- תודות
- 1,936
- נקודות
- 181
אני יודע מידיעה שהישיבה שבה למד הייתה ברחובות, ולא ידוע לי שהישוב ממוקמת שם.
אני יודע מידיעה שהישיבה שבה למד הייתה ברחובות, ולא ידוע לי שהישוב ממוקמת שם.
מהי ידיעהאני יודע מידיעה שהישיבה שבה למד הייתה ברחובות, ולא ידוע לי שהישוב ממוקמת שם.
?האחים ר' אוריאל אייזנטל רב שכונת רמות ג' ור' אהוד רוזנטל מראשי ישיבת גרודנא אשדוד
ממש לא.
אין שום היתכנות בעולם שבנו ישקר בנושא הזה, דבר שאפשר לברר בקל אגב, בנו ירא"ש גדול ואינו מעוניין בשיווק ויח"צ כ"ש שלא ישקר בעבור זהממש לא.
הוא נגוע בדבר באופן גמור..
הרבה נכדים מעוניינים לשכתב היסטוריה שיסתדר יותר טוב עם הסב.
מה אפשר לעשות שזה לא היה, באם היה לומד שם הייתי ממליץ עלייך להיות המעודד..לגוש"ע לא רואה חיסרון בזה שלמד בהיישוב..
והרואה יראה שרשימה ארוכה מאוד של פסגת ראשי הישיבות והדיינים למדו בישיבות היישוב ודומיהם..
יש לזה ביאור נרחב בסיבת הדבר ששווה אשכול נפרד.. ועוד חזון למועד..
אם זה קל אז תברר..
לא ביררת למרות שהצהרת שזה ממש בקל..
מרבני ישיבת קפל''ח, חיבר גם על שב שמעתתא
יש סיפור שהתפרסם לאחרונה, על בחור ששאל בזמנו את ר' חצקל לווינשטיין, אם ללמוד את חברותא עם בוגר הישוב, [הרב יוסף בן פורת] וענה לו שילמד איתו אך בשום אופן לא ידבר איתו באגדה ואפילו לא במילי דעלמא, משום שבוגרי הישוב יכולים להיות נגועים בדעות כוזבות. ולאחר שנים כסיפר אותו אדם את המעשה להגרד''ל, אמר לו ,''אם כך גם איתי אסור לך לדבר''.מנין לך? אני יודע דלמד בישי"ק ברחובות ולאחמ"כ פגש את הרב מפוניבז' והלך ללמוד שם ומישם לחברון והשאר היסטוריה
כמבואר לעיל רבינו הגרד"ל לא למד מעולם בישיבת היישוב לכך הסיפור הנ"ל לא היה ולא נבראיש סיפור שהתפרסם לאחרונה, על בחור ששאל בזמנו את ר' חצקל לווינשטיין, אם ללמוד את חברותא עם בוגר הישוב, [הרב יוסף בן פורת] וענה לו שילמד איתו אך בשום אופן לא ידבר איתו באגדה ואפילו לא במילי דעלמא, משום שבוגרי הישוב יכולים להיות נגועים בדעות כוזבות. ולאחר שנים כסיפר אותו אדם את המעשה להגרד''ל, אמר לו ,''אם כך גם איתי אסור לך לדבר''.
לא מבואר לעיל שום דבר.כמבואר לעיל רבינו הגרד"ל לא למד מעולם בישיבת היישוב לכך הסיפור הנ"ל לא היה ולא נברא
המקור של הסיפור ממש לא אמין.יש סיפור שהתפרסם לאחרונה, על בחור ששאל בזמנו את ר' חצקל לווינשטיין, אם ללמוד את חברותא עם בוגר הישוב, [הרב יוסף בן פורת] וענה לו שילמד איתו אך בשום אופן לא ידבר איתו באגדה ואפילו לא במילי דעלמא, משום שבוגרי הישוב יכולים להיות נגועים בדעות כוזבות. ולאחר שנים כסיפר אותו אדם את המעשה להגרד''ל, אמר לו ,''אם כך גם איתי אסור לך לדבר''.
לפי זה צ"ל בק"ו דכשהתמנה הגר"י זלושינסקי שליט"א לר"מ בפוניבז', התנו עימו שלא ידבר באגדה בשום פנים ואופן.....יש סיפור שהתפרסם לאחרונה, על בחור ששאל בזמנו את ר' חצקל לווינשטיין, אם ללמוד את חברותא עם בוגר הישוב, [הרב יוסף בן פורת] וענה לו שילמד איתו אך בשום אופן לא ידבר איתו באגדה ואפילו לא במילי דעלמא, משום שבוגרי הישוב יכולים להיות נגועים בדעות כוזבות.
וכן הגר"י שמידע ר"י גרודנא.לפי זה צ"ל בק"ו דכשהתמנה הגר"י זלושינסקי שליט"א לר"מ בפוניבז', התנו עימו שלא ידבר באגדה בשום פנים ואופן.....
כמו כן כשנכדת ר' חצקל התחתנה עם בוגר הישוב, ודאי הזהיר ג"כ את חתנו ותלמידו המובהק ר' ראובן גינזבורג זצ"ל שיעמוד על המשמר שחתנו לא ידבר עם בתו בעניני אגדה ובמילי דעלמא אלא רק בעומק הסוגיות.....
כך אמר בנו כך סיפרה אשתו בראיון לעיתון קטיפה הוא עצמו מעולם לא סיפר זאת על אף שכמה וכמה פעמים סיפר את קורותיו,
וכן הגר"א נובוגרוצקי ראש ישיבת היכל יוסף שלום.וכן הגר"י שמידע ר"י גרודנא.
והגר"צ פרידמן.
והרב יוסף פטרוף.
וכו' וכו'
???הגרי"מ רובין שליט"א, מח"ס אורחות שבת ומראה כהן, רב קהילת בני תורה, ואב"ד בבד"ץ ב"ב,