כיון שאיננו רוצים לומר שמרן הגרי"ג שקרן ח"ו (ועוד ביום השנה לפטירתו), וכיון שאיננו רוצים לומר שהוא מעולם לא ראה את המכתב של מרנן הקה"י והרב שך,
מוכרחים אנו לומר שכוונתו כמו שביארה הרב @עוזי ומגני שהיא גזירה משום עמי הארץ, וכפי שכתבו מרנן במכתבם להדיא.
הגרי"ש ודאי ידע על האפשרות להקריב קרבן פסח, ושתי הלחם ושאר "מקרים דומים", ובכל אופן לא התיר אלא רק לזק"א.
ולגוש"ע - הנידון - לעדות דודך הדייקן - היה האם נכון להעיף מהכולל, ועל זה הייתה התשובה.דודי הוא דייקן גדול והוא אמר בהאי לישנא בל' בערך כזו 'אז מה אתה רוצה' ותאר שלא הבין בכלל את ההו''א של העפה מהכולל
הנידון לא היה האם זה נכון הלכתית, ולא על זה הייתה התשובה.
אבל כיון שהראש כולל הזה לא מעיף מדברי לשה"ר, (כמו כל ראשי הכוללים הרוצים להחזיק מעל 10 אברכים בכולל...),
הרי שאין לו סיבה להעיף את העולה להר.
נפלא.והנה לא ראינו אצל החכמים שדרשו את המקדש בימי דוד ונענשו במגפה נוראה על כך
ובמדרש לעת''ל הקב''ה אומר לצדיקים לא יפה עשיתם שדרשתם לתורתי ולא דרשתם למלכותי
מהיום כל אחד עושה מה שמתחשק לו, ואם רב אומר אחרת - הקב"ה יאמר לו לעת"ל "לא יפה עשית".
מהכרות קרובה עם כמה וכמה אנשים כאלו, זה מתחלק לכמה קבוצות.קודם כל גילוי דעת: אני לא שייך בשום אופן לאותו סגנון אנשים.
אספר לך אני את המציאות (כפי שנראת לי מתוך הכרות קרובה עם הסגנון)
יש אנשים שקשה להם להם ללמוד א' ולעשות ב'
הם אנשים עם אופי מאד 'למעשה'
כל הברקה או רעיון צריכים לרדת עד 'למעשה'
הם לא תמיד יעשו כמו השיטה המוזרה
אתה תמיד תפגוש אותם בשיטה המוזרה
באמת קשה להם לעשות מה שהם לא מבינים
הם ינחמו עצמם בשו''ע סי' א' הנ"ל
האמת כנראה שצריך להתגבר ולעשות מה שנכון לעשות
ולהבין שהמחשבה שלך חזקה מספיק גם אם לא מתאפשרת 'למעשה'
1. אנשים מוזרים לכשעצמם, הרבה לפני שהחלו לעסוק בפולמוסים השונים, לפעמים אף בתור ילדים.
2. אנשים שמחפשים תשומת לב ובלי היציאה מהמסגרת המקובלת הם מרגישים אפורים.
3. אנשים שמרגישים 'כבולים' כשהם עושים כמו כולם, הם רוצים עצמאיות, וכדי להיות עצמאי חייבים להיות שונה.
4. אנשים שעושים זאת רק כי זה מה שיצא להם.
מטבע הדברים האלו של שלושת הסיבות הראשונות הם רוב האנשים, ולכן הסגנון שאתה מצייר הוא בערך רבע, או פחות, מכלל הציבור המוזר הזה.