מי שקדוש מרחם נא לא לקרוא תגובתי במטותא...

לגוש"ע: רק נשמות מיוחדות מאד (ששייכות לדורות קודמים)
יתחזקו מזה. [ע' מהרש"א ברכות נז: לעומת מה שכתב רמב"ם בשמונה פרקים ואכמ"ל]
הלוואי וגם נשמה ירודה
כמוני לפחות זה לא יגרום לה יצה"ר
יותר חזק... (לפני כמה שנים עוד היה לי איזה סיכוי לחיזוק מסויים אצלי)
והלוואי שאין פה אף אחד כמוני... מקווה מאד...
פשיטא שלא צריך לרדוף אחרי זה.
אבל בדור הזה כבוד התורה נרמס מספיק בעיני הרבה (וגם מה שיש בד"כ הכל דרך אין סוף שקרים וכו')
ובעיני בני תורה ככל שיצרו גדול וכו'
והיה צריך לתת שפע לכל התלמידי חכמים (במקום שהפוליטקאים והפתוחים מדאי יהיה להם כיף והצדיקים ירגישו צולי"ם כי משקרים את עצמם שהם לא צריכים וכו' וכאילו כולם מרן ר' דב לנדאו הי"ו) כי אל"כ
היום יש הרבה פיתויים קלים מאד שבלחיצת כפתור ניתן וכו'.
והלוואי שאף אחד לא יבין אותי כי א"כ הוא צדיק מאד גדול.

כמובן לא כתבתי משכל אלא מרגש...
וממה שאני קצת משתדל להכיר את עצמי ומבין עד כמה איני מבין...

הלוואי וגם נשמה ירודה
אבל בדור הזה כבוד התורה נרמס מספיק בעיני הרבה (וגם מה שיש בד"כ הכל דרך אין סוף שקרים וכו')
והיה צריך לתת שפע לכל התלמידי חכמים (במקום שהפוליטקאים והפתוחים מדאי יהיה להם כיף והצדיקים ירגישו צולי"ם כי משקרים את עצמם שהם לא צריכים וכו' וכאילו כולם מרן ר' דב לנדאו הי"ו) כי אל"כ

אני דווקא חושב שטוב לראות גם את הצמצום שבו חיים גדולי ישראל. יש בזה תזכורת שאפשר לחיות חיים מלאים ועשירים גם בלי הרבה גשמיות, וטוב שיש לנו למה לשאוף.

זה כמובן לא אומר שכל אברך יכול או צריך לחיות כך, ובוודאי לא מצדיק להשאיר תלמידי חכמים במחסור. אבל האם מפני שלא כולנו במדרגה הזאת, עדיף שלא נראה אותה? אפשר להכיר בצרכים שלנו, ובכל זאת לקבל משהו מהדוגמא של אנשים ענקים וגדולים כמו מרן רבי דב לנדו.

אני דווקא חושב שטוב לראות גם את הצמצום שבו חיים גדולי ישראל. יש בזה תזכורת שאפשר לחיות חיים מלאים ועשירים גם בלי הרבה גשמיות, וטוב שיש לנו למה לשאוף.

זה כמובן לא אומר שכל אברך יכול או צריך לחיות כך, ובוודאי לא מצדיק להשאיר תלמידי חכמים במחסור. אבל האם מפני שלא כולנו במדרגה הזאת, עדיף שלא נראה אותה? אפשר להכיר בצרכים שלנו, ובכל זאת לקבל משהו מהדוגמא של אנשים ענקים וגדולים כמו מרן רבי דב לנדו.
אם היית מבין את השורות הלבנות שבהודעתי לא היית נזקק לחשוב "להוסיף" אלא "לחדד" (הנ"ל)

ויותר מכך, האדם הפשוט יקבל קצת מבט עמוק יותר אל מול דמותו הנשגבה של ר' דב לנדא, גאון ישראל שכל ימיו עמל בתורה בצורה בלתי נתפסת בשכל האנושי - מתוך השקט וההסתר, ומתוך קריאת בוז לעולם הזה [כפי כותרת האשכול], הבוז הזה לכל דבר שריח עולם הזה נודף ממנו נותן לנו מבטים חדשים ומעורר מחשבות והתבוננויות מחזקות ומועילות, עצם כך שאדם יחדיר לעצמו את המציאות האמיתית בעולמו, אפילו אם הוא לא יפחית ויצמצמם כרגע את החומריות שלו, אבל זה חודר למעמקי הנפש, וממילא עבודת ה' שלו בעז"ה תיראה בהתאם.

מסתבר שיהיה לתועלת לספר מה שנראה ביום שמח"ת אחה"צ דהאי שתא בישיבה.

את רבינו הגרד"ל שליט"א יושב במזרח בשעת ההקפות וספר תורה קטן בחיקו [לצורך היתר הישיבה] ופניו קורנים מאושר ושמחה וליבו טוב עליו, ומקבל כל אחד בסבר פנים יפות.
וכשראה את מקורבו הגרמ"ח אולמן שליט"א תקע כף ידו בידו ונענע את ידו לקצב ריקודי בני הישיבה והחזיקו כך למשך זמן מה.
אשרי עין ראתה זאת.

ויותר מכך, האדם הפשוט יקבל קצת מבט עמוק יותר אל מול דמותו הנשגבה של ר' דב לנדא, גאון ישראל שכל ימיו עמל בתורה בצורה בלתי נתפסת בשכל האנושי - מתוך השקט וההסתר, ומתוך קריאת בוז לעולם הזה [כפי כותרת האשכול], הבוז הזה לכל דבר שריח עולם הזה נודף ממנו נותן לנו מבטים חדשים ומעורר מחשבות והתבוננויות מחזקות ומועילות, עצם כך שאדם יחדיר לעצמו את המציאות האמיתית בעולמו, אפילו אם הוא לא יפחית ויצמצמם כרגע את החומריות שלו, אבל זה חודר למעמקי הנפש, וממילא עבודת ה' שלו בעז"ה תיראה בהתאם.
נ"ל שבדור הזה יחידים הם שאכן ירגישו כך
רק מי שמעל שלושים ומעלה יש לו סיכוי כזה... וגם אינני בטוח...
ועדיף להיות ראש לשועלים שיודעים שהם שועלים (וע' ב"מ פה. ועוד)
מאשר זנב לאריות שחושבים שאתה אפי' לא נמלה... ודו"ק אם תחפוץ.

הלוואי וגם נשמה ירודה

אמת, שיתכן שהסרטון לא נועד לעיני אברכי הכוללים.
(אולי לנשותיהם, אבל עדיין לא בררתי איך כאלו סרטונים משפיעים על בית יעקב..)
אבל לעיני כל עמי הארץ, יש בזה קידוש ה' נורא.
(ושמא אף הסרת לזות שפתיים, וד"ל).

אמת, שיתכן שהסרטון לא נועד לעיני אברכי הכוללים.
(אולי לנשותיהם, אבל עדיין לא בררתי איך כאלו סרטונים משפיעים על בית יעקב..)
אבל לעיני כל עמי הארץ, יש בזה קידוש ה' נורא.
(ושמא אף הסרת לזות שפתיים, וד"ל).
הפוך לגמרי ובתוך עמי אנכי יושבת שהם תמיד ימצאו שלילי ורק כשרואים מישהו שכיף
לו ויש לו בית מרווח ובכל זאת לא משתלט על הציבור זה דוגמא למופת (לזות שפתים תמיד תהיה לאלו שאוהבים לחפש שחור כל הזמן)
ואדרבה נשים עוד יותר ידמיינו שהם סגפניות ומסכנות אבל בעוה"ב יהיה להם טוב ולא זו הדרך ולא זו העיר (ע' ט"ז אה"ע סי' ב וע' רש"י סנה' קג. ועוד) ואסור לשנות להם הטבע ומי שיבין במילים הקצרות הללו ד"ב ואם לא -דל מהכא דבריי

נ"ל שבדור הזה יחידים הם שאכן ירגישו כך
רק מי שמעל שלושים ומעלה יש לו סיכוי כזה... וגם אינני בטוח...
ועדיף להיות ראש לשועלים שיודעים שהם שועלים (וע' ב"מ פה. ועוד)
מאשר זנב לאריות שחושבים שאתה אפי' לא נמלה... ודו"ק אם תחפוץ.
התפרסם אחרי פטירתו של מרן הגראי"ל, שהיה חד בדרא בפרישות מעוה"ז,
בעל חנות קרמיקות סיפר, שדרך הזוגות שבאים לקנות קרמיקות לריצפת ביתם, מתלבטים, צבע זה, או סגנון אחר,
ובתקופה שאחרי פטירת מרן זצוק"ל, הרבה זוגות הפטירו לעצמם אחרי התלבטות קצרה, 'נו, עוה"ז, איך הגראי"ל היה מסתכל עלינו עכשיו'
א"א לומר שדברים מעין אלו לא משפיעים, כמובן לא בהכל ולא לגמרי, אבל זה נותן פופורציות לחיים האמתיים, ומכוון בחזרה את המצפן.

חברים מקוונים לאחרונה

חזור
חלק עליון
✖ ❓