עזרה בקשר לבעלי תשובה | אוצר הגות מוסר ומחשבה יהודית עזרה בקשר לבעלי תשובה | אוצר הגות מוסר ומחשבה יהודית

האיש השרוי בשמחה

משתמש ותיק
gemgemgemgem
פרסם מאמר
תודות
1,104
נקודות
156
אני לומד עם בעלי תשובה. וב"ה הם במצב שרוצים להתקדם, רק מה הנשים והילדים הנשואים או הבחורים עדיין אינם שותו''מ.
ולכן איך מסבירים להם שאפי' שהם חיים ביחד אסור לה לבשל לך בשבת. וכן בנושא של קעקוע וכדו' ?
חייב עצה או רעיון כי אני מרגיש שהגעתי לאיזה שוקת שבורה בנושא מסוים איתו. הוא שואל אותי אם זה בסדר רק אני מפחד שזה יגרום לשלום בית.
אשמח אם מישהו יוכל לעזור לי בעצה.

אני לא חושב שיש פה עצה שאפשר לתת בלי להבין את כל התמונה. באופן כללי, אם הוא חוזר בתשובה ואשתו לא, זה מייצר בעיות ומכשולות שבלתי אפשרי להתגבר עליהם (רק לחשוב על נידה על אשה חילונית...).

לדעתי, אם מתברר תמונה שאחד מבני הזוג חוזר בתשובה ואחד לא, הם צריכים לעשות טיפול זוגי אצל מטפל שומר תורה ומצוות שיבין את הקושי שיש בזה.

בתכלס' אין אדם דר עם נחש בכפיפה אחת - אם היא לא חוזרת בתשובה אי אפשר לו לחיות איתה לטווח ארוך - בסוף, או הוא יחזור לסורו או יתגרש או גם וגם.

יש מקרים שבהם הבעל חוזר בתשובה אבל ברמה של בערך ולייט וכו ואז באמת אפשר להם להמשיך ביחד (כמו נפתלי בנט) ויכול להיות שאם הטיפול זוגי לא מביא תוצאות, אז זוהי העצה - להגיד לו לעשות מה שיכול ולא להקפיד במה שבלתי אפשרי - מכיון שאם יקפיד התוצאות יהיו פירוק הבית ויש סיכוי טוב שהוא יחזור לסורו.

מכיר זוג שהבעל דתי ואשתו בסגנון חרדי - זה עובד, אבל רק משום שהיא בתכלס לא באמת יודעת (או מקפידה) מה זה להיות חרדי - הכשרים/אינטרנט/תורה וכו. חלק מהילדים נשרו.

אני לא חושב שיש פה עצה שאפשר לתת בלי להבין את כל התמונה. באופן כללי, אם הוא חוזר בתשובה ואשתו לא, זה מייצר בעיות ומכשולות שבלתי אפשרי להתגבר עליהם (רק לחשוב על נידה על אשה חילונית...).

לדעתי, אם מתברר תמונה שאחד מבני הזוג חוזר בתשובה ואחד לא, הם צריכים לעשות טיפול זוגי אצל מטפל שומר תורה ומצוות שיבין את הקושי שיש בזה.

בתכלס' אין אדם דר עם נחש בכפיפה אחת - אם היא לא חוזרת בתשובה אי אפשר לו לחיות איתה לטווח ארוך - בסוף, או הוא יחזור לסורו או יתגרש או גם וגם.

יש מקרים שבהם הבעל חוזר בתשובה אבל ברמה של בערך ולייט וכו ואז באמת אפשר להם להמשיך ביחד (כמו נפתלי בנט) ויכול להיות שאם הטיפול זוגי לא מביא תוצאות, אז זוהי העצה - להגיד לו לעשות מה שיכול ולא להקפיד במה שבלתי אפשרי - מכיון שאם יקפיד התוצאות יהיו פירוק הבית ויש סיכוי טוב שהוא יחזור לסורו.

מכיר זוג שהבעל דתי ואשתו בסגנון חרדי - זה עובד, אבל רק משום שהיא בתכלס לא באמת יודעת (או מקפידה) מה זה להיות חרדי - הכשרים/אינטרנט/תורה וכו. חלק מהילדים נשרו.
דווקא מכיר רבות נשואים כך ואני מסתובב די הרבה שם

יש כל מיני חוזרים בתשובה שהם חזרו והצד השני לא חזר.
והם מסובכים עד צואר בשאלות כאלו.

נשואים איך - הוא חרדי והיא חילונית?
@האיש השרוי בשמחה
הכלל הוא,
[לא רק בבע"ת...]
אם הבעל מכבד, ומתאמץ לכבד את אשתו ודעתה,
גם היא תכבד, ואף תתאמץ לכבד אותו ודעותיו,
מי שבלא"ה הכי יש לו בעיות בשלום בית, העסק אבוד ושם הוא צריך לטפל בעצמו לפני שהוא חוזר בתשובה.
דרך ארץ קדמה לתורה.

המסר שצריך להחדיר להם, שאמור להיות אצלם בראש, שהנשים שלהם לא חייבות להם כלום, יותר מאילו היה נשאר חילוני.
הוא התחתן כחילוני, והוא זה ששינה את דעותיו, וממילא ידו על התחתונה.
אמנם אין זה היתר על לעבור שום איסור שבתורה,
אבל זה יתן לו הבנה להרגשותיה, וממילא יתאמץ יותר שלא יהא נטל והכבדה על אשתו.

ועוד כלל.
אין לדבר עם מתחזקים, [לא בע"ת, אלא אלו שבאים ללמוד בלב לאחים,] על שמירת הלכה באופן חיובי.
אלא הם מגלים את זה לאט לאט, ומתקדמים צעד אחר צעד, הם לא יכולים לבלוע הכל בבת אחת,
אמנם כששואלים אותך שאלה, חייבים לענות את האמת, אבל מיוזמתך אין ללמד אותם הלכות, [אולי לפני חגים...]

הודעות מומלצות

רש"י מפרש זרע הארץ - דגן, פרי העץ - תירוש...

משתמשים שצופים באשכול הזה

• חזור
    חלק עליון
    למעלה