כמדומה שנקודת הויכוח בינינו היא האם שייך שיהיה במדת הביטחון דרגה להאמין שיהיה טוב, וע"ז הנחת הנחה בדברי החזו"א והבאת מכך הוכחה, וע"ז דחיתי אותך מיניה וביה, וא"כ נראה שמיצינו כיון שמאז חזרת על עצמך....
כדאי שתציין להודעתך בה דחית אותי, כי בינתיים אני רואה רק דחיות שלי אליך.
הבה נסכם את הדיון, ואם יישאר לך קשה משהו, אשמח אם תציין זאת.

א. פתחת בשאלה כיצד ניתן להיות שליו כשצריך לבטוח שמה שיקרה הוא בהשגחה למרות שזה למוטב.
עניתי לך שיסוד דברי החזו"א הוא להאמין שהכל לטובה וכשאנו מכירים בכך שהולכים אנו לקראת הטוב אין שם פחד כלל.

ב. טענתי כי בפשיטות (ואמנם יש חולקים) נראה מהחזו"א שכל דבריו הוא לדרגות גבוהות ובדרגות הנמוכות מידת הביטחון נשארת על ביטחון בטוב דייקא.
שאלת מהיכן הבאתי זאת, השבתי בציטוט דברי החזו"א על כך שישנם דרגות באמונה.

חזרת וטענת שזה רק באמונה ולא בביטחון, השבתי בציטוט דברי החזו"א שהיינו הך.

הוספת לטעון כי העובדה שהחזו"א קורא לזה 'טעות' מלמדת כי גם בדרגות הנמוכות זה לא קיים, השבתי שהחזו"א בא לשלול את מה שהיה מקובל עד אז שמידת הביטחון מצומצמת רק לביטחון שיהיה טוב, ולא חשבו כלל כי ממידת הביטחון להכיר בכך שהכל הוא טוב, אבל מי שטועה באמונה מחוייב לפחות בדרגת אמונתו - שאמנם טעות היא - לבטוח כפי דרגתו.

האם עדיין יש לך דחייה לטענותי??
לא מצאתי....

נערך לאחרונה:
הוא לא פוחד מהסבל
מה יש לפחד, אם הוא מכיר, המושג פחד לא קשור.
תשאל אותו ממה הוא מפחד? שמה יקרה? שיכאב? הוא יודע שיכאב!
ההגדרה הנכונה היא, שהוא מצטער על זה שעומד לכאוב לו, הוא לא פוחד
לדוגמ' אדם שנפגש בג'וק גדול שאינו יכול להרע מאומה והוא פוחד, אי"ז פחד? זה רק צער?
הרי הוא יודע שהגוק לא יכול להזיק.
מה שאולי כן שייך לחלק זה בין פחד ללחץ.

לדוגמ' אדם שנפגש בג'וק גדול שאינו יכול להרע מאומה והוא פוחד, אי"ז פחד? זה רק צער?
הרי הוא יודע שהגוק לא יכול להזיק.
מה שאולי כן שייך לחלק זה בין פחד ללחץ.
פחד מג'וק לא שייך לעניין.
זה בנוי על גועל והרגל ולא על פחד אמיתי.

פחד אמיתי יורד בהכרה שמה שמגיע הוא לא איום, אלא הישג.
מחקרים מוכיחים כי מחשבה על תועלת ניתוח מפחיתה באחוזים ניכרים את הפחד,
ועינינו רואות כי אנשים שסובלים סבל רב בעולם הזה, פיזי או רגשי, כבר אינם פוחדים ממוות.

חברים מקוונים לאחרונה

חזור
חלק עליון
✖ ❓