י יצחק מירושלים משתמש ותיק הודעות 522 תודות 1,793 נקודות 144 14 מאי 2026 #361 אבי88 אמר: נכון. אבל גם בלי זה, או אם תרצה שדווקא בגלל זה, עכ"פ הטעם קיים, גם במושג, וגם בתקופה ההיא לחץ כדי להרחיב... לחץ כדי לכווץ... מה כוונתך ?
אבי88 אמר: נכון. אבל גם בלי זה, או אם תרצה שדווקא בגלל זה, עכ"פ הטעם קיים, גם במושג, וגם בתקופה ההיא לחץ כדי להרחיב... לחץ כדי לכווץ... מה כוונתך ?
ה הצעיר שבחבורה בית המדרש/הלכה ומנהג חבר צוות מנהל תוכן מנהל פורום פרסם מאמר פרסם 5 מאמרים פרסם 15 מאמרים! הודעות 5,706 תודות 16,757 נקודות 655 15 מאי 2026 #362 אבי88 אמר: ולכן תשב"ר עד היום כך לחץ כדי להרחיב... לחץ כדי לכווץ... עד לפני כמה שנים, כיום כבר לא עוזי ומגני אמר: ? טיישט? גם בגמרא לומדים באידיש? הילדים לא מבנים כלום ממה שאומרים? לחץ כדי להרחיב... לחץ כדי לכווץ... כאמור יצחק מירושלים אמר: והיום הם כבר בעברית.... לחץ כדי להרחיב... לחץ כדי לכווץ... ביודעי ומכירי קאמינא, אף לימוד הטייטש בחומש, שנמשך עד לא מזמן, בשנים האחרונות כבר נלמד בעברית
אבי88 אמר: ולכן תשב"ר עד היום כך לחץ כדי להרחיב... לחץ כדי לכווץ... עד לפני כמה שנים, כיום כבר לא עוזי ומגני אמר: ? טיישט? גם בגמרא לומדים באידיש? הילדים לא מבנים כלום ממה שאומרים? לחץ כדי להרחיב... לחץ כדי לכווץ... כאמור יצחק מירושלים אמר: והיום הם כבר בעברית.... לחץ כדי להרחיב... לחץ כדי לכווץ... ביודעי ומכירי קאמינא, אף לימוד הטייטש בחומש, שנמשך עד לא מזמן, בשנים האחרונות כבר נלמד בעברית
ה הרב מרודוש משתמש מוביל הודעות 1,380 תודות 4,682 נקודות 208 15 מאי 2026 #363 עוזי ומגני אמר: מזכיר לי מעשה שפעם הגרד"ל ולהבחל"ח הגרד"מ השתתפו בשולם זכר והתפתח ויכוח ביניהם מה דעת החזו"א על הדיבור בשפת האידיש, כשר' דב מדבר בעברית ור' דוד עונה לו באידיש לחץ כדי להרחיב... לחץ כדי לכווץ... שמעתי מהגר"ח ברטלר שהחזו"א אמר שבחיידר לומדים תורה לא שפה!!
עוזי ומגני אמר: מזכיר לי מעשה שפעם הגרד"ל ולהבחל"ח הגרד"מ השתתפו בשולם זכר והתפתח ויכוח ביניהם מה דעת החזו"א על הדיבור בשפת האידיש, כשר' דב מדבר בעברית ור' דוד עונה לו באידיש לחץ כדי להרחיב... לחץ כדי לכווץ... שמעתי מהגר"ח ברטלר שהחזו"א אמר שבחיידר לומדים תורה לא שפה!!
י יצחק מירושלים משתמש ותיק הודעות 522 תודות 1,793 נקודות 144 15 מאי 2026 #364 הרב מרודוש אמר: שמעתי מהגר"ח ברטלר שהחזו"א אמר שבחיידר לומדים תורה לא שפה!! לחץ כדי להרחיב... לחץ כדי לכווץ... הכוונה לומר שבדר"כ ההשקעה בדברים טפלים כמו השפה גורם לחוסר השקעה בלימוד התורה
הרב מרודוש אמר: שמעתי מהגר"ח ברטלר שהחזו"א אמר שבחיידר לומדים תורה לא שפה!! לחץ כדי להרחיב... לחץ כדי לכווץ... הכוונה לומר שבדר"כ ההשקעה בדברים טפלים כמו השפה גורם לחוסר השקעה בלימוד התורה
ה הרב מרודוש משתמש מוביל הודעות 1,380 תודות 4,682 נקודות 208 15 מאי 2026 #365 יצחק מירושלים אמר: הכוונה לומר שבדר"כ ההשקעה בדברים טפלים כמו השפה גורם לחוסר השקעה בלימוד התורה לחץ כדי להרחיב... לחץ כדי לכווץ... לא כשאני בוחר חדר לילד שלי אני מברר איך לומדים מה לומדים איך מחנכים להיות אברך או הרב הנגיד וכו' לא רק באיזה שפה מדברים שם...
יצחק מירושלים אמר: הכוונה לומר שבדר"כ ההשקעה בדברים טפלים כמו השפה גורם לחוסר השקעה בלימוד התורה לחץ כדי להרחיב... לחץ כדי לכווץ... לא כשאני בוחר חדר לילד שלי אני מברר איך לומדים מה לומדים איך מחנכים להיות אברך או הרב הנגיד וכו' לא רק באיזה שפה מדברים שם...
ג גלגולים משתמש רגיל פרסם מאמר הודעות 126 תודות 283 נקודות 96 11 אוגוסט (8) 2026 #366 @AI אוצר תוכל לסכם את האשכול?
ל לבי במזרח משתמש רשום הודעות 57 תודות 159 נקודות 30 11 אוגוסט (8) 2026 #367 אוהב ספר אמר: אידיש הוא לשה''ק של הגלות. לחץ כדי להרחיב... לחץ כדי לכווץ... תנא בשם ר"מ: כל מי שקבוע בארץ ישראל, ומדבר בלשון הקודש ואוכל פירותיו בטהרה, וקורא ק"ש בבוקר ובערב יהא מבושר שבן עולם הבא הוא! ירושלמי שקלים דף יד ב – ויקיטקסט he.wikisource.org
אוהב ספר אמר: אידיש הוא לשה''ק של הגלות. לחץ כדי להרחיב... לחץ כדי לכווץ... תנא בשם ר"מ: כל מי שקבוע בארץ ישראל, ומדבר בלשון הקודש ואוכל פירותיו בטהרה, וקורא ק"ש בבוקר ובערב יהא מבושר שבן עולם הבא הוא! ירושלמי שקלים דף יד ב – ויקיטקסט he.wikisource.org