סגנונות לימוד [לא דרך לימוד] | בית המדרש – דיונים תורניים סגנונות לימוד [לא דרך לימוד] | בית המדרש – דיונים תורניים

נראה לפשוט

משתמש רגיל
gemgemgem
תודות
352
נקודות
56
רציתי להעלות כאן נושא שלדעתי כמעט ואינו נדוש כלל, הנה זכינו שהתוה"ק רחבה מיני ים, ולהכי יש הרבה דרכי לימוד ואכמ"ל, אולם נושא א' שפלא שכמעט לא דובר הוא "סגנונות" בלימוד, דהיינו לדוגמא הסגנון של הגרד"ל שליט"א, שהוא מציאת היכי תמצי לכל חקירה, וסגנון זה לכאורה התחיל כבר במנ"ח בעיקר, וכיום הוא נחלת הגרד"ל, הגר"ש אלתר, הגר"י אדלשטיין, [הגר"נ נבנצאל.]
סגנון נוסף הוא ה"איינפלים", דהיינו הברקות לכאן ולשם, קצת קשה לי כעת להעלות שמות מוגדרים בשיטה זו, אבל עומד לי כעת בראש הגרצ"א שטיינברג שליט"א ואחיו שליט"א, שהם כמדומה עונים על שיטה זו וצ"ע.
שיטה נוספת היא החידות המעניינות, והראשון בה הוא ר' נתנאל שוורץ מפא"י, ויש הרבה ב"ה.
אשמח להוספות והערות מהציבור.

אולי יוכל מר לבאר יותר השיטה והחילוק בינה לבין דרכי לימוד אחרות. היינו מהמהרווח שהגרד''ל מוציא שאין במ''א.
(נפק''מ מביאים כל רה''י ואחרת אין זו חקירה אלא שטות, כפי שהתבטאה ת''ח מופלגים בעבר ע''פ השמועה. וא''כ צ''ל עוד רווח נוסף ע''ז).

הסגנון של הגרד"ל שליט"א, שהוא מציאת היכי תמצי לכל חקירה
לא בזה נתייחד סגנונו של רבינו מרן שליט"א, כידוע לכל מי שפותח את ספריו.
הגר"ש אלתר, הגר"י אדלשטיין,
לא ידוע לי על היכ"ת מיוחדות שהם חידשו יותר מאחרים. [רק הגר"נ נבנצאל נתפרסם בזה מאד].
מלבד זאת - איני חושב שלמצוא היכ"ת לכל חקירה הוא סגנון בלימוד. [זה בערך כמו להגיד שיש שני סגנונות בלימוד - יש סגנון שבכל תירוץ מתחילים 'אז כתוב פה יסוד', ויש סגנון שבכל תירוץ אומרים 'אולי אפשר לומר בזה'].

ישנם עוד כמה סגנונות שלא עמדת עליהם, ולדוג' הגרא"מ באקאן שליט"א, שבסגנונו דומה קצת להגרצ"א שטיינברג, אך לא ממש אותו דבר.

הודעות מומלצות

עיין מגילה יד. בטעם שלא אומרים הלל בפורים...

משתמשים שצופים באשכול הזה

חזור
חלק עליון