שירת העשבים

משתמש מוביל
gemgemgemgemgem
פרסם מאמר
פרסם 5 מאמרים
פרסם 15 מאמרים!
תודות
6,570
נקודות
503
כל שנה מחדש...
אני זוכה להתארח אצל ההורים, ומטבע הדברים אבי או חמי שליט"א עורכים את הסדר, וכמובן שהם גם עונים לשאלות של ילדיי, וכל פעם מחדש אני שואל את עצמי, ומה עם זה ששגם אני מחוייב שמצוות "והגת לבנך"?

דיברו על זה פה

גם כשנמצאים אצל ההורים או השווער הילד מפנה את השאלה גם לאביו (אולי לא רק), ובשביל לקיים את עיקר הדין אי"צ להאריך בסיפור אלא אפשר בכמה מילים ספורות, (בראשונים כתוב (נראה לי אבודרהם) שכבר בקידוש כשאומרים זכר ליציאת מצרים יוצאים יד"ח) ואת השאר יעשה הסבא, על כן אולי באמת כדאי שכל אחד ישים לב שלכה"פ כמה רגעים הוא ידבר עם בנו. (כמובן צריך לבדוק שהסבא לא יפגע).

כל שנה מחדש...
אני זוכה להתארח אצל ההורים, ומטבע הדברים אבי או חמי שליט"א עורכים את הסדר, וכמובן שהם גם עונים לשאלות של ילדיי, וכל פעם מחדש אני שואל את עצמי, ומה עם זה ששגם אני מחוייב שמצוות "והגת לבנך"?
בהתחשב בכך שאביך מחוייב ב'והגדך' לך, יש לומר שאתה יוצא ידי חובתך בסיפור הסב לנכד.

כל שנה מחדש...
באמת חסר לך בסיפור יציאת מצרים ואינך מקיים כלל את מצוות והגדת לבנך
הפתרון הפשוט לבעיה מצויה זאת שהסבא יתן לכל בן וכל חתן זמן מסויים במהלך קריאת ההגדה כדי שיענה וירחיב לבניו...

נערך לאחרונה:
הפתרון הפשוט לבעיה מצויה זאת שהסבא יתן לכל בן וכל חתן זמן מסויים במהלך קריאת ההגדה כדי שיענה וירחיב לבניו...
במידה וזה לא פוגע...

אפשר פשוט לבקש מהסבא שהוא יהיה שליח שלך למצוות והגדת
ומצד שני אולי זה בעיה כי הרי אסור עפ"י בההלכה למנות את אביו שליח

חברים מקוונים לאחרונה

משתמשים שצופים באשכול הזה

חזור
חלק עליון