• וּפְרֹשׂ עָלֵינוּ סֻכַּת שְׁלוֹמֶךָ
    ───   חג הסוכות   ───
    פורום אוצר התורה מאחל לחו״ר הפורום ולכל בית ישראל
    חג סוכות שמח! חג שמח
    שנזכה לשמחת החג, לסוכת שלום ולשנה של ברכה.
בבית זה לא לנוי אלא מסיבות אחרות, למשל לראות את פני רבו וכו'
גם וגם, וגם להזכיר לנו את הדמויות שאנו רוצים לגדול כמוהם,
(וכמ"ש מתי יגיעו מעשי למעשיהם).
ובענין נוי סוכה יש כאלה שזה הנוי אצלם שמכבדים את התורה ואת לומדיה.

יש דברים שהם מוחלטים שהם דברים נאים ומטרתם היא לייפות את הסוכה, עכשיו אני אשאל אותך ככה, אם אדם תולה תמונה בצבעי שחור לבן חצי מטושטשת של רב כלשהוא, והתמונה עצמה אין לה מסגרת וכו',זה ברור לך שזה לא נוי, או שגם על זה אתה מתווכח? אני אומר מסברא פשוטה מה שנראה לי, והבוחר יבחר.

מכאן אולי נצא לדון בכל סוגי הקישוטים היום שאולי הם ענין נוסטלגי ולא קישוט סוכה
ולדוגמא לקשט את הסוכה בפירות זה כמעט כמו לקשט אותה בחבילת צ'יפס
בפירות הגמרא אומרת במפורש שזה נחשב נוי
גמרא סוכה: עיטרה באפרסקין ורימונים יינות שמנים וסלתות

אם כבר מדברים על תמונות, ראוי להזכיר את דברי ר' יונתן ביערות הדבש, יש לדון אם זה שייך גם בתמונות רבנים, ומדוע לא חששו לזה.

"כבר נודע מ"ש הזוהר (עיין פ' פקודי רס"ז ע"ב) ומקובלים כי בכל דיוקן ודיוקן אית רוח השורה כי ידוע תדע כי אין לך פרצוף וצלם תבנית עץ ואבן שאין עליו שורה רוח ומזיק ומאד יש לאדם להזהר מבלי להיות בתוך ביתו פרצוף וצלם בצורה בולטת ואפי' צורה מצוירת בכותל יש להזהר כי אין לך צלם ודמות דלא שריה ביה רוח רעה ובעו"ה רבו כעת ביחוד בארץ אשכנז אשר למדו ממעשה עמים ובתיהם מלאים צורות פסל ומסכה ורובן בצורה בולטת תבנית אדם ורמש צפור חית ארץ ומלבד דהוא אסור עפ"י הדין ובפרט בצורת אדם הבולטת ורוב כלים מנחושת וכסף הכל עליו פני אדם כאשר יעשו האומנים אשר לא מבני ישראל המה לציור ופאר מלתא דלדידהו לית ביה מומא ולדידן עם קדוש לה' מום עור ופסח מחבלים ומשחיתים יביאו הבית ואלמלא נתנה רשות לעין לראות היו חרדים ולא היו יודעים מה לעשות לרוב פחד ולכן הכתוב אומר (תהילים קלה טו) עצבי הגוים כסף וזהב מעשה ידי אדם ואין כוונת הכתוב כפשוטו שאומנים עושים אותם כי זהו פשיטא אבל כל העכו"ם שעבדו לעצבים וכי לא ידעו שהם נעשים מאומנים רק חשבו כי עליהם שורה אליל שלהם וכן היה באמת כי שורה רוח מסאבא ולהמכשפים היו נגלה ודבר עמם וזהו היה כל תעתוע עבודת עכו"ם שלהם אבל כל עניני משחיתים כבר נודע כי הקליפות היו רק בכח קודם חטא האדם אבל בחטא האדם יצאו לפועל וביחוד ק"ל שנים שהוליד שידין ורוחין (עירובין יח ע"ב) והם מתדבקים בראותם תבנית אדם להיותם עלולים מאדם ומתדבקים בראותם אנדרטיא של אדם"

חברים מקוונים לאחרונה

חזור
חלק עליון
✖ ❓