יראת ה' היא חכמה

משתמש ותיק
gemgemgemgem
פרסם מאמר
תודות
1,345
נקודות
151
בשנים האחרונות נתעורר עניין לקיחת כדורים למיניהם, למען הפרעות הקשב וריכוז שנתרבו בדורנו, הדור האחרון.
והנה זה ברור, שישנם בנ"א שבלא זה, לא יוכלו להתנהל ולתפקד כלל בתפקוד היום יום - וודאי שחובה עליהם לקחת את הדבר, ואי"ז שונה מכל לקיחת תרופה אחרת...

אמנם.. נתעוררה השאלה בביהמ"ד,
שהרי במבחן המציאות [וגם ע"פ מחקרים רבים] לרובינו יש הפרעות קשב - אחד המרבה ואחד הממעיט, אלא שאי"ז חזק כ"כ, וניתן להתמודד עם הדבר..
ברם - בוודאי שגם לאלו האנשים, נטילת התרופות למיניהם מועילה לבלתי היכר, והאדם מגלה יכולות אדירים שטמונים בו, שלא זוכה להפיקם ביום יום..

והשאלה הקשה היא - שלכאו' יאמר כל אדם, מדוע שלא אקח את התרופה, ועי"ז אגדל ואצמח לאילנא רברבא, ואשקיע את כל כוחותי בתורה ללא הפרעות כל שהם ???
אך בזה מנקר החשש - אולי הקב"ה רוצה אותי איך שאני, שאקח את יכולותי המולדות ואיתם אפיק את המיטב שניתן ???

מה דעת חו"ר ביהמ"ד בהאי ענינא, שהוא עניין המטריד רבים וטובים ???
[כמובן שאין הספק אמור בעניין התופעות לוואי הנגרמות מהדבר, אלא עסקינן בכה"ג שאין תופעות לוואי !!! ואין השאלה אמורה רק מבחינה השקפתית טהורה...]

בשנים האחרונות נתעורר עניין לקיחת כדורים למיניהם, למען הפרעות הקשב וריכוז שנתרבו בדורנו, הדור האחרון.
והנה זה ברור, שישנם בנ"א שבלא זה, לא יוכלו להתנהל ולתפקד כלל בתפקוד היום יום - וודאי שחובה עליהם לקחת את הדבר, ואי"ז שונה מכל לקיחת תרופה אחרת...

שהרי במבחן המציאות [וגם ע"פ מחקרים רבים] לרובינו יש הפרעות קשב - אחד המרבה ואחד הממעיט, אלא שאי"ז חזק כ"כ, וניתן להתמודד עם הדבר..
ברם - בוודאי שגם לאלו האנשים, נטילת התרופות למיניהם מועילה לבלתי היכר, והאדם מגלה יכולות אדירים שטמונים בו, שלא זוכה להפיקם ביום יום..

והשאלה הקשה היא - שלכאו' יאמר כל אדם, מדוע שלא אקח את התרופה, ועי"ז אגדל ואצמח לאילנא רברבא, ואשקיע את כל כוחותי בתורה ללא הפרעות כל שהם ???
אך בזה מנקר החשש - אולי הקב"ה רוצה אותי איך שאני, שאקח את יכולותי המולדות ואיתם אפיק את המיטב שניתן ???

[כמובן שאין הספק אמור בעניין התופעות לוואי הנגרמות מהדבר, אלא עסקינן בכה"ג שאין תופעות לוואי !!! ואין השאלה אמורה רק מבחינה השקפתית טהורה...]
רוצה יותר להבין את שאלתך
הכדור ריטלין לא מוסיף יכולות לאדם מעבר למה שיש לו, אלא מחדד יותר יכולות (כל כדור דרך שלו),
זה לא קצת כמו לשאול על אברך שקם עם כאבי ראש, אם לקחת אקמול או ללמוד באותו יום עם כאבי ראש כי זה היכולות שהביא לו הקב"ה באותו יום.

פשוט וברור שזהו רצון ה',
לעבדו עם מה שנברא בעולם בשבילו,
הרי למה נברא הריטלין אם לא לעזור לאנשים להתקדם?
הוא נברא רק לאנשים אחרים שרוצים להתקדם בנושאים שאינם עבודת ה?
פשוט שה' ברא את זה כדי שישתמשו עם זה להתקדם בהכרת וידיעת ה' ולעבדו,
וכמו שאומר הזוהר,
בגין דישתמודעין ליה - כדי להכיר את השי"ת.

מי אנכי שאביע דעה? ולרוב קטנותי אני עושה זאת.
לכאורה כמו שכבר אמרו פה טובי הרבנים שזה בחלט מומלץ.
גילוי האות כמה פעמים לקחתי (לפני הטסט הראשון-ולא עברתי) ובאמת יש בזה תועלת מסויימת אבל זה כלל לא תרופת קסם.
מחד אדם באמת צריך להתרגל ללמוד בכל מצב, אבל במצב של קושי שהמקבילה שלו בכאב ראש זה לקיחת אקמול אז למה לא?
וכי אין זו חובתינו לדאוג לסלק ממנו הפרעות?

יש דבר שצריך להשים לב, שנותנים לילד ריטלין, שזה נותן לילד קטלוג על איזה רמה מסוימת, שכיוון שהוא לוקח ריטלין הוא לא צריך להיות מאה וכדו',
ב' אומנם במוסדות הרגילים א"א לאפשר לכל ילד לעשות מה שהוא רוצה, אבל בתור אדם מבוגר אפשר להשתמש בהיפר לדברים רלוונטיים, לדוג' אצלנו בישיבה הבחורים מהסגנון הזה היו אחראים על כל מיני ארגונים וכדו'.

יש דבר שצריך להשים לב, שנותנים לילד ריטלין, שזה נותן לילד קטלוג על איזה רמה מסוימת, שכיוון שהוא לוקח ריטלין הוא לא צריך להיות מאה וכדו',
טען לי בחור צעיר שכיום שיעור 'מופרעי הקשב' צמח מאוד ומשכך בחלק מהישיבות אף אחד לא טורח להסתיר את הכדורים שלו. ואם כנים דבריו ליכא למיחש להאי.
ב' אומנם במוסדות הרגילים א"א לאפשר לכל ילד לעשות מה שהוא רוצה, אבל בתור אדם מבוגר אפשר להשתמש בהיפר לדברים רלוונטיים, לדוג' אצלנו בישיבה הבחורים מהסגנון הזה היו אחראים על כל מיני ארגונים וכדו'.
ב"ה שאצלכם בישיבה זה קיים אמנם בהרבה מקומות אין את זה או שאין לגיטימציה לזה.

אכן אנו בדור חסר תקדים שבו כולם נדרשים לשבת על המקום במשך כל היום ובסדרים ארוכים, ללמוד כל היום לימודים עיוניים וכו' וכו', ויש לעיין אם שיעור המופרעים עולה כפי שכתבו לעיל, או שהמסגרות הופכות ליותר ויותר בלתי אפשריות לאנשים 'רגילים'.

הדבר ברור שזה עזר והציל מאות אם לא יותר בחורים וילדים שלולי הכדור היו נפלטים לרחוב,
צריך לדעת שההורה שנותן לילד כזה כדור או אחר שבאמת רוצה את טובת הילד.....

וכי לכן צריך להישתמש בזה יתכן שמיועד לנכים וכי אדם חיב שיהיה לו רכב כדי חסוך כוח
האם בדין זריזים מקדימים למצוות צריך ליסוע באוטו או מספיק ללכת ברגל?
או רק על סוס כמו זמן מתן תורה.....

טען לי בחור צעיר שכיום שיעור 'מופרעי הקשב' צמח מאוד ומשכך בחלק מהישיבות אף אחד לא טורח להסתיר את הכדורים שלו. ואם כנים דבריו ליכא למיחש להאי.
כנודע, שחצי מ'עולם הישיבות' לוקח, והחצי השני צריכים לקחת..
וכבר אמרו שהציעו פשוט להכניס ריטלין ל'מוביל הארצי'.
לגופש"ע - יש עוד דברים שיש בשבילם טיפולים, וחלקם זה נוגע גם להתמודדויות בעבודת ה', גם את זה לא לקחת?
לא ללכת לפסיכולוג - מצד זה שעדיף להסתדר לבד?

לאחר כל ההודעות החשובות והמחכימות, כ"א בשמו יבורך..
לכאו' נראה שיש קונצנזוס רחב בדעת רבני ביהמ"ד, שפשוט שיש לקחת ללא כל ספק...

רק אחדד, ששאלתי אמורה בכגון שניתן לחיות בלא הדבר, ואפי' בשופי,
אלא.. שלקיחת הכדור ביכולתה לגלות כוחות הטמונים באדם שלא ידע על קיומם !!!
והאם גם בכגון דא דבריכם אמורים ???

לאחר כל ההודעות החשובות והמחכימות, כ"א בשמו יבורך..
לכאו' נראה שיש קונצנזוס רחב בדעת רבני ביהמ"ד, שפשוט שיש לקחת ללא כל ספק...

רק אחדד, ששאלתי אמורה בכגון שניתן לחיות בלא הדבר, ואפי' בשופי,
אלא.. שלקיחת הכדור ביכולתה לגלות כוחות הטמונים באדם שלא ידע על קיומם !!!
והאם גם בכגון דא דבריכם אמורים ???
אל תחיה באשליות הכדור הזה לא מגלה כוחות נעלמים שטמונים בבן אדם, האדם לא נהיה מלאך מזה גם אנשים שלוקחים כדור זה יש להם הרבה מה לעמול ולהזיע בכדי להגיע לגדולות, אבל אה"נ אני מכיר עשרות שהכדור הזה שינה להם את החיים אין במישור העצמי שהם נהיו בני אדם והן במישור הרוחני!!

חברים מקוונים לאחרונה

חזור
חלק עליון