הצעיר שבחבורה

בית המדרש/הלכה ומנהג
gemgemgemgemgem
חבר צוות
מנהל תוכן
מנהל פורום
פרסם מאמר
פרסם 5 מאמרים
פרסם 15 מאמרים!
פותח האשכול
תודות
16,773
נקודות
655
היכן מצינו?

לי ידוע על מקום אחד, מי שימצא, גם מקום אחר, תבוא עליו הברכה, ויסומן כפתרון

נדרש מקור

אולי הכוונה לזה:

בבא בתרא דף כ:
"לא יעמיד אדם תנור בתוך הבית אלא אם כן יש על גביו גובה ארבע אמות".
גם שם לכאו' משום הרחקה הוא, ואינו מדין שיעור ד' אמות, וצ"ת.

נ.ב. אולי נציע את השאלה להכרעת הציבור, האם חשיבי אלו הדוגמאות שהובאו שיעור ד' אמות בגובה?

נ.ב. אולי נציע את השאלה להכרעת הציבור, האם חשיבי אלו הדוגמאות שהובאו שיעור ד' אמות בגובה?2
נראה לעני"ד, שנהי דידי חובת תשובה וזיכוי הרבים יצאו, וריבוי הדעת היא מטרה נשגבה, אך המטרה העליונה של חד החידה היא לכוון את הקוראים לתשובתו כי בצידה מונח דבר תורתו - אותו רצה להציג בפני הקוראים, כך שגם אם ענו תשובה מספקת, אם זו לא כוונת המשורר אין לסמנה כפתרון [אפשר להסתפק בייש"כ] יסכים איתי הרב @אחד יחיד ...

נערך לאחרונה:
כך שגם אם ענו תשובה מספקת, אם זו לא כוונת המשורר אין לסמנה כפתרון [אפשר להסתפק בייש"כ] יסכים איתי הרב @אחד יחיד ...
אני מסכים שכך זה בסתמא. אבל כאן שאני, מפני שהשואל כתב במפורש-
מי שימצא, גם מקום אחר, תבוא עליו הברכה, ויסומן כפתרון

בעיר שיושבת על שפת הנחל שאם יש לה מחיצה בגובה ד' אמות מודדין את תחום שבת משפת הנחל.
(עירובין ס"א וברש"י שם)
זה קרוב יותר לכאו', אמנם מפורש שם בגמרא הטעם משום ש"בעיתא תשמישתא"

רבותי, זוהי משנה מפורשת!

בתנ"ך:
וְכֹתָרֹ֗ת אֲשֶׁר֙ עַל־רֹ֣אשׁ הָעַמּוּדִ֔ים מַעֲשֵׂ֖ה שׁוּשַׁ֣ן בָּאוּלָ֑ם אַרְבַּ֖ע אַמּֽוֹת: (מלכים א פרק ז פסוק יט)

במשנה ב"ק סא.
עָבְרָה גָּדֵר שֶׁהוּא גָּבוֹהַּ אַרְבַּע אַמּוֹת אוֹ דֶרֶךְ הָרַבִּים אוֹ נָהָר פָּטוּר:

במדרש: ילקוט שמעוני פרשת נח:
"ותנח התבה בחדש השביעי", זה סיון, כשאתה מתחיל למנות משפסקו גשמים מלירד. נמצאת התיבה נוחה לי"ו יום; הרי כמה היתה גבוהה מן הארץ? ארבע אמות, ומשוקעת בתוך המים י"א אמה.

נערך לאחרונה:
פִּתָרוֹן
חושבני שכבודו מכוון למסכת נגעים (פי"ג מי"א),
שיטת רשב"י במצורע הנכנס לבית, כל הכלים שהיו שם טמאים,
אפילו עד הקורות,
דעת רשב"י עד ארבע אמות
אכן, וכפי הנראה לענ"ד, שם זהו דין ארבע אמות, בשונה מהמקומות האחרים שהובאו

חברים מקוונים לאחרונה

חזור
חלק עליון