• אנא הקדישו כמה רגעים לתפילה ולאמירת תהילים לרפואת אחד מחו"ר הפורום, הרב שלמה ברוך בן רבקה, לרפואה שלמה בתוך שאר חולי ישראל.
    קריאת תהילים  |  כל פרק תהילים, כל תפילה וכל חיזוק - לזכותו ולרפואתו

כמעיין המתגבר

משתמש רשום
gemgem
פרסם מאמר
פרסם 5 מאמרים
פרסם 15 מאמרים!
תודות
487
נקודות
236
כידוע למי שפתח אי פעם את השאילתות דרב אחאי, מדובר בספר הלכתי גמור ללא דברי אגדה, אך דא עקא שכיון שהוא מסודר על סדר הפרשיות (אגב לפי דברי המאירי בהקדמתו לאבות, זה ענין טכני גרידא כדי שילמדוהו כל שבוע לפי סדר פרשת השבוע), על כן סוברים כמה מהאחראים על ספריית בתי המדרשות שמדובר בספר מדרשים וכדומה, ועל כן ראיתי בכמה בתי מדרשות חשובים מאוד שהספר מונח במדפי המדרשים יחד עם הספרי והספרא והמכילתא, ואני מעורר לתקן הטעות ולהניחו במדפי ספרות ההלכה של הראשונים יחד עם בה"ג העיטור התרומה שבולי הלקט וכיוצא בהם.

ואני מעורר לתקן הטעות ולהניחו במדפי ספרות ההלכה של הראשונים יחד עם בה"ג העיטור התרומה שבולי הלקט וכיוצא בהם.

מסכים עם הבחנתך.

רק שואל:

זה יגרום לספר להיפתח יותר פעמים?

במחילה, מתי הפעם האחרונה שבה פתחתם את אחד הספרים האמורים?

טוב או רע, יש דילוג על כל ספרות הראשונים מהסגנון הזה.

שנים רבות שאני מנסה להבין את הרעיון של רמ"י לפקוביץ זצ"ל כשכתב על ספרו של רה"ג "המקח והמכר".

למה השאלה על הגרמי"ל ולא עלינו שלא פותחים?

ועלינו יש לך תשובה? מה התועלת בהעברת השאלה למקום אחר?

בְּמַה קִדַּמְתָּ את הדיון? (חוץ מהוספה לרשימת ההודעות שלך, במחילה).

האם רמי"ל זצ"ל אחז שהספר הזה צריך להיות חלק מספרי הלימוד של בחור ישיבה / אברך / דיין?

שנים רבות שאני מנסה להבין את הרעיון של רמ"י לפקוביץ זצ"ל כשכתב על ספרו של רה"ג "המקח והמכר".
פשוט הוא ראה את הספר בשלמותו.
שמעתי מהגאון רבי שמעון חי אלוף שליט"א שבהקדמת ספר המקח רב האי מסביר את עקרונות הקניינים בחשיבה פילוסופית.

פשוט הוא ראה את הספר בשלמותו.

מה כוונתך?
מדוע זה סיבה לכתוב על הספר?

שמעתי מהגאון רבי שמעון חי אלוף שליט"א שבהקדמת ספר המקח רב האי מסביר את עקרונות הקניינים בחשיבה פילוסופית.

נו... איפה זה?

לולא דמסתפינא,
הייתי אומר שכמו שאפשר לכתוב הרבה סביב הרמב"ם דווקא בגלל שלא הביא מקורות לדבריו,
כך יש מהראשונים שאפשר לכתוב סביבם דווקא בגלל שלא כתבו הרבה.

את אותה תופעה יש בעוד ספרים שלקחו את דברי הראשונים כבסיס לכתוב עליהם את חידושיהם,
דוגמא ידועה: ריטב"א על יבמות עם חידושיו המופלאים של הרב יפהן.

כידוע למי שפתח אי פעם את השאילתות דרב אחאי, מדובר בספר הלכתי גמור ללא דברי אגדה, אך דא עקא שכיון שהוא מסודר על סדר הפרשיות (אגב לפי דברי המאירי בהקדמתו לאבות, זה ענין טכני גרידא כדי שילמדוהו כל שבוע לפי סדר פרשת השבוע), על כן סוברים כמה מהאחראים על ספריית בתי המדרשות שמדובר בספר מדרשים וכדומה, ועל כן ראיתי בכמה בתי מדרשות חשובים מאוד שהספר מונח במדפי המדרשים יחד עם הספרי והספרא והמכילתא, ואני מעורר לתקן הטעות ולהניחו במדפי ספרות ההלכה של הראשונים יחד עם בה"ג העיטור התרומה שבולי הלקט וכיוצא בהם.
הספרי והמכילתא הם ג"כ מדרשים בהלכה, והשאילתות מאד מתאים להם במדף.

האם רמי"ל זצ"ל אחז שהספר הזה צריך להיות חלק מספרי הלימוד של בחור ישיבה / אברך / דיין?
ספר המקח והממכר? האם יש צד שלא ללמדו בסוגיות בהם הוא עוסק?
אחר ראותינו שכל רבותינו הראשונים שתו במצא את דבריו?

אצלינו הוא ליד החינוך והסמ"ג ועוד

ועלינו יש לך תשובה? מה התועלת בהעברת השאלה למקום אחר?

בְּמַה קִדַּמְתָּ את הדיון? (חוץ מהוספה לרשימת ההודעות שלך, במחילה).

האם רמי"ל זצ"ל אחז שהספר הזה צריך להיות חלק מספרי הלימוד
י
משום שההבנה המשתמעת מדבריך - שמי שמבאר ספר כנראה דעתו שהוא צריך להיות ספר יסוד לכל צורב - קצת מוזרה בעיני.
הגרמי"ל ראה שיש מקום לבאר דבריו הקדושים של רה"ג ותו לא מידי.

חברים מקוונים לאחרונה

חזור
חלק עליון
✖ ❓