א אימתי משתמש ותיק פרסם מאמר הודעות 650 תודות 2,347 נקודות 246 4 יולי (7) 2026 #1 למה התורה הסתירה את שמו של החוטא בהתחלה וגילתה אותו בסוף? [ דברי רש''י לא מבוארים לי כל צרכם ..]
ה הצעיר שבחבורה בית המדרש/הלכה ומנהג חבר צוות מנהל תוכן מנהל פורום פרסם מאמר פרסם 5 מאמרים פרסם 15 מאמרים! הודעות 5,696 תודות 16,690 נקודות 655 4 יולי (7) 2026 #2 לכאו' בתיאור המעשה עצמו פחות נוגע לנו מי הוא החוטא שבא בפרהסיא, ואין טעם להזכיר את שמו. ויתכן שאף לא רצתה התורה להגדיל החטא בתיאור זה. אבל ביחס למעשה פינחס, הרי שזה מעצים ומגדיל את מעשהו של פינחס שלא נתיירא להרוג נשיא בית אב מישראל. אימתי אמר: [ דברי רש''י לא מבוארים לי כל צרכם ..] לחץ כדי להרחיב... לחץ כדי לכווץ... ולכאו' זוהי כוונת רש"י במה שכתב "להודיע שבחו של פינחס שאע"פ שזה היה נשיא לא מנע את עצמו מלקנא לחילול השם לכך הודיעך הכתוב מי הוא המוכה".
לכאו' בתיאור המעשה עצמו פחות נוגע לנו מי הוא החוטא שבא בפרהסיא, ואין טעם להזכיר את שמו. ויתכן שאף לא רצתה התורה להגדיל החטא בתיאור זה. אבל ביחס למעשה פינחס, הרי שזה מעצים ומגדיל את מעשהו של פינחס שלא נתיירא להרוג נשיא בית אב מישראל. אימתי אמר: [ דברי רש''י לא מבוארים לי כל צרכם ..] לחץ כדי להרחיב... לחץ כדי לכווץ... ולכאו' זוהי כוונת רש"י במה שכתב "להודיע שבחו של פינחס שאע"פ שזה היה נשיא לא מנע את עצמו מלקנא לחילול השם לכך הודיעך הכתוב מי הוא המוכה".
א אימתי משתמש ותיק פרסם מאמר פותח האשכול הודעות 650 תודות 2,347 נקודות 246 4 יולי (7) 2026 #3 הצעיר שבחבורה אמר: ויתכן שאף לא רצתה התורה להגדיל החטא בתיאור זה. לחץ כדי להרחיב... לחץ כדי לכווץ... למה לא ? בתורה זה לא נשמע שנמנעה מלפרסם אלא שהסתירה! איש אחד וכו' וגם לא מצאנו עוד מקומות שהתורה מסתירה, בלי סיבה ... אולי תזכיר לי במקושש ועוד התורה גילתה או הסתירה, עם סיבה או בלי סיבה ? תודה
הצעיר שבחבורה אמר: ויתכן שאף לא רצתה התורה להגדיל החטא בתיאור זה. לחץ כדי להרחיב... לחץ כדי לכווץ... למה לא ? בתורה זה לא נשמע שנמנעה מלפרסם אלא שהסתירה! איש אחד וכו' וגם לא מצאנו עוד מקומות שהתורה מסתירה, בלי סיבה ... אולי תזכיר לי במקושש ועוד התורה גילתה או הסתירה, עם סיבה או בלי סיבה ? תודה
ה הצעיר שבחבורה בית המדרש/הלכה ומנהג חבר צוות מנהל תוכן מנהל פורום פרסם מאמר פרסם 5 מאמרים פרסם 15 מאמרים! הודעות 5,696 תודות 16,690 נקודות 655 5 יולי (7) 2026 #4 אימתי אמר: למה לא ? לחץ כדי להרחיב... לחץ כדי לכווץ... כי ללא סיבה, אין סיבה להדגיש שנעשה חטא זה על ידי נשיא בית אב מישראל. אלא אם כן יש מטרה להגדיל את החטא ולהעצימו. ועל זה כתבתי שאם נניח שלא היתה מטרה כזו, הרי שזוהי סיבה מספיקה שלא להזכיר את שם החוטא. את יתר דבריך בהודעה לא עמדתי על כוונתם.
אימתי אמר: למה לא ? לחץ כדי להרחיב... לחץ כדי לכווץ... כי ללא סיבה, אין סיבה להדגיש שנעשה חטא זה על ידי נשיא בית אב מישראל. אלא אם כן יש מטרה להגדיל את החטא ולהעצימו. ועל זה כתבתי שאם נניח שלא היתה מטרה כזו, הרי שזוהי סיבה מספיקה שלא להזכיר את שם החוטא. את יתר דבריך בהודעה לא עמדתי על כוונתם.