חידה בתלמוד וחז"ל - מנין שלמשה רבינו היו עוד אחים.....?!?!?! | אוצר החידות חידה בתלמוד וחז"ל - מנין שלמשה רבינו היו עוד אחים.....?!?!?! | אוצר החידות

נדיב לב

משתמש מוביל
gemgemgemgemgem
פרסם מאמר
פרסם 5 מאמרים
פרסם 15 מאמרים!
פותח האשכול
תודות
6,565
נקודות
407
הקשיבו נא ידידי...
מנין שאהרון ומשה היו אחים?
מהקצות...
מכירים?

כעת אשאל שאלה עצומה...
מנין שלמשה רבינו היו עוד אחים.....?!?!?!
מכירים?
מסתמא פחות... אז התכבדו ושתפו נא באשכול את כלל החברים בידיעה הזו...

פִּתָרוֹן
אלדד ומידד
בתרגום יונתן (במדבר יא, ז). כתב שהיו בני אליצפן בן פרנך (- נשיא שבט זבולון, במדבר לד, כה), שנישאה לו יוכבד אשת עמרם, כשגירשה עמרם לפני שהחזירה. וילדה לו אלדד ומידד, נמצא שהיו אחים חורגים למשה רבינו מאותו אם.

ובדעת זקנים מבעלי תוספות כתב שכשנאסרו עריות לישראל במתן תורה, אז גירשה עמרם ונשא אשה אחרת והוליד אלדד ומידד. [ומסיים הדעת זקנים ומצאתי קונטרס מר' עמרם שהביא מר' הלל שהיה מארץ ישראל, אני הלל ראיתי קבר אלדד ומידד, והיה כתוב עליהם אלדד ומידד אחי אהרן מן האב ולא מן האם].
אלדד ומידד
בתרגום יונתן (במדבר יא, ז). כתב שהיו בני אליצפן בן פרנך (- נשיא שבט זבולון, במדבר לד, כה), שנישאה לו יוכבד אשת עמרם, כשגירשה עמרם לפני שהחזירה. וילדה לו אלדד ומידד, נמצא שהיו אחים חורגים למשה רבינו מאותו אם.

ובדעת זקנים מבעלי תוספות כתב שכשנאסרו עריות לישראל במתן תורה, אז גירשה עמרם ונשא אשה אחרת והוליד אלדד ומידד. [ומסיים הדעת זקנים ומצאתי קונטרס מר' עמרם שהביא מר' הלל שהיה מארץ ישראל, אני הלל ראיתי קבר אלדד ומידד, והיה כתוב עליהם אלדד ומידד אחי אהרן מן האב ולא מן האם].

פִּתָרוֹן
אלדד ומידד
זריז אתה.

ולכן אם תשאלו:
מנין שלמשה רבינו היו עוד אחים.....?!?!?!
תשיבו:
מהת"י ודעת זקנים....

הודעות מומלצות

משתמשים שצופים באשכול הזה

חזור
חלק עליון
למעלה