סתם הייתי ממליץ לכל אברך! לכל מי שרק מתכנן בעז"ה להצליח במלאכה זו, - החל מלפחות לקרא על חינוך הבנים ועד למצא זמן בשביל האוצר היקר שלנו "עמלינו - אלו הבנים" ולהיכנס להרצאות בונות על חינוך.
אני עדין לא יכול ללייק גם אני מצטרף אז אכתוב, אני ממש מסכים אם הענין,
מאוד תמוה לי שזה לא נורמה בסיסית אצל כל הורה לדעת איך לחנך לפני שעושים את זה,
זה כ"כ מורכב ויש כזה הרבה צדדים ודקויות מה נכון ומה לא, שצריך ליהות בעלי גאווה קיצונים כדי לא ללכת,
ואני תמיד אומר ומנסיון שחינוך זה הרבה יותר מסובך משלום בית, (לא שאני מוריד מהמרכבות אך בסוף רוב הדברים ידועים ומפורסמים, וגם מי שלא הלך למדריך חתנים יכול לחיות נורמלי אך הרבה פעמים סתם יפסיד).
ואע"פ שמקובל כיום שחובה ללכת למדריך חתנים משום מה לחינוך בודדים ההולכים לשמוע ממבינים בענין,
ואני תמה וכאב וכי זה דבר כ"כ קל שאין מה ללמוד אותו??
וכי בחינוך לא רואים הרבה יותר כשלנות משלום בית??
(אני לא אומר שבהכרח לא היה נשירה אבל כל אברך בן 40 כל עוד שהבן לא הלך לצבא הוא מסתדר ואינו צריך לשמוע כלום???)
אותי זה משגע שלמרות הכשלנות או יש שיגידו הניסיונות של היום אנשים לא לומדים חצי מילה על חינוך!!
אני חושב שצריך תיקון יסודי בזה זו דעתי.
(אולי הסבר טכני שבהדרכת חתנים יש זמן מוגדר ולכן מקובל ללכת ובחינוך אין זמן מוגדר וקשה להכניס נורמות).

מה ההבדל בין להעיר את הבן שלי לקר"ש לבין להעיר את בן השכן? (זה רק כי להעיר את הבן שלי זה יותר נוח?)
כי זה מפריע לך מהבחינה שאתה מרגיש שנכשלת בחינוך בנך ...ובשפה פשוטה נגיעות....
סתם הייתי ממליץ לכל אברך! לכל מי שרק מתכנן בעז"ה להצליח במלאכה זו, - החל מלפחות לקרא על חינוך הבנים ועד למצא זמן בשביל האוצר היקר שלנו "עמלינו - אלו הבנים" ולהיכנס להרצאות בונות על חינוך.
כמובן שאי"צ למימר שהכוונה לקרא על חינוך, זה לא לקרא טור של רווק באיזה עלון או עיתון על "איך לגדל את גדול הדור" או סיסמה מוזרה אחרת וגם לא לסדנאות בהן השיח הוא איך לגמול את הילד מהמסך... [במיוחד אם את אביו קשה... :)]
וראוי לדעת

שעיקר מלאכת החינוך אינה נרכשת בהרצאות וסדנאות אלא בהבנה הפשוטה של המציאות כפי שמתרחש אצלך בבית
הערה קטנה ואולי תשמע קצת מתנשאת:

יש באשכולות החינוך תגובות שבריא לי שאם לא ילדים כתבו, הרי שבחורי ישיבה או זו"צים עם תסכול קצר על הוריהם...
אתה חושש שגם העזרת נשים כותבים כאן בפורום ?

נידון אשכול זה.
האם ראוי ונכון להעיר בחורי ישיבות לאמירת ק"ש בבוקר וכן לתפילת שחרית ?
האם זה נכון מבחינה חינוכית ?
האם זה יותר מידי כפיה ?
האם זה אחריות של הבחור על עצמו ואין ראוי (ח"ו) שההורים יתערבו ?
חברי הפורום מוזמנים להביע את דעתם
ראיתי בשם הגה"צ ר' יונתן אבר שליט"א שכל אב צריך לומר לבנו בתחילת ביה"ז שהאחריות על קריאת שמע היא עליו בלבד ולשאול אותו אם הוא מעוניין שיעירו אותו וא"כ כמה פעמים
אשמח אם מישהו מחברי הפורום יוכל להעלות את החוברת האחרונה שיצאה בענין זה לקראת ביה"ז הנוכחי

חברים מקוונים לאחרונה

משתמשים שצופים באשכול הזה

חזור
חלק עליון