לא נתקלתי מלבד מה שהוזכר באשכול
מי למשל ניסה?
אני מכיר כמה ספרים די דומים (לא כולם ממש אותו סגנון, אבל קרוב): לקט מראי מקומות (רוס). יהגה חכמה א' - ב' (דרשן). וערכי הש"ס של המאור, שזה כבר קצת סגנון שונה.

יש גם את "שבילי הש"ס", אבל הוא מפנה רק לסוגיות בש"ס וראשונים מרכזיים, ופחות חקירות אלא כל הדינים השייכים.

(האמת שלא טרחתי לבדוק בכלל מה יצא לפני הקובץ יסודות ומה אחרי, וגם לא כזה מעניין).

במחילה, השתמשתי בשניהם (אם-כי הרבה פחות ביסודות הש"ס, מה-גם שהוא מתעדכן ממהדורה למהדורה) ואין מה להשוות: המעלה העיקרית של קובץ יסודות וחקירות היא הסדר, העריכה המוקפדת לפי כללים מאד מסודרים (למרות כל מה שהעירו לעיל: יש ערכים שהי' יותר מה להרחיב, הוא מביא ספרים חדשים בשורה אחת עם מקוריים, לעתים מפספק מקורות עיקריים וכו'), לעומ"ז קובץ יסודות הש"ס בלי שום כללי עריכה, מכניס הרבה מעצמו וממו"ר, מקצר היכן שאמרו להאריך ומאריך היכן שאמרו לקצר.
ובקצרה: יסודות וחקירות - על-אף כל המגרעות שלו - כיון שאני מכיר אותו ואת מגבלותיו אני יודע טוב מה לחפש בו ומה אמצא בו, משא"כ יסודות הש"ס - אין לי מושג אם בכלל יהי' את הערך שאני מחפש (דבר שכמעט לא קיים ביסודות וחקירות) ומה אמצא שם.
עניין של הרגל, ושוה להתרגל כמו שאחז"ל שבשתא כיון דעל על, מלבד זאת זהו מישהו מהבימ"ד שלנו.

חברים מקוונים לאחרונה

משתמשים שצופים באשכול הזה

חזור
חלק עליון