קירוב מומרים תחת כנפי השכינה? | בית המדרש – דיונים תורניים| דף 2 קירוב מומרים תחת כנפי השכינה? | בית המדרש – דיונים תורניים| דף 2
כפי שאני מבין המקור שצריך לקרב ולהחזיר אנשים בתשובה זה מגמילות חסדים. אם מצווה אדם לגמול בממונו ק"ו להציל את נפשו ורוחניותו של חבירו.
לפי זה מי שיצא מכלל עמיתך ואסור לגמול איתו חסדים, יש לשאול אם צריך ומותר לנסות להחזיר אותו בתשובה לקרב אותו תחת כנפי השכינה?
לקרב כל בני אדם לתשובה הוא מצות אהבת ה' וכדדרשו בספרי ואהבת אהבהו על הבריות כאברהם אביך שנאמר ואת הנפש אשר עשו בחרן והלא אם מתכנסין כל באי העולם לברות יתוש אחד ולהכניס בו נשמה אינן יכולין אלא מלמד שהיה אברהם מגיירן ומכניסן תחת כנפי השכינה עכ"ל, וכתיב ויטע אשל בבאר שבע ויקרא שם בשם ה' קל עולם, וכתיב הודו לה' קראו בשמו הודיעו בעמים עלילותיו ספרו בגויים כבודו בכל העמים נפלאותיו

ומצד אהבת ה' שלא עשנו כגויי הארצות כו' ואנחנו כורעין כו' מטעם זה נְקַוֶּה לְּךָ יְהֹוָה אֱלֹהֵינוּ, לִרְאוֹת מְהֵרָה בְּתִפְאֶרֶת עֻזָּךָ, לְהַעֲבִיר גִּלּוּלִים מִן הָאָרֶץ, וְהָאֱלִילִים
כָּרוֹת יִכָּרֵתוּן, לְתַקֵּן עוֹלָם בְּמַלְכוּת שַׁדַּי, וְכָל בְּנֵי בָשָׂר יִקְרְאוּ בִשְׁמֶךָ, לְהַפְנוֹת אֵלֶיךָ כָּל רִשְׁעֵי אָרֶץ כו'.

בספר ביאורים והנהגות לגר"מ שטרנבוך שליט"א וז"ל (פר' לך) בצעירותי בעת שלמדתי בכולל בבני ברק בא אלי שליח מהגר''י אברמסקי זצ"ל לקרוא לי וכשבאתי אליו אמר לי שכעת הוא פותח כולל לעדת אחינו התימנים בעיר ראש העין וברצונו שאבוא לשמש שם כראש כולל ומתחילה עניתי לו שהדבר טורד את לימודי ובוודאי ימצא אחר שמתאים לזה אך הוא השיב לי שהקדוש החפץ חיים פירש מה שאומרים בקריאת שמע ואהבת את ה' אלוקיך וכו' בכל מאודך ש"מאודך הוא מלשון מאוד והכוונה לדבר ש'מאוד' חשוב לאדם וזהו לימוד התורה והרוחניות של האדם שבזה האדם נמדד אם הוא אוהב את השי"ת באמת שאם הוא מקריב למען הקב"ה גם מחיי הרוחניות שלו בזה ניכר שהוא אוהב את השי"ת באמת שמסכים לוותר על חיי נצח למען כבוד שמו יתברך ועוד הוסיף את דברי הרמב''ם בספר המצוות מצוות עשה ג' שבכלל מצוות ואהבת את ה' אלוקיך הוא לקרב יהודים לקב"ה וכלשונו אהבהו על הבריות שהאוהב את הקב"ה הרי הוא משתדל בכל כוחו שכולם יעבדו את הקב"ה.

חברים מקוונים לאחרונה

הודעות מומלצות

יישוב וכיבוש ארץ ישראל - והיחס ביניהם
כתוב...

משתמשים שצופים באשכול הזה

חזור
חלק עליון
למעלה