האם אני יכול לראות את גדלות הרמב"ם ? | דברי הימים האם אני יכול לראות את גדלות הרמב"ם ? | דברי הימים
  • עקב המצב המתוח והסכנה המרחפת -היל"ת- על יושבי ציון, נרבה בתפילה ובחיזוק. לקריאת תהילים משותפת - לחצו כאן

נחלים

משתמש רשום
gemgem
תודות
105
נקודות
30
דורות על דורות עם ישראל מתחנך על ברכו של הנשר הגדול גדול הפובקים ספרים רבים נתחברו על ספריו מהם עמוקים מאוד אך דא עקא בעוד שספרים שנכתבו עליו אני רואה בעיני את עמוקתם עומק לפנים מעומק דווקא ברמב"ם עצמו אני מסתכל ורואה פסקי הלכות יבשים ושאלתי בידי האם אני יוכל לראות מה שראו גדולי ישראל בספרו שראו בו את גדול המחברים

דורות על דורות עם ישראל מתחנך על ברכו של הנשר הגדול גדול הפובקים ספרים רבים נתחברו על ספריו מהם עמוקים מאוד אך דא עקא בעוד שספרים שנכתבו עליו אני רואה בעיני את עמוקתם עומק לפנים מעומק דווקא ברמב"ם עצמו אני מסתכל ורואה פסקי הלכות יבשים ושאלתי בידי האם אני יוכל לראות מה שראו גדולי ישראל בספרו שראו בו את גדול המחברים
הגאונות של הרמב"ם מתבטאת בבהירות העצומה שהוא נטע בכל נושא ועניין שכתב עליו. בהלכה, במוסר ובפילוסופיה.
נא עבור על ההקדמות למשניות, מורה נבוכים ואיגרותיו, ובוודאי היד החזקה שמסכמת בתמצות מזוקק את השקלא והטריא בש"ס, בדור שלא ידע סיכומי הלכות עד למעופו של הנשר הגדול שריכז תחת כנפיו את כל ההלכות הרבות בתלמוד. וכי זה לא דבר גדול? בוודאי שכן.

דווקא ברמב"ם עצמו אני מסתכל ורואה פסקי הלכות יבשים ושאלתי בידי האם אני יוכל לראות מה שראו גדולי ישראל בספרו שראו בו את גדול המחברים
לא הבנתי את שאלתך.
לידיעתי, אין ספר שדקדקו בו כמו הי"ד החזקה.
לשנו מדוקדק ברמות שאין לתארם,
מחלוקות ארוכות וסברות למדניות שכל הראשונים דנים בארוכה, נכתבו בתמצות במשפטים אחדים.
כל מילה בספר מראה גדלות עצומה, בבהירות ובידיעה.

הודעות מומלצות

עוֹד נֶגַע אֶחָד, בתרגום: עוֹד מַכְתַּשׁ חַד...

משתמשים שצופים באשכול הזה

• חזור
    חלק עליון