מליצות שארפים חפי"ם והברקות מבית בריסק. | דברי הימים| דף 5 מליצות שארפים חפי"ם והברקות מבית בריסק. | דברי הימים| דף 5
פעם פגש רא"י אחד ממקורביו של ראש ישיבה אחד אחר שבנה בנין ענק לישיבה שלא התאים לכמות הקטנה של התלמידים
אמר לו: מה שיעשו עם חצי מהבנין אני יודע - ישכירו, אבל מה יעשו עם החצי השני?

פעם סיפר מרן הגרא"י, שכאשר היה הגר"ח בורשא סיפר לו חסיד אחד שרבי עזריאל ראש הברזל רבה של לובלין קבור ליד החוזה מלובלין. אמר לו ר' חיים שהוא ראה שזה לא נכון, והם לא קבורים אחד ליד השני. הגיב החסיד 'מה, איך זה יכול להיות, הרי הרבי שלי אמר שהם כן קבורים אחד ליד השני, איך אפשר לראות לא ככה'.
לאחר שסיפר זאת הגרא"י, אמר לו תלמיד אחד שהוא ראה שהם כן קבורים אחד ליד השני. השיב הגרא"י, 'מה, איך זה יכול להיות, הרי הגר"ח אמר שהם לא קבורים אחד ליד השני'.

הגאון ר' רפאל סולובייציק שליט"א (בן הגרי"ד) השתתף בשבע ברכות, שם חמד לו אחד המשתתפים לצון ואמר לו 'נו בטח אתה רוצה לשיר איזה שיר מאיכה', למול עיניו הנדהמות של אותו אדם פצח מיד ר' רפאל בשיר "חסדי ה' כי לא תמנו" (פסוק באיכה)

אמרו למרן רי"ז הלוי בשם אחד מגדולי ראשי הישיבות בדורו שהסביר על כך שעשיו לא היה רשע אלא צדיק גמור ובדקי דקות היה שונה מיעקב אבינו, כשסיימו לומר את הדברים לפני מרן הגרי"ז הפטיר 'זאל דער זכות פון עשיו הצדיק העם ביי שטיין' (שזכותו של עשיו הצדיק תעמוד לאותו ראש ישיבה)

נערך לאחרונה:

הודעות מומלצות

כל שנה אני נבוך מחדש ואשמח לעזרה בד' הפוסקים...

משתמשים שצופים באשכול הזה

חזור
חלק עליון