הדברים נשמעים מאוד מחודשים, אשמח למראה מקום אם יש תחת ידך.
בכובעי כמתקן "שברי כלים" יצא לי לראות שעוני שבת הפועלים עם זיזים מצידם הפנימי, ופעולתם מאוד מכנית. ואיני רואה שום טכנולוגיה חדשנית שהייתה עשויה להתחדש מאז ימי הגרש"ז.
הדברים נשמעים מאוד מחודשים, אשמח למראה מקום אם יש תחת ידך.
בכובעי כמתקן "שברי כלים" יצא לי לראות שעוני שבת הפועלים עם זיזים מצידם הפנימי, ופעולתם מאוד מכנית. ואיני רואה שום טכנולוגיה חדשנית שהייתה עשויה להתחדש מאז ימי הגרש"ז.
כנראה שאת כובעך כ'מתקן שברי כלים' רכשת לאחרונה- או לפחות לא בתקופת הגרש''ז תברר על איזה שעוני שבת הוא דיבר ותשווה.
אני גם לא בקי במאה אחוז בנבכי הסוגיא- רק שמעתי פעם שיעור על זה- בליווי המחשה ברורה של השעונים. (הם היו נראים כמו חוגה עם מסמר). בזמנו כששמעתי את השיעור זכור לי שיצאנו כל השומעים מתוך מסקנא ברורה שאין קשר בין השעונים-
וגם למתירים דאז לכאו' היום יהיה אסור כמש''כ הארחות שבת.
אך שוב אני לא זוכר את כל הפרטים וראוי לברר שוב...
כנראה שאת כובעך כ'מתקן שברי כלים' רכשת לאחרונה- או לפחות לא בתקופת הגרש''ז תברר על איזה שעוני שבת הוא דיבר ותשווה.
אני גם לא בקי במאה אחוז בנבכי הסוגיא- רק שמעתי פעם שיעור על זה- בליווי המחשה ברורה של השעונים. (הם היו נראים כמו חוגה עם מסמר). בזמנו כששמעתי את השיעור זכור לי שיצאנו כל השומעים מתוך מסקנא ברורה שאין קשר בין השעונים-
הפוך, הבורג הוא טעם לחומרא. ואת השעונים עם הבורג הגרש"ז אסר. עיין בשש"כ י"ג כ"ט.
ואף באורחות שבת עמודים רל"ג ורל"ד שהובאו ע"י @הצעיר שבחבורה ובפרט בהערה כ"ח לא מסכים לטענה ששעון הזיזים בזמנינו חמור יותר, והמתירים דאז יאסרו. אכן ניכר שכדברך אינך בקי בנבכי הסוגיא. אך אינני יודע למה כתבת "גם" וכי מניין לך שאני לא בקי בנבכי הסוגיא? ביררתי על איזה שעונים הגרש"ז דיבר הרבה לפני שכתבתי בפורום ציבורי על נושא הלכתי.
דווקא תלמידי הגרש"ז נוקטים להלכה שההיתר של הגרש"ז להאריך שעון שבת מותר גם בזמנינו
ומסתמא כלפוסק שנוקט דבר להלכה יותר פשיטא לסמוך על תלמידיו לאחר מותו
ופחות על הברי פלוגתא שנוקטים שהדבר אסור מעיקרו אא"כ אתה אוחז מעיקרא כשיטתם
וה"ה לגבי מעלית שבת והדברים ידועים