נהנה מקושיא טובה

משתמש ותיק
gemgemgemgem
תודות
2,833
נקודות
196
ראיתי בדעת זקנים דהכונה שבט דן מאסף לכל המחנות היינו כל מי שהלך לאט זקנים וכדומה היה הולך ביחד עם שבט דן שהיו באחרונה
ולכאורה לא הבנתי כפי המדומה לי בזכרוני [אני צריך לחפש המקור] יש חיוב ואיסור שלא לחנות בשעת חניה וכן בשעת המסעות לילך בדגל אחר, אלא ע''פ ה' יחנו וע''פ יסעו, וכסדר הדגלים כך היה צריך לחנות וליסע? וא''כ האיך יש מציאות שזקנים וכדומה יסעו ביחד עם שבט דן?

ראיתי בדעת זקנים דהכונה שבט דן מאסף לכל המחנות היינו כל מי שהלך לאט זקנים וכדומה היה הולך ביחד עם שבט דן שהיו באחרונה
ולכאורה לא הבנתי כפי המדומה לי בזכרוני [אני צריך לחפש המקור] יש חיוב ואיסור שלא לחנות בשעת חניה וכן בשעת המסעות לילך בדגל אחר, אלא ע''פ ה' יחנו וע''פ יסעו, וכסדר הדגלים כך היה צריך לחנות וליסע? וא''כ האיך יש מציאות שזקנים וכדומה יסעו ביחד עם שבט דן?
על הלווים כתוב שנשותיהם היו עם שאר השבטים (אחרת הם לא היו יכולים לחיות ביחד כי טמא משכבת זרע אסור להיות במחנה לוויה)

להרבנים @הרב הירושלמי @נהנה מקושיא טובה

כתב בספר אילת השחר (במדבר א נב)
והנה צ"ב מה צ"ל שחנו לצבאותם, ואולי זה בא ללמד שהמצוה לחנות בשבטו ובדגלו נאמר רק לנמנים כיוצאי צבא, דהיינו אותם שהם מבני כ' עד בני ס', אבל הצעירים והזקנים והנשים שלא נמנו לא נצטוו על זה, ולפי"ז יתורץ איך היו הלויים עם נשותיהם והרי בע"ק משתלח ממחנה לויה, ולהנ"ל י"ל שנשותיהם חנו במקום חניית שבט אחר והגברים היו הולכים אצלם וחוזרים לחנייתם.
והמשך חכמה כתב שהלויים שומרי משמרת הקדש היו סמוכים סביב למשכן העדות, ואהליהם ונשיהם וטפיהם היו חונים סביבות מחניהם לפני מחנה ישראל, ומה"ט הי' מרחק מיל בין מחנה לויה למחנה ישראל ובתוך אלפים אמה היו אהלי הלויים ושם היו מותרים בתה"מ ורק סביבות הארון הי' דין מחנה לויה עכ"ד.

ייתכן שזה דין לכלל השבט ולא דין ליחידים.

חברים מקוונים לאחרונה

משתמשים שצופים באשכול הזה

חזור
חלק עליון