• דִּרְשׁוּ ה׳ בְּהִמָּצְאוֹ
    עשרת ימי תשובה
    פורום אוצר התורה
עכשיו ראיתי בחנויות את ספרו על ליל הסדר הגדה. ליל התקדש החג
ואני נפעם עד מאוד על האי יושר ואמת

נערך לאחרונה על ידי מנחה:
אגב, ראיתי באור החיים שמוכרים ג' כרכי מזמור לדוד במהדורה חדשה, האם גם זה עם הוספות, או שהוא רק הדפסה חדשה?

היכן ניתן להשיג את ספרו על פסחים?
שמעתי מר' צבי יפונה שמשום מה הפסיקו להדפיס את ספריו על הש"ס, וחבל על דאבדין.

אגב, ראיתי באור החיים שמוכרים ג' כרכי מזמור לדוד במהדורה חדשה, האם גם זה עם הוספות, או שהוא רק הדפסה חדשה?
בכל החנויות כמעט האמת לא בדקתי בפנים נראה לי אותו דבר רק קיבצו אותם יחדיו

פסחים יצא בהתחלה עם שבת. ואחר הוציאו מחדש על שבת הוצאה. וכל זה כתבי תלמידים לא שלו עצמו. אני מאמין ברגע שילמדו פסחים בישיבה שוב זה ייצא לאור. לא שמעתי שהפסיקו להוציא. אלא כי אין מה להוציא עדיין

עכשיו ראיתי בחנויות את ספרו על ליל הסדר הגדה. ליל התקדש החג
ואני נפעם עד מאוד על האי יושר ואמת
כתוב שנת הוצאה כסליו תשפ''ו כאילו עתה זה יצא לאור
אך כבר שנה שעברה קניתי את הספר
בדקתי שוב בחדש יש תרעח עמודים אולי יותר בחמישים עומדים מהקודם
אין חילוקים משמעותיים.
רק פיצול אותיות ארוכות, ורק ב' הוספות חדשות [פרק בהתחלה על הרא''ש בברכת ההגדה, ועוד משהו שלא זוכר כרגע]

הרבה הוספות ותיקונים אבל הבסיס אותו בסיס.

לא שמעתי על משהו מגמתי, דווקא כשמוציא הוא מדפיס, למשל על חזקת הוצחא לא מזמן וגם על מרובה.

אני מאמין ברגע שילמדו פסחים בישיבה שוב זה ייצא לאור.
לא יקרה.
[שנים רוצה להחליף את שבת בפסחים אבל הגרש''כ התנגד, ועכשיו נחלשה ההתנגדות, אבל הרב חברוני הוציא סדרת ספרים שלו על שבת וכנראה שבת כאן כדי להישאר]

אין חילוקים משמעותיים.
רק פיצול אותיות ארוכות, ורק ב' הוספות חדשות [פרק בהתחלה על הרא''ש בברכת ההגדה, ועוד משהו שלא זוכר כרגע]
נשמח לקבל את ההוספות בפרטי או בציבור כאן

לא יקרה.
[שנים רוצה להחליף את שבת בפסחים אבל הגרש''כ התנגד, ועכשיו נחלשה ההתנגדות, אבל הרב חברוני הוציא סדרת ספרים שלו על שבת וכנראה שבת כאן כדי להישאר]
איזה סדרת ספרים

שמה? מי אמר שאותם מותר להעביר? ברוב ככל הספרים כתוב שאסור להעביר ולצלם וכו'.. לא ברור למה אנשים מתעלמים מזה כליל.
בספר על ההגדה לא כתוב מילה אחת על זכויות יוצרים איסור צילום וכו'

להרגיע קצת את הרוחות...
ההגדה של פסח של הגר"ד כבשה המון המון מקומות מיד כשיצאה, הוא למד את ההגדה בחברותא עם כמה ת"ח במשך למעלה משנתיים.
שנה שעברה שהיתה שנת ההוצאה הודפסו למעלה מ5000 עותקים וכולם נחטפו עד שהיה מחסור.
השנה כמובן הוא הדפיס שוב, וכיון שהיו כמה תיקונים לא משמעותיים כגו' טעויות כתיב ופיצול אותיות ארוכות הוא שינה כמובן.
חוץ מזה הוא הוסיף [לפי זכרוני] 2 הוספות קטנות, שיותר מאשר הם הוספות הם הבהרת נושאים והרחבה בדברים שנכתבו כבר.

הספר לא שונה ולא חודש, ולכן הוא לא ראה לנכון להודיע שמדובר במהדורה חדשה, כי לא מדובר במהדורה חדשה.

כל בעלי הטענות על גזילה ועושק אני מבקש להתבטאות בצורה ראויה והולמת, מדובר על ראש ישיבה ת''ח חשוב שנזהר מגזל כמו מאש.

האם העניינים בזמן חרותינו ובליל התקדש חג חוזרים על עצמם? וכמו"כ אני מחפש השנה רבות את זמן חרותינו ולא מצאתי אם מישהוא יודע למה או שראה באיזה חנות אשמח שיגיב כאן

האם העניינים בזמן חרותינו ובליל התקדש חג חוזרים על עצמם? וכמו"כ אני מחפש השנה רבות את זמן חרותינו ולא מצאתי אם מישהוא יודע למה או שראה באיזה חנות אשמח שיגיב כאן
ממש לא חוזרים על עצמם, כנזכר הוא למד את ההגדה אחרי שהוציא את זמן חירותינו במשך שנתיים.
כמובן יש מקצת דברים מקבילים, בכ''ז זה אותו אדם והנושאים די מקבילים, אבל רובא דרובא אינו.

בכלל, המטרה של הספר על ההגדה היא שונה לגמרי, מטרת הספר לבאר את ההגדה עצמה.

חברים מקוונים לאחרונה

משתמשים שצופים באשכול הזה

חזור
חלק עליון