• וּפְרֹשׂ עָלֵינוּ סֻכַּת שְׁלוֹמֶךָ
    ───   חג הסוכות   ───
    פורום אוצר התורה מאחל לחו״ר הפורום ולכל בית ישראל
    חג סוכות שמח! חג שמח
    שנזכה לשמחת החג, לסוכת שלום ולשנה של ברכה.
טענתך היא טענה שעוקרת את הלכות רבות בתלמוד! ובהיות וכבר נתווכחנו על זה בכמה וכמה מקומות, לא אאריך בזה עכשיו, אבל רק אעורר את לב המעיין, כי בדבריך אתה בעצם עוקר את סמכות דרשות חז"ל, וכל דבר שנראה לא מתאים למציאות בזמניננו גם בגלל שינויים חיצוניים, לדעתך דבריהם בטלים ומבוטלים.
אני יודע שאני לא ישכנע אותך, כי אתה כבר מושרש עמוק ביסוד הזה (שלדעתי אין לו שום ראיה אלא נובע מתפיסת עולם בלבד, ואכמ"ל), ושום דבר לא יעזור, אבל חשוב שאנשים ישימו לב שזו נקודה שעומדת מאחורי תפיסתך את דברי חז"ל, ויקחו את זה בחשבון...
אגב, עיקר טענתך על זה שהיום חייבים בציצית בגלל אור החשמל, היא פלאית בעיניי גם לשיטתך, וכי בעבר לא היו נרות? ולא היו משתמשים בהם לרוב? וההבדל הוא ללא ספק אינו מהותי בין היום לעבר, ובשניהם אין הארה טבעית בעולם, אלא נצרכת פעולה מסוימת של האדם, וודאי כי עיקר הזמן מוגדר כחושך. אבל בהיות וכבר נתווכחנו כמדומני על טענה זאת עצמה באשכול גבי ק"ש, איני רואה טעם להמשיך לדון בזה והבוחר יבחר.​
כט"ס, ופתקא טבא.
תרגע
יסוד השאלה היא האם חז"ל התכוונו לאור או ליום!?
ולכאו' מזה שזה זמן גרמא משמע שזה תלוי בלילה

תודה.
יסוד השאלה היא האם חז"ל התכוונו לאור או ליום!?
אני כמובן יודע, אבל טענתי היא טענה כללית על מי שכתב הודעה זו, (שבאופן אישי אני מעריך אותו, אבל חלוק עליו באופן יסודי בגישה שלו לחז"ל) ולכן מעצם היותה חרגה מגבולות הנידון הספציפי.
ולכאו' מזה שזה זמן גרמא משמע שזה תלוי בלילה
חשבתי על זה, אבל מבחינתי זה לא כל כך הנידון לכן לא נכנסתי לזה (ביחוד שמבחינתי השאלה מנרות הרבה יותר משמעותית...).
לגופו של ענין, יכול הטוען לטעון שכיון שהיו דורות שלא היה אפשרי זה חוזר להיות מ"ע שהז"ג, ואפשר ללכת בעוד כמה דרכים, ואכמ"ל.

יכול הטוען לטעון שכיון שהיו דורות שלא היה אפשרי זה חוזר להיות מ"ע שהז"ג
כך טוען הטוען שכיום זה לא זמן גרמא ונשים חיבות
ובהדיא בגמ' שמאן דדריש מוראיתם למעוטי סומא ומחיב לילה מחיב גם נשים
הרי שאין הלכה מוסכמת שתלוי בלילה

חברים מקוונים לאחרונה

חזור
חלק עליון
✖ ❓