפן הזה כמובן.
דבריך נכונים הם, אך בתנאי כפול ומכופל שהזמר יהיה עם יראת שמים...(ולא רק השירים)

א"א להתכחש לעובדה ששירים הם מרגשים והאדם בשעת השירה באמת מתחבר יותר למילים ומתעלה יותר, ומתקרב לבוראו [השאלה על ההשפעה לאחמ"כ אינה נכונה, כי אנו לא אומרים לחשב כאלו חשבונות].
אני מכיר בתי כנסיות ליטאים רגילים ששרים בהם קצת בסליחות בשביל זה.

ששירים הם מרגשים והאדם בשעת השירה באמת מתחבר יותר למילים ומתעלה יותר
אכן כך.

אבל הבאסים מעלים באדם את תחושת הבהמיות, ולכן כשבהרקדה בסוף או באמצע ישנם כל מיני טרקים וטראנסים שמזכירים את קולותיהם של חיות היער.
זה לא דומה לשירה פשוטה מהלב כמו-
בתי כנסיות ליטאים רגילים ששרים בהם קצת בסליחות

[השאלה על ההשפעה לאחמ"כ אינה נכונה, כי אנו לא אומרים לחשב כאלו חשבונות].
מכיון שהיכל הנגינה קרוב להיכל התשובה, וזה אמור לעשות באדם משהו,
לכן אנו כן צריכים לחשב חשבונות כאלו.

מכיון שהיכל הנגינה קרוב להיכל התשובה
הא מנא לך? [כוונתי למקור מחז"ל וראשונים].
לכן אנו כן צריכים לחשב חשבונות כאלו.
זה לא נכון. אני מכיר הרבה אנשים שכשהם אומרים סליחות הם מתרגשים מאד ובאמת חוזרים בתשובה ומתחרטים על מעשיהם ומתקרבים להקב"ה, אולם עד שהם חוזרים הביתה הם כבר שוכחים מזה, וגם כל אחד יכול לראות אחרי יוה"כ שכמעט ואין מישהו שנשאר בספירות הגבוהות של ימי הרחמים וחוזרים לימי המעשה הרגילים והפשוטים, וזה ודאי לא אומר שהתשובה והקרבת ה' שהיה לנו ביוה"כ היא מזויפת.

הודעות מומלצות

בחיידר שלי היה מנהל מאוד קשוח,
כל עוד הוא...

משתמשים שצופים באשכול הזה

חזור
חלק עליון