אימתי

משתמש ותיק
gemgemgemgem
פרסם מאמר
תודות
2,378
נקודות
246
לכאו הוא קיבל מתנה שבני דודים שלו קיבלו את זה 'בחינם'
ומעקרא באמת למה ה' לא תיקן את המצב שכל המשפחה תקבל
הרי באמת הוא מזרע אהרון וצריך שיהיה כהן
וזה מתנה שהיא רק להשוות אותו עם בני דודיו?

לכאו' נמשחו אהרן ובניו לכהונה. וכל השאר לא נתקדשו.

ורק מי שנולד לאהרן ובניו לאחר שנתכהנו, הרי הוא כהן מחמת זכות אביו, ואילו פינחס שנולד קודם לכן, היה צריך להיות ראוי לכך מחמת עצמו, ולא זכה לזה עד מעשה זה.

ושפיר יתכן לומר שהיו לו עוד בני דודים ואחים, אלא שלא נתכהנו. ולא מצאתי כעת.

יש''כ
אכן זה ידוע
התכוונתי לשאול,
אנחנו רגילים שמשווים כאלה דברים
ולכאו' היה מן הראוי שכל זרע אהרון יקבלו את הכהונה וכיבכול לא יתפספסו
כמובן אין פה שאלה על הנהגת ה', אלא האם יש בזה סיבה אמתית או סתם צורה שרק ככה התקדשו ?

התכוונתי רגילים בתפיסה החברתית שלנו
ולכאו' אם הייתי פנחס הייתי מאוד מתוסכל שלא ניהיתי כהן
וברור לי שיש הסבר למה ה' עשה שרק הבנים יתקדשו ולא גם הנכדים שהיו בחיים,
וזה די ברור שיוצא מזה משהו לא ברור שבמקרה יש כאלה שלא קיבלו את הכהונה כי הם כבר נולדו ??

אולי צריך ללמוד מן התורה לעצב את התפיסה החברתית שלנו באופן שונה...

בכל אופן, בתורה ישנו מהלך כללי שבו רואים את הבנים כהמשך של מהות האב, דבר הבא לידי ביטוי בכל פרט מפרטי התורה כמעט [מעם ישראל ולהבדיל זרע עשיו וזרע ישמעאל, זרע עמלק ועוד ועוד, הכהונה והלויה, כל ענין השבטים ועוד אלפי דברים כאלו] אשר ניתנו להם מהויות מסוימות שהולכות איתם לדורי דורות, והכל מתוך נקודת המוצא כי הבנים אינם דבר נפרד מן האב, אלא הם הרחבת מהותו וגילוי כח האב בדורות הבאים.
וממילא פשוט שהדבר תלוי בדרגת האב בזמן הולדת הבן, כי המהות העוברת לבן היא המהות הקיימת באב בשעה שהוא מוליד אותו, ואם האב היה בדרגה נמוכה קודם לידת בן אחד, ולאחר מכן התרוממה מדרגתו למדרגה גבוהה יותר, הרי שרק מי שנולד לאחר מכן נושא בתוכו את סגולת האב המאוחרת.

כמדומני שדוגמא לדבר אנו מוצאים כבר אצל אברהם אבינו ע"ה, אשר ישמעאל כלל לא נתייחס אחריו (ואף לא נחשב לישראל מומר כמו עשיו), וזאת מטעם שישמעאל נולד קודם הברית, ויצחק נולד לאחר הברית. אינני זוכר כרגע אבל כמדומני כי כך מוזכר היכן שהוא במדרש בטעם הדבר.

הא, כמעט שכחתי, הדוגמא הכי טובה לזה זה מכל גר שמתגייר, שאחר שהוא מתגייר בנו הנולד לו הוא ישראל גמור, ואילו הבנים שנולדו לו קודם לכן הם גוים גמורים הנצרכים לגירות...

ולכאו' אם הייתי פנחס הייתי מאוד מתוסכל שלא ניהיתי כהן
וברור לי שיש הסבר למה ה' עשה שרק הבנים יתקדשו ולא גם הנכדים שהיו בחיים,
וזה די ברור שיוצא מזה משהו לא ברור שבמקרה יש כאלה שלא קיבלו את הכהונה כי הם כבר נולדו ??
התורה היא לא עניין של תפיסות חברתיות.

כשהבורא קידש את אהרן ובניו הוא לא קידש את שבטם, ולא את משפחתם.
הוא נתן להם ספציפית מתנה כי היה מגיע להם והם היו בגדרה גבוה.
זהו.

מכאן והלאה זה ממשיך לבד כי זה משהו שהוטבע בזרעם.

כיצד יהיו הנכדים כהנים??
זה לא הגיע להם, והם לא קיבלו זאת לבד, אז מהיכן?

חברים מקוונים לאחרונה

משתמשים שצופים באשכול הזה

חזור
חלק עליון