החילוק בין הפירושים מצאתי בתוס' השלם על הפסוק בפ' לך, אמרי נא אחתי את למען ייטב לי בעבורך וחיתה נפשי בגללך, שהשתמש אברהם אבינו בג' לשונות, כי למען הוא כמו: למען תהיה תורת ה' בפיך, שאינו סיבה, אלא לשון דממילא, כלומר אם תעשה כך וכך ממילא התוצאה יהיה כך. ובעבור הוא, פשוט בעבורך, וגם בגללך הוא כמו בעבור, אך בגלל הוא שיתגלגל הדבר כך, ולא שמכוון לעשות למען הדבר ההוא, רק שנעשה בגלגול זה הדבר, וקרוב ללשון למען, לדוגמא: ראובן משלם לשמעון משום שעשאו טובה, יוכל לומר, ראובן משלם לשמעון בגלל שעשאו לו טובה זו, וכן אפשר לומר גם בעבור שעשאו טובה זו, אמנם כשראובן הלך לבית המדרש פלוני משום ששם יש רוחב מקום, אין לומר בגלל שיש שם רוחב מקום, כי אינו דבר שנתגלגל ע"י כך, רק אפשר לומר בעבור שיש שם רוחב מקום, ודו"ק.
ובהסבר נוסף ראיתי במלבי"ם (התורה והמצוה שמות אות קח) שבגלל הוא על שם העבר, שבגלל שנעשה דבר זה, לכן תהיה כך בעתיד, ובעבור הוא, על שם העתיד, אעשה כך היום בעבור שיהיה כן לעתיד. ולפי"ז יתפרש, למען (תהיה ממילא) ייטב לי בעבורך (תאמר עכשיו כך בעבור שייטב לי בעתיד) וחיתה נפשי (אח"כ) בגללך (בגלל שעשית כאשר דיברתי).
ובהסבר נוסף ראיתי במלבי"ם (התורה והמצוה שמות אות קח) שבגלל הוא על שם העבר, שבגלל שנעשה דבר זה, לכן תהיה כך בעתיד, ובעבור הוא, על שם העתיד, אעשה כך היום בעבור שיהיה כן לעתיד. ולפי"ז יתפרש, למען (תהיה ממילא) ייטב לי בעבורך (תאמר עכשיו כך בעבור שייטב לי בעתיד) וחיתה נפשי (אח"כ) בגללך (בגלל שעשית כאשר דיברתי).