אלול - ג' באלול - יום פטירת הראי"ה קוק זצ"ל | יומא דהילולא| דף 2 אלול - ג' באלול - יום פטירת הראי"ה קוק זצ"ל | יומא דהילולא| דף 2
  • פורום אוצר התורה מאחל לכל לומדי התורה: הצלחה מרובה בעבודת אלול, שיזכו לגדול בתורה, ביראה וביראת הרוממות, ולהתחיל את הזמן החדש בחשק ובשמחה - גילו ברעדה!
למשל כאן מזמין את 'משוררנו הדגול והנעלה'... ה'משורר הלאומי' שנה ופירש ומבזה כל היקר והקדוש לנו, אך אצלו הוא 'משוררנו הדגול והנעלה'...
אם המשורר הלאומי היה נותן סטירה לאבא שלך בפרהסיא היית גם שולח לו מכתב וכותב המשורר הדגול והנעלה?

"בא וראה, כל מי שאוחז בידו של הרשע ומשתדל עמו לעזוב את הדרך הרעה, הרי הוא עולה בשלש עליות מה שלא עולה כך שום אדם אחר, גורם להכניע את הסטרא אחרא תחת הקדושה, וגורם שיתעלה הקדוש ברוך הוא בכבודו, וגורם לקיים את כל העולם בקיומו למעלה ולמטה, ועל אותו בן אדם כתוב "בריתי היתה אתו החיים והשלום", וזוכה לראות בנים לבניו, וזוכה בעולם הזה וזוכה לעולם הבא, כל בעלי הדינים אינם יכולים לדון אותו בעולם הזה, ובעולם הבא נכנס בשנים עשר שערים ואין מי שימחה בידו, ועל זה כתוב, גבור בארץ יהיה זרעו דור ישרים יבורך, הון ועושר בביתו וצדקתו עומדת לעד, זרח בחושך אור לישרים וגו'".".
זוהר הקדוש.
הראי"ה היה מלא וגדוש גם בתורת הסוד, מניח שהוא הבין מה שהוא עושה קצת יותר מכם

לפני מספר שבועות שמעתי מאחד מגדולי ראשי הישיבות שליט"א שסיפר לי ששמע מהגאון רבי אפרים ברודיאנסקי זצ"ל שששמע מהמשגיח דמיר רבי ירוחם זצ"ל שאמר לו: כי בקלם אמרו ששורש בעייתו היתה בענין הכבוד, וזה מסביר הרבה דברים בענינו עכ"ל.
ויהיו הדברים כלימוד זכות לו...
תקרא קצת על הענווה המתוארת בסיפורים המבוססים שהבאתי לעיל (יש נושא שלם "ענוותנו"), במקום לצטט לי משהו ממקור שישי שביעי שאינך יודע פשרו וכוונתו, תתאר לי מקרה אחד בו נכשל בכבוד או גאווה.

חבל לבזות גדול בישראל בלא ביסוס אמיתי וחזק, אנחנו יודעים מה כתוב על עקיצתן ונשיכתן...

תקרא קצת על הענווה המתוארת בסיפורים המבוססים שהבאתי לעיל (יש נושא שלם "ענוותנו"), במקום לצטט לי משהו ממקור שישי שביעי שאינך יודע פשרו וכוונתו, תתאר לי מקרה אחד בו נכשל בכבוד או גאווה.

חבל לבזות גדול בישראל בלא ביסוס אמיתי וחזק, אנחנו יודעים מה כתוב על עקיצתן ונשיכתן...
זה עדות ממי ששמע מרבי אפרים ברודיאנסקי זצ"ל וזה מסביר את כל המכתבים עם תארי הכבוד שנשלחו אליו באשר ידעו גדולי ישראל מה הנקודה... וכפי ששמעתי מאחיין של החזו"א ששאלתיו לפשר התארים שכתב לו וענה לי: החזו"א ידע שבלי תארים אלו לא יקבל תשובה על מכתבו'...

זה עדות ממי ששמע מרבי אפרים ברודיאנסקי זצ"ל וזה מסביר את כל המכתבים עם תארי הכבוד שנשלחו אליו באשר ידעו גדולי ישראל מה הנקודה... וכפי ששמעתי מאחיין של החזו"א ששאלתיו לפשר התארים שכתב לו וענה לי: החזו"א ידע שבלי תארים אלו לא יקבל תשובה על מכתבו'...
אז זה התיר לו להתחנף לאדם בעייתי? זה איסור גמור!!
הוא שאל אותו שאלות בהלכות סתם בתואר הוד קדושת הגאון, מרא דארעא דישראל - רק בשביל לקבל תשובה? אז שלא ישאל..
ראה לעיל מה שכתבתי על טענה דומה על הגרי"ז, שהרב אלישיב חלק עליך על פרשנות זאת מכל וכל! (בהאי לישנא : הרב מבריסק היה איש אמת וכתב רק אמת)!!
ח"ו, עכשיו גם על רבותיך שלך אתה מוציא לעז?! איפה נעלמה גנבת דעת וכדומה?!

זה מה ששמעת ששמעו בשמו שאמרו בקלם.
אגב, סתם שאלה - איך קלם קשורה לראי"ה?
אין קשר לכאורה, ומכאן שזה לא מעניין מה אמרו עליו שם. יותר מעניין מה העובדות והסיפורים והיחס האמיתי של גדולי ישראל אומר עליו

נערך לאחרונה:
נפטרו אשתו ובנו באותה שנה ובאו עליו ייסורים נוספים.
אגב, אם בצאצאים עסקינן, ואם בחשבונות שמים נוגעים מעניין שלא נותרו לו צאצאים הנושאים את שם 'קוק' בנו 'יחידו חביבו' הרצי"ה [ אשר עליו ראוי לפתוח אשכול נפרד, הוא פיתח ושיכלל את דרכי אביו לממדים נוראים אהב את הרשעים ושנא את הצדיקים ואף היה חבר בתנועה 'נגד כפיה דתית' שהיתה ראש החץ במלחמתם כנגד הציבור החרדי בא"י.

כנראה שעד קלם משכן האמת ושלמות המידות הגיעו הידיעות אודותיו...
או שהשקרים שבשבילם יצא האמרי אמת לחו"ל וגילה שעבדו עליו ביחס לראי"ה כפי שמתאר במכתב הם אלו שהופצו עד שם.
מי אמר שאנשי קלם ראו אותו בכלל?
....

אז זה התיר לו להתחנף לאדם בעייתי? זה איסור גמור!!
מכיוון שהוא היה מקושר בהיותו 'הרב הראשי' אשר מונה ע"י החילונים והוכר ע"י השלטונות הברייטיים והיה ביכולתו לסדר סטריפיקטים [אישורי כניסה] לא"י, כאשר מנעו מחרדים להכנס לא היה ברירה אלא לפנות אליו ולבקש את עזרתו ותו לא, אני מאמין שגם כשפנו לנציב העליון הבריטי כתבו מילות שבח אין מה לעשות...

אגב, אם בצאצאים עסקינן, ואם בחשבונות שמים נוגעים מעניין שלא נותרו לו צאצאים הנושאים את שם 'קוק' בנו 'יחידו חביבו' הרצי"ה [ אשר עליו ראוי לפתוח אשכול נפרד, הוא פיתח ושיכלל את דרכי אביו לממדים נוראים אהב את הרשעים ושנא את הצדיקים ואף היה חבר בתנועה 'נגד כפיה דתית' שהיתה ראש החץ במלחמתם כנגד הציבור החרדי בא"י.
לא אגיב מפאת כבודו של מר ואי רצוני להסית את נושא האשכול (מה שנראה כאילו כבודו מנסה לעשות).
הרצי"ה היה צדיק גדול והעמיד בגאון תורת אביו. "
כידוע - "לבניך", אלו תלמידיך. ועל הסעייתא דשמיא העצומה בריבוי התלמידים שדבקים בדרכו של הרב או מושפעים מתורתו (כמעט למעלה מדרך הטבע ההתפתחות האדירה של זה בזמן כזה), אי אפשר לחלוק...

מכיוון שהוא היה מקושר והיה ביכולתו לסדר סטריפיקטים [אישורי כניסה] לא"י, כאשר מנעו מחרדים להכנס לא היה ברירה אלא לפנות אליו ולבקש את עזרתו ותו לא, אני מאמין שגם כשפנו לנציב העליון הבריטי כתבו מילות שבח אין מה לעשות...
אבל כתבתי לך שמדובר בדיונים על הלכות סת"ם!!!!! תקרא עובדות במקום לנפנף בשטויות האלו שאתה כותב.
שום דבר ממה שציטטתי מתארים שהרבנים כתבו לו לא עוסק בעלייה לארץ. תפסיקו עם הטענה הקלאסית והרדודה הזאת

נערך לאחרונה על ידי מנחה:
ועל הסעייתא דשמיא העצומה בריבוי התלמידים שדבקים בדרכו של הרב או מושפעים מתורתו (כמעט למעלה מדרך הטבע ההתפתחות האדירה של זה בזמן כזה), אי אפשר לחלוק...
אפשר לחלוק... מאות אלפים שאומרים שהולכים בדרכו כאשר נטשו את התורה למחצה שליש ולרביע וגם רבים שעזבו לגמרי תנועת הדלי"ם והריקים אשר מנפנפת בדרכו ובכתביו הם הם עדות כואבת ונוראה על כך שסטיה קטנה כעבור דורות גורמת לאסון איום ונורא, ולכן עלינו ללכת בדרך אותה קיבלנו מסיני ללא כל סטיה כל שהיא.

אפשר לחלוק... מאות אלפים שאומרים שהולכים בדרכו כאשר נטשו את התורה למחצה שליש ולרביע וגם רבים שעזבו לגמרי תנועת הדלי"ם והריקים אשר מנפנפת בדרכו ובכתביו הם הם עדות כואבת ונוראה על כך שסטיה קטנה כעבור דורות גורמת לאסון איום ונורא, ולכן עלינו ללכת בדרך אותה קיבלנו מסיני ללא כל סטיה כל שהיא.
כתבתי המון פעמים זה המזרחי!! הם לא מקיימים את עשירית ממה שכתוב בספריו ולא מתכוונים להמשיך את דרכו!
בא תמצא עשר חרדלים שנטשו את הדרך.
תבין על החילוקים במה שאתה מדבר קודם כל.

הציבור החרדלי בישבות שלומדות כתביו וממשיכות דרכו ומעמידות קהילות רבות, הם ציבורו הבלעדי, ואין חולק על כך.
בא תבקר בישיבות הנ"ל במקום להוציא ש"ר מחוסר היכרות

תפסיקו עם הטענה הקלאסית חרדית והרדודה הזאת
מה לעשות ואני שייך לקבוצה 'רדודה' זו לא זכיתי לעומק 'אורות הקודש והאופל' הנשגבים והעמוקים המרוממים והנעלים ואני שמח ומודה על כך מידי יום 'ברוך אלוקינו שבראנו לכבודו והבדילנו מן התועים'...

מה לעשות ואני שייך לקבוצה 'רדודה' זו לא זכיתי לעומק 'אורות הקודש והאופל' הנשגבים והעמוקים המרוממים והנעלים ואני שמח ומודה על כך מידי יום 'ברוך אלוקינו שבראנו לכבודו והבדילנו מן התועים'...
קראת את מה שהרב פוברסקי כותב על האורות הללו?
והנה ספרי אביו, מרא דארעא דישראל, הגה"צ [הגאון הצדיק] מוהרא"י הכהן קוק זצוקללה"ה, מחוץ לחוברות בודדות, אינם נמצאים באוצר הספרים של ישיבתנו הק', ורבים מאד מבני הישיבה שיחיו משתוקקים ללמוד ולהגות בהם, הן בספרי ההלכה והן בספרי האגדה־המחשבה.

לכן באנו בזה לחלות את פני כת"ר להואיל לשלוח לנו את ספרי אביו זצ"ל, הן ספרי התשובות והן אורות הקודש, שבת הארץ, הסדור עולת ראיה, אגרות הראי"ה ושאר הספרים, עי"ז יזכה כת"ר לזכות את הרבים ולהנאותם במאור תורת רבינו זצ"ל ושכמ"ה [ושכרו כפול מן השמים].

לא טענתי על הציבור שלכם שהוא רדוד מעולם!! חס ושלום, אני מאד מעריך את הציבור שלכם ואוהב אותו אהבת נפש.
כל מה שכתבתי זה שהטענה היא רדודה, וחוץ מזה חרדית קלאסית

אגב, לכבוד הרב @מנחת חינוך , אני שם לב שאתה עוסק בעיקר בענייני השקפה בפורום.
כדאי לך לעבור גם ללימוד כי אחרת יחסמו אותך, מומלץ מניסיון.
(מקווה שזו אכן חלק מהסיבה שחסמו אותי...)

(לא בא להביע תלונה ח"ו על פועלם היקר של המנהלים שיחי').

הכרוז הימיני בחתימת הרוגוטשובער ועוד רבנים, השני כרוז שפורסם בירושלים:

קבצים מצורפים

• כרוז על הרב קוק בחתימת הרוגוטשובער ועוד.jpg
    כרוז על הרב קוק בחתימת הרוגוטשובער ועוד.jpg
    185.7 KB · צפיות: 7
  • על הרב קוק1.jpg
    על הרב קוק1.jpg
    54.1 KB · צפיות: 7
הכרוז הימיני בחתימת הרוגוטשובער ועוד רבנים, השני כרוז שפורסם בירושלים:
ודאי שהיו מתנגדים.
אגב, במכתב של האדמו"ר מגור הוא כותב שרוב אנשי ירושלים היו לצידו של הראי"ה...
אך חברי היקר, כדאי לך לא לשלוח דברים טרם בדיקה, כי ייתכן ומדובר בזיוף מוחלט! אולי (עיי' להלן) הרוגוצובר לא כתב דבר כזה.

"התנגדות לרב קוק הובילה גם לזיופים. זיוף מפורסם נעשה על שמו של הגאון מרוגוצ'וב רבי יוסף רוזין שכביכול כתב נגדו בלשון זו: "הבור, השוטה, המכונה בשם ... צא טמא יקרא לו ואסור להתוכח עמו ... והרי הוא כופר בהשגה עליונה". רבי מנחם מנדל שניאורסון אדמו"ר חב"ד הוכיח כי הדברים הינם זיוף גס, שלא ניתן לייחסו לרב יוסף רוזין. "

אמנם, יש פולמוס אם הרבי מחב"ד אכן מתייחס גם לזה.
אך בא נבדוק את הדברים לפני שאנו ממהרים להכריע בהם

נערך לאחרונה:
לפני מספר שבועות שמעתי מאחד מגדולי ראשי הישיבות שליט"א שסיפר לי ששמע מהגאון רבי אפרים ברודיאנסקי זצ"ל שששמע מהמשגיח דמיר רבי ירוחם זצ"ל שאמר לו: כי בקלם אמרו ששורש בעייתו היתה בענין הכבוד, וזה מסביר הרבה דברים בענינו עכ"ל.
ויהיו הדברים כלימוד זכות לו...
מעיון קל עולה שהדבר לקוח מספר שנכתב על חיי המשגיח ר' ירוחם ממיר, שם כתובה אותה טענה בדיוק, אך יש לתקן הרבה.
לא יודע ממי שמעת זאת, אך באותו הספר זה מובא כסברא בעלמא של מחבר הספר (וכותב שכך אמרו בעלי מוסר ולא מזכיר שמות) ורק כותב ש"גם ר' ירוחם היה מודע לזה" (לא יודע מה זה אומר ומה הסימוכין לזה).
והקשר של ר' אפרים זצ"ל לסיפור אינו אלא שכשהמחבר מביא את הסברא הזאת שלו, הוא מנסה לבסס אותה על משהו שהובא בספר הזכרון על ר' אפרים מהרב קוק...
איכשהו יש לי הרגשה שהדברים קשורים.

אני מציע לעצור כאן.
כוונתך הייתה לכבד את זכרו ואתה גורם לחשיפת דברים שגורמים את ההיפך חבל...
אנ חושב שמי שעשה זאת - לא גרם, זה אתה. ולא הייתי קורא לזה "חשיפה" אלא ביזוי לא מוצדק, המעיין בביסוסם של הדברים יראה לאיזה צד הדבר נוטה.
מכל מקום, לא מתנגד להצעתך לעצור כאן.
אני מתחילה כתבתי שלא זו מטרת האשכול ושתתכבדו ותכבדו לפתוח דיונים באשכולות אחרים, מה שלא עשיתם.

הודעות מומלצות

עמך יצר פוסט חדש...

משתמשים שצופים באשכול הזה

חזור
חלק עליון