באותו לילה מיוחד עשה הקב"ה נס מיוחד נוסף למכות, מהו הנס ומה המקור
אני חותר לדבר מסוים ולכן אחכה לו דייקא
שמות י"א ז:
וּלְכֹל בְּנֵי יִשְׂרָאֵל לֹא יֶחֱרַץ כֶּלֶב לְשֹׁנוֹ

אולי כוונתך לזה?
– בתרגום יונתן בן עוזיאל על הפסוק "ואשא אתכם על כנפי נשרים (שמות יט,ד,) נאמר כך: "וטענית יתכון על עננין ה' כעל גדפי נשרין מן פילוסין ואובילית יתכון לאתר בית קדשא למעבד תמן פסחא ובההוא ליליא אתיבית יתכון לפילוסין". תרגום הדברים: הקב"ה הוציא בליל פסח את בני ישראל ממצרים, על גבי עננים, והביאם למקום המקדש, להקריב שם את קרבן הפסח, ואח"כ החזיר אותם למצרים.

שמות י"א ז:
וּלְכֹל בְּנֵי יִשְׂרָאֵל לֹא יֶחֱרַץ כֶּלֶב לְשֹׁנוֹ
אולי כוונתך לזה?
– בתרגום יונתן בן עוזיאל על הפסוק "ואשא אתכם על כנפי נשרים (שמות יט,ד,) נאמר כך: "וטענית יתכון על עננין ה' כעל גדפי נשרין מן פילוסין ואובילית יתכון לאתר בית קדשא למעבד תמן פסחא ובההוא ליליא אתיבית יתכון לפילוסין". תרגום הדברים: הקב"ה הוציא בליל פסח את בני ישראל ממצרים, על גבי עננים, והביאם למקום המקדש, להקריב שם את קרבן הפסח, ואח"כ החזיר אותם למצרים.
יש"כ, לא לכך נתכוונתי
התכוונתי לנס שהיה כחלק בלתי נפרד ממכת בכורות....

יש"כ, לא לכך נתכוונתי
התכוונתי לנס שהיה כחלק בלתי נפרד ממכת בכורות....
אולי לזה:
המשך הפסוק: "לְמַ֙עַן֙ תֵּֽדְע֔וּן אֲשֶׁר֙ יַפְלֶ֣ה ה' בֵּ֥ין מִצְרַ֖יִם וּבֵ֥ין יִשְׂרָאֵֽל".
והיינו ההבדלה המדויקת שנעשתה בתוך הבתים

אולי לזה:
המשך הפסוק: "לְמַ֙עַן֙ תֵּֽדְע֔וּן אֲשֶׁר֙ יַפְלֶ֣ה ה' בֵּ֥ין מִצְרַ֖יִם וּבֵ֥ין יִשְׂרָאֵֽל".
והיינו ההבדלה המדויקת שנעשתה בתוך הבתים
ימשיך כת"ר באותו הרעיון...

פִּתָרוֹן
זה הפתרון [אני ראיתי מהילקוט הגרשוני]
הנס הגדול היה שאע"פ שמדרך הטבע, מתוך ס' ריבוא איש אמורים למות מות טבעי בכל לילה כעשרים איש [סטטיסטית]
בשביל שיהיה ניכר הנס עצר הקב"ה את מלאך המוות מלעשות את עבודתו הרגילה!
וזה מתרץ את הסתירה הידועה בין "אני ולא מלאך" - לבין "ולא יתן המשחית" ו"משניתנה רשות למשחית אינו מבחין...", שכאן מדבר בניסים שנעשו ע"י קוב"ה וכאן מדבר על מלאך המוות הטבעי.
א"נ י"ל כמו בחידה השנייה ששמתי כאן, [שגם עליה עניתם] שהיה דבר נלווה לכל מכה, וזה לא יתן למשחית...
ייש"כ לרב @בצלצלי שמע

זה הפתרון [אני ראיתי מהילקוט הגרשוני]
הנס הגדול היה שאע"פ שמדרך הטבע, מתוך ס' ריבוא איש אמורים למות מות טבעי בכל לילה כעשרים איש [סטטיסטית]
בשביל שיהיה ניכר הנס עצר הקב"ה את מלאך המוות מלעשות את עבודתו הרגילה!
וזה מתרץ את הסתירה הידועה בין "אני ולא מלאך" - לבין "ולא יתן המשחית" ו"משניתנה רשות למשחית אינו מבחין...", שכאן מדבר בניסים שנעשו ע"י קוב"ה וכאן מדבר על מלאך המוות הטבעי.
א"נ י"ל כמו בחידה השנייה ששמתי כאן, [שגם עליה עניתם] שהיה דבר נלווה לכל מכה, וזה לא יתן למשחית...
ייש"כ לרב @בצלצלי שמע
דברי הגר"א :
14439_18.png
וכ"ה בנחלת יעקב להנתיה"מ :
103248_36.png
וכבר קדמם המהרי"ט :
167816_75.png
ולכאו' כבר נמצא כן בפענח רזא [בתי' ב'] :
180749_282.png

חברים מקוונים לאחרונה

משתמשים שצופים באשכול הזה

חזור